Nugetová pochúťka fotorecept

alionka - fotkaalionka, 7. marca 2014
Nugetová pochúťka (fotorecept)
Foto: alionka

Tento koláčik je obľúbený u mojich detí, keď ho urobím nikdy dlho nevydrží.

16
porcií
35 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

200 g
200 g
80 g
1 g
200 ml
1 balíček
štipka
1 PL
Plnka:




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie dám do mixéra a vypracujem cesto, ktoré nechám 1/2 hodinu vykysnúť na teplom mieste.

    Nugetová pochúťka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozdelím cesto na 4 rovnaké diely.

    Nugetová pochúťka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zoberiem prvé cesto a rozvaľkám ho na hrúbku pol centimetra, potom si naň položím okrúhlu formu a otlačím okraje. Krájačom na pizzu orežem prebytočné časti.

    Nugetová pochúťka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na plech si dám mastný papier na pečenie a položím naň vyvaľkané a orezané cesto na ktoré natriem nugetu. Ak je príliš hustá dám ju na chvíľku do mikrovlnky zohriať potom sa dá výborne natierať. Takto postupujem aj s ostatnými 3 cestíčkami.

    Nugetová pochúťka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krájačom na pizzu rozdelím cesto na 16 dielov.

    Nugetová pochúťka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Každý diel raz otočím.

    Nugetová pochúťka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vrch potriem zvyšným bielkom a do stredu môžete nasypať slnečnicu, mandľové lupienky ... Dám piecť do elektrickej rúry na 190 C asi 20 minút.

    Nugetová pochúťka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečený dozlatova je chutný a chrumkavý. Prajem dobrú chuť!

    Nugetová pochúťka (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

luss44
veľmi pekne vyzerá Tvoj koláčik, špaldový a s nugátovou plnkou - pre mňa ako stvorený. Ukladám si rcp, vďaka.
sovka62
Ten koláčik má úžasný stred, tam je vidieť vrstvy cesta a plnky a vytvára to peknú kvetinku.
A všimla som si, že 45 ročná žena z Trnavy. Také dve 45 ročné ročné z Trnavy mám aj ja doma (teda už ich nemám doma, odviedli ich akýsi chlapi a dokonca s nimi majú deti, ale aj tak sú moje, nakoniec už aj tí chlapi a aj tie deti).
Ak si rodáčka z Trnavy, najskôr našu Danku a Janku poznáš, v profile mám mail, tam zistíš ako sa volali za slobodna.
eviana
@alionka , prekrásny kvietok si spravila a čo do použitých surovín veľmi chutný... už dlhšie pokukávam na tieto kvietkoidné koláče, obdivujem prácu každej jednej koláčovej umelkyne, ako i toto Tvoje dielko a veru budem musieť vyskúšať aj ja... obzvlášť ak ma nakopne rodáčka Trnaváčka :) 5*, KK Ďakujem
elysa
vydarený koláč, aj tým mojim bude chutiť...kk+5* :)
orchidea
Podaril sa ti, veľmi pekný koláč, ukladám si recept a určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia