Foto: bambuch
Dnes ma tak napadlo,že na obed urobím trošku netradične plnené stehná.Hneď sa po nich zaprášilo.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najemno pokrájanú väčšiu cibuľu opražíme spolu s cesnakom ,ktorý sme si nakrájali na tenšie plátky,pridáme na rezance pokrájanú hlivu,trošku podusíme.Rožky si pokrájame na menšie kocky,zmiešame s podusenou zmesou hlivy,ochutíme troškou vegety,mletého čierneho korenie,pridáme tri žĺtka,najemno nasekanú pertžlenovú vňať.Tuhý sneh z bielkov jemne primiešame do celej masy.
- 2
Kuracie stehná naplníme plnkou tak,že rukou jemne odtláčame kožu od mäsa.Stehná jemne posypeme grilovacou zmesou a dáme do pekáča, podlejeme asi 1 dcl.vody.Plech zakryjeme alobalom a dáme piecť.Ja ich pečiem zakryté alobalom pri 180 st.asi 35 min.,potom odokryjem a ešte 15 min.dopekám pri 150 st.c.Občas podlievam šťavou z výpeku.Netreba dávať ani olej ani maslo,stehná si pustia samé dostatočné množstvo šťavy.
- 3
Po upečení kuracích stehien podávame so zeleninovým šalátom alebo ľubovoľnú prílohou.DOBRÚ CHUŤ !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A to v hocijakom prevedení.Tvoje jedlo je skvelé a okrem toho aj zdravé keďže hliva znižuje cholesterol
a posilňuje imunitu.Recept ide do Kk.Vďaka.