
Morčacie prsia s karotkou
Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Karotku očistíme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode, ...

Kuracie prsia na pikantných fazuliach s pórom a paradajkami na víne,paradajkovým čipsom a čiernou so
Toto jedlo sme jedli v jednej reštaurácii, veľmi mi chutilo, tak som urobila pokus, ...

Pikantné mäsové závitky
Rezne naklepeme a naplníme plátkom šunky, syra, feferónkou a anglickou slaninou.

Brokolicová polievka 2
trošku iný postup ale ďalšia chutná polievočka :) a nestihla som pridať hlavnú fotku keďže sme to...

Zimná bravčovinka
Tento recept robievame obzvlášť v zime. je príjemné pochutiť si na teplom obede, či večeri, keď...

Bažantie smotanové ragú
Bažantie prsia umyjeme a pokrájame na kocky. Na bravčovej masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso,...

Celoročný letný šalát s talianskou zálievkou
S istotou, bližiacou sa k presvedčeniu (či naopak) viem, že zo mňa nikdy vegetarián, ...

Hovädzia podbrušina pečená so zeleninou
Slabina, podbrušina, sukňa, tzv. „tunajší našinci” flank skirt, to sú pomenovania pre druh hovädzieho mäsa....

Chrumkavý pangasius
Pangasius má tú výhodu, že nemá takmer žiadne kostičky, preto je ako stvorený pre tento...

Šafránové rizoto s parmezánom
Potrebujeme: olivový olej, 1 šálku rizota (arborio), 1 šálku bieleho vína suchého, 2 šálky...

Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.
Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované porcie. Mäso opečieme na oleji z každej strany, ochutíme soľou...

Istanbul pilavi
Chutné rizoto plné slniečka a orieškov :) Recept mám z tureckej kuchárskej knihy. V skutočnosti by...

Kura a tagliatelle
Myslim ze toto bude slovenska klasika. Smotana, brokolica a cestoviny... ;-)

Morčacie stehno špikované sušenými figami a slaninkou
Môj drahý má rád mäso "nasladko". Nemali sušené slivky a tak vzniklo toto chutné kombo....

Zapečené zemiaky s brokolicou za 10 min. v trúbe
Tento recept som vymyslela vo veľkej časovej tiesni a od vtedy ho občas robievam

Krkovička s pikantnou srbskou marinádou
Keď pečiem krkovičku, častokrát používam túto skvelú marinádu....

Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou
Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením....

Kurča so zelenou omáčkou
Najprv si pripravíme pastu curry – očistíme, umyjeme, olúpeme a nakrájame zázvor, cesnak a...

Neapolské palacinky (Neapolitan crepes)
Či ich robia v Neapoli nezaručím, dosť možne, že o nich ešte nechyrovali a ak áno,...

Kuracie stehná so šípkovým lekvárom
Takto urobené kuracie stehna je zmena zabehnutom rytme pečenia je to sladkastá chuť. Ako napísal jeden...

Treska na masle so zázvorom a cesnakom
Dnešný krásny slniečkový deň som odľahčila skvelou ľahkou rybkou, ktorú som opiekla na masle. na...

Polievka kuruckých vojakov
Mnohí z nás majú kyslú kapustu radi na rôzny spôsob. Táto polievka je sýta a stačí k...

Teplý šošovicový šalát s údenou paprikou
Spravila som chutný teplý šošovicový šalát s údenou paprikou a na vrch šalátu som dala hrebienok...

Zeleninová polievka s gnocchi
Pestrá s paradajkami, bielou fazuľou, kešu a bazalkovým pestom.

Kuracie rezančeky s ryžovými rezancami
Prekvapivo som si dala kura... ja :-) a dostala som zase chuť na niečo trocha iné,...

Kukuričné lievance bez lepku
Už ste niekedy ochutnali kukuričné lievance bez lepku? Toto jedlo máme veľmi radi nielen pre jeho fantastickú chuť....

Tekvicové šišky
Najskôr si pripravíme hokkiado pyré. Umytú hokkaido tekvicu rozkrojíme na 4 kusy, polievkovou lyžicou odstránime...