Plnené stehná s hlivovou plnkou

bambuch - fotkabambuch, 19. januára 2013
Plnené stehná s hlivovou plnkou
Foto: bambuch

Dnes ma tak napadlo,že na obed urobím trošku netradične plnené stehná.Hneď sa po nich zaprášilo.

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1 ks (nadrobno pokrájaná)
1 bal
2 strúčiky
3 ks
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najemno pokrájanú väčšiu cibuľu opražíme spolu s cesnakom ,ktorý sme si nakrájali na tenšie plátky,pridáme na rezance pokrájanú hlivu,trošku podusíme.Rožky si pokrájame na menšie kocky,zmiešame s podusenou zmesou hlivy,ochutíme troškou vegety,mletého čierneho korenie,pridáme tri žĺtka,najemno nasekanú pertžlenovú vňať.Tuhý sneh z bielkov jemne primiešame do celej masy.

  2. 2

    Kuracie stehná naplníme plnkou tak,že rukou jemne odtláčame kožu od mäsa.Stehná jemne posypeme grilovacou zmesou a dáme do pekáča, podlejeme asi 1 dcl.vody.Plech zakryjeme alobalom a dáme piecť.Ja ich pečiem zakryté alobalom pri 180 st.asi 35 min.,potom odokryjem a ešte 15 min.dopekám pri 150 st.c.Občas podlievam šťavou z výpeku.Netreba dávať ani olej ani maslo,stehná si pustia samé dostatočné množstvo šťavy.

  3. 3

    Po upečení kuracích stehien podávame so zeleninovým šalátom alebo ľubovoľnú prílohou.DOBRÚ CHUŤ !

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Hríby sú mojim prioritným jedlom.
A to v hocijakom prevedení.Tvoje jedlo je skvelé a okrem toho aj zdravé keďže hliva znižuje cholesterol
a posilňuje imunitu.Recept ide do Kk.Vďaka.

Pridaj komentár k receptu: