Foto: lilianne9
Milujem Viedeň a vždy keď ju navštívime, nenechám si ujsť príležitosť ochutnať ich geniálnu štrúdlu. I keď to doma nie je originál, nemôžme vydržať Zobraziť celý popisMilujem Viedeň a vždy keď ju navštívime, nenechám si ujsť príležitosť ochutnať ich geniálnu štrúdlu. I keď to doma nie je originál, nemôžme vydržať a nepohrdneme ani mojou :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z múky, maslo, jogurtu a cukru dobre vypracujeme cesto. Dáme ho na 20 minut do chladničky, potom ho opäť prehnietime, rozdelíme na 2 časti a každú vyvalkáme.
- 2
Jablčka si očistíme, nastrúhame a vyžmíkame v rukách, aby sme z nich dostali šťavu a štrúdla nám nepraskla. Potom si zohrejeme v rajnici mlieko s vanilkovým cukrom. Keď začne vrieť, primiešame orechy a chvílu varíme, kým nám nevznikne hustá kaša.
- 3
Do stredu nanesieme polovicu orechovej plnky, na ne polovicu strúhaných jablk s polovicou hrozienok, posypeme škoricou a rovnakým postupom naplníme druhů štrúdlu. Kraje cesta narežeme na pásiky, koniec založíme na plnku a potom pásiky prekladáme cez seba, striedavo raz z jednej a rat z druhej strany, kým nám nevznikne mriežka.
- 4
Štrúdle potrieme vajíčkom a pečieme asi 25 minút na 180 stupňoch. Po vybratí z rúry posypeme namiesto práškovým cukrom stéviou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu