Zapekané kuracie rezne z broskyňou a ryžou

112zuzulienka233 - bez fotky112zuzulienka233, 7. júla 2014

tento recept mám z našej domácej kuchyne a poznám ho asi od čias ked som začínala variť

4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
podla potreby
 trošku
10 dkg
15 dkg
1 ks
500 g
1/2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme ryžu,umyjeme dáme do hrnca olej podusíme cibuľku vysypeme ryžu popražíme zalejeme vodou a varíme.

  2. 2

    Kuracie rezne si naklepeme okoreníme dáme zohriať na panvici olej a na prírodno ich vysmažíme.Ak sú vysmažené poukladáme ich na plech jeden vedľa druhého na každý dáme 1až 2 plátky šunky polovičku broskyňe a posypeme nastrúhanym syrom.

  3. 3

    Na koniec dáme zapiecť na chvýľku do trúby.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Stara, dobra, socialisticka klasika. Obmeny boli este s ananasom alebo hruskou. Preco nie? Trochu nostalgie nikomu neuskodi a jedavala som to rada.
tohoto sa nevedel kedysi dojesť môj starší syn. len kvôli nemu som to robievala, ja mäso nerada a s ovocím už vôbec a mladší bol rezňový no ale nesprav to pubertiakovi, keď tak pekne očami klipkal. :-))
Tak ja sa teda na to vôbec nepamätám - mäso s ovocím, mimochodom, ani ja nerada túto kombináciu, dokonca som nevedela prísť na chuť ani kompótu k mäsovým jedlám miesto kyslého, asi preto, že u nás sa to (doma) nezvyklo robiť....pritom možno ak by som ochutnala, rozmýšľala by som ináč.

Pridaj komentár k receptu: