Foto: tkatka
Mám dobrú knihu ktorú som dostala ešte minulý rok na narodeniny. Tento recept je druhý čo som vyskúšala z knihy, vydarila sa :))) Mala Zobraziť celý popisMám dobrú knihu ktorú som dostala ešte minulý rok na narodeniny. Tento recept je druhý čo som vyskúšala z knihy, vydarila sa :))) Mala som obavy či sa mi podarí.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks veľké |
|
3/4 hrnčeka |
|
1/2 čl. |
|
1 hrnček |
|
1 čl. |
|
1/4 čl. |
|
Malinová plnka: | |
1 hrnček čerstvých alebo mrazených |
|
3/4 hrnček |
|
1,5 PL |
|
1/2 hrnček |
|
Poleva: | |
2 ks veľké |
|
1/2 hrnček |
|
Postup
-
1
Vajíčka, cukor, vanilkový extrakt vyšľaháme, treba šľahať minimálne 20 minút alebo dovtedy, kým cesto v pruhoch nepadá z metiel šľahača. Oválnu alebo okrúhlú formu s priemerom 20 cm vymastíme a vysypeme múkou.
-
2
Pridáme preosyaté suché prísady.
-
3
Cesto vylejeme do pripravenej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 za 50 minút.
-
4
Cesto po vychladnutí vodorovne prekrojíme na 4 časti.
-
5
Maliny odmrazíme a prilejeme vodku (v recepte sa píše pomarančový likér ale nemala som tak som pridala vodku), vidličkou rozmliaždime a pridáme do kryštálového cukru, zmiešame.
-
6
Do malinovej zmesi pridáme vyšľahanú šľahačku (urobila som jednu chybu, v recepte bolo 1/2 hrnčeka smotany na šľahanie ja som pridala celý hrnček, tak som spravila zo zvyšného krému pochúťku).
-
7
Zmiešame.
-
8
Naplníme na korpus.
-
9
Katedrálu zabalime do fólie a dáme do chladničky stuhnúť minimálne na 3 hodiny.
-
10
Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuha a nanesieme na katedrálu. (V recepte je uvedené 3 veľké bielky, ja som dala 2, tak som ušetrila :))) ). Zapneme gril. Grilujeme 4-5 vo vzdialenosti 15 -20 cm od tepelného zdroja alebo dovtedy, kým povrch trochu nezhnedne.
-
11
Po grilovaní.
-
12
Podávame :)))
-
13
Štvrťka zjedená :)))
-
14
Synček ako si pochutnáva tortičku :)))
ča fotografia tvojho synčeka.
Torta mňamka:-))