Jahňací pilaf
Vo veľkom hrubostennom kastróle nasucho opražíme píniové semienka, vysypeme ich na tanier a do kastróla vlejeme olej.
Cibuľový koláč
Tento koláč si obľúbila celá moja rodina. Dokonca aj moja dcéra, ktorá nemá rada cibuľu....
Kel na smotane
Tento recept som čítala v novinách, dosť ma zaujal, tak som si ho vyskúšala...
Hliva ustricová na divoko
Na tuku speníme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a nakrájanú hlivu a dusíme...
Špagetové zamyslenie
Je to skôr taký návod a odporúčanie a nie exaktný recept. Aj keď je to aj...
Plněná krůtí křídla
Jednou jsme v masně viděli krásná krůtí křídla, když jsme se ale konečně dostali na řadu,...
Jelenie stehno s mandľovým papierom
Jelenie stehno osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Zalejeme omáčkou demi glace, pridáme...
Karé na spôsob metrového koláča
Každá podobnosť tohoto receptu, je čiste náhodná, robím ho poprvé, všetko je vymyslené, nakoľko som piekla metrový...
Hliva s kyslou kapustou a zeleninou
Dostali sme darom poctivú súdkovú kyslú kapustu. Rozlúčka so zimou nemohla dopadnúť lepšie... Menši trs...
Zajačie kúsky s kozákom brezovým
Skoro rok čakal tento rcp v archíve na zverejnenie. Pripravil som ho vlani, keď som...
Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...
Závitky starého Cibuliara
Tento recept je z kuchárskej knihy Pštros v našej kuchyni. Pštrosa som ešte nepripravovala, ale...
Plnená paprika trojmäsová, sťa letná lahôdka
Patrím k vybranej elite „slabších jedincov“ so „šteklivým žalúdkom“. Sú niektoré jedlá, ktoré mi pri...
Calzone - výborná uzavretá pizza
Jednoduchý a veľmi chutný spôsob, ako pripraviť uzavretú pizzu. Plnka je veľmi chutná, jedna z mojich najobľúbenejších. Použili ste už žihľavu v kuchyni?...
Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami
Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme ovsené vločky, ...
Králik v paradajkovo-medovej marináde
Pretože sa nám zdal pečený králik suchý, pokúsili sme sa pripraviť ho inak a recept sa...
Plnený kurací rezeň s tequilovo-syrovou omáčkou
Kuracie prsia si narežeme na väčší platok a trošku ho naklepeme a osolime. Potom si pripravime...
Šlech od susedy GITKY
Tento recept som dostala od mojej susedy Gitky, ked sme sa presťAHOVALI NA DEDINU, ROBIEVALI SME HO...
Pečená plnená podbrušinka
Včera som dostala čerstvú dodávku mäsa a výrobkov z farmy. Objednala som si aj podbrušinku na...
Medvedí koláč
Medvedí cesnak ešte určite nájdete niekde v prírode. Mne tento doniesol manžel od kolegu z práce,...
Pečený pstruh s bylinkami
Cibuľu najemno nakrájame a dáme do mažiara, pridáme nadrobno pokrájané bylinky, šťavu z jedného citróna...
Kačacie prsia sous vide s kapustovou štrúdľou
Na tomto jedle, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda, si pochutnávali herci v slovenskom filme Dokonalosť...
Baklažánové rolky s parmezánom
Pôvodný recept je tu, foto je tam oveľa lákavejšie ;) Involtini di Melanzane alla parmigiana
Filety z pražmy zlatej na sójovom mede
Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky, prepláchnite a dajte variť do osolenej vody (nie do vriacej,...
Mrkvová pochúťka
Dúfam že postup je každému jasný. Mrkvu, zemiak postrúhame, cesnak roztlačíme pridáme cibuľu a...
Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou
Medailóniky zľahka naklepeme a dáme na hodinu marinovať. Marinádu pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z...
Zemiaky plnené tvarohom
Zemiaky dobre umyjeme a v šupke ich uvaríme v osolenej vode. Z uvarených zemiakov odkrojíme hornú...
Kurča v pekáči na chalupe
Ušetriť čas, to je zbožné želanie každej gazdinky i nejedného gazdiniaka! Čas, to sú peniaze a to platí aj v dnešnej extra uponáhľanej dobe....