Florentínska katedrála fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 24. januára 2012
Florentínska katedrála (fotorecept)
Foto: tkatka

Mám dobrú knihu ktorú som dostala ešte minulý rok na narodeniny. Tento recept je druhý čo som vyskúšala z knihy, vydarila sa :))) Mala som obavy či sa mi podarí.

12
porcií
60 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks veľké
3/4 hrnčeka
1/2 čl.
1 hrnček
1 čl.
1/4 čl.
Malinová plnka:
1 hrnček čerstvých alebo mrazených
3/4 hrnček
1,5 PL
1/2 hrnček
Poleva:
2 ks veľké
1/2 hrnček

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka, cukor, vanilkový extrakt vyšľaháme, treba šľahať minimálne 20 minút alebo dovtedy, kým cesto v pruhoch nepadá z metiel šľahača. Oválnu alebo okrúhlú formu s priemerom 20 cm vymastíme a vysypeme múkou.

    Florentínska katedrála (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme preosyaté suché prísady.

    Florentínska katedrála (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vylejeme do pripravenej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 za 50 minút.

    Florentínska katedrála (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto po vychladnutí vodorovne prekrojíme na 4 časti.

    Florentínska katedrála (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Maliny odmrazíme a prilejeme vodku (v recepte sa píše pomarančový likér ale nemala som tak som pridala vodku), vidličkou rozmliaždime a pridáme do kryštálového cukru, zmiešame.

    Florentínska katedrála (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do malinovej zmesi pridáme vyšľahanú šľahačku (urobila som jednu chybu, v recepte bolo 1/2 hrnčeka smotany na šľahanie ja som pridala celý hrnček, tak som spravila zo zvyšného krému pochúťku).

    Florentínska katedrála (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zmiešame.

    Florentínska katedrála (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Naplníme na korpus.

    Florentínska katedrála (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Katedrálu zabalime do fólie a dáme do chladničky stuhnúť minimálne na 3 hodiny.

    Florentínska katedrála (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuha a nanesieme na katedrálu. (V recepte je uvedené 3 veľké bielky, ja som dala 2, tak som ušetrila :))) ). Zapneme gril. Grilujeme 4-5 vo vzdialenosti 15 -20 cm od tepelného zdroja alebo dovtedy, kým povrch trochu nezhnedne.

    Florentínska katedrála (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po grilovaní.

    Florentínska katedrála (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávame :)))

    Florentínska katedrála (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Štvrťka zjedená :)))

    Florentínska katedrála (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Synček ako si pochutnáva tortičku :)))

    Florentínska katedrála (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
@tkatka si tortová kráľovna na teba málo kto má mne sa tvoje tortičky velmi páčia vždy nájdem u teba niečo nové -si pre mna veľkou inšpiráciou nepomýšlať sa tomu profesionálne venovať? iste by si v meste s tým aj pekne zarobila.- ale porad ked nemám gril keby som to dala na pár minut do rúry výsledok by bol ten istý????ukladám do kk
Zaujímavá tortička, mám chuť ju hneď vyskúšať, ale bez toho grilovania, radšej vyšľahám sneh nad parou to bude stačiť, bojím sa dať ju už naplnenú do rúry...
Krásna katedrála, naozaj celkom taká ako tá vo Florencii. A podľa popisu sa mi až slinky zbiehajú, určite je aj veľmi dobrá.
Super receptík, až mám chuť!...malý vyzerá spokojne, ale ja by som to veru môjmu nedala...ukladám, na naše výročie-určite si pochutnáme!
@tkatka aj ja mám takú misku a myslela som si , že ju k tomu využijem.Čo sa týka teba ani na chvíľu nerozmýšľaj a venuj sa tej práce profesionálne si veľmi šikovná, nápaditá a hlavne ako vidím je to tvoj koníček a potom výsledok je famózny a pri tejto práci sa dokážeš venovať aj svojmu krásnemu synovi ,

Pridaj komentár k receptu: