Veľká chuťovka k studenému pivku v horúcich dňoch.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
150 ml |
|
1/4 ks |
|
1 ČL |
|
3 ČL |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
(na posypanie) |
|
(na potretie) |
|
(na podsypanie) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z časti teplého mlieka, cukru a droždia. Pomiešame a necháme 10 min. na teple.
- 2
Múku preosejeme, pridáme soľ, žĺtok, olej, zvyšné mlieko a kvások. Vymiesime hladké a nelepivé cesto, prikryjeme utierkou a necháme v teple kysnúť 3/4 hod.
- 3
Po nakysnutí, dáme cesto na pomúčenú dosku, rozdelíme na 10 rovnakých častí. Každú časť rozvaľkáme do trojuholníka a stočíme. Stočené dáme na plech s papierom na peč., potrieme celým rozšľahaným vajcom, osolíme a posypeme rascou. Necháme podkysnúť.
- 4
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C, približne 20 minút. Po upečení potrieme studenou vodou.
Tiež slané pečivo:
Ďalšie recepty:
- 2
nie nie, ja mam naozaj 15. zachvilu 16, vazne.
Opat velmi pekne dakujem za priazen, to co si myslia ostatni ludia absolutne neriesim. Je to ich vec ci to budu riesit. A urcite este recepty odo mna nove pridu.
Este raz, vdaka:D.