Amaranthové cestoviny s vlašskými orechami, hlivou a hráškom
Foto: tinavondecadent
Využila som svoju kreativitu a pri bežnom nákupe som vymyslela tento recept, ktorý som následne odskúšala a výsledok bol lepší ako som čakala, tak Zobraziť celý popisVyužila som svoju kreativitu a pri bežnom nákupe som vymyslela tento recept, ktorý som následne odskúšala a výsledok bol lepší ako som čakala, tak sa podelím. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do stredne veľkého hrnca dáme variť vodu na cestoviny, ktorú riadne osolíme. Kým sa voda varí, na nahriatu panvicu nalejeme 3 polievkové lyžice olivového oleja. Ja osobne používam hlbšiu keramickú panvicu, takisto na tento recept bude potrebná trochu hlbšia. Až bude olej rozohriaty, pridáme cibuľku a orestujeme dozlata. Pridáme hlivu, trochu osolíme a necháme ďalej restovať spolu s cibuľou.
- 2
Za ten čas, čo sa varí voda a restuje hliva, si nasekáme kôpor, petržlenovú vňať a vlašské orechy. Až sa huby trochu "scvrknú" tak pridáme hrášok (je na vás, či zvolíte čerstvý, mrazený alebo sterilizovaný). Zmes zamiešame a pridáme vňať, kôpor a orechy. Necháme to pár minút variť, občas premiešame. Do vriacej vody pridáme cestoviny a až budú uvarené, neceďte ich pod prúdom studenej vody!! Vodu vylejeme a cestoviny pridáme ku zmesi, poriadne premiešame. Na záver ešte pridáme 2 čajové lyžičky tekvicového oleja, zvýrazní orechovú chuť.
- 3
Hotové jedlo pokvapkáme citrónom, naložíme na tanier a posypeme syrom. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu