Zapekané kuracie rezne z broskyňou a ryžou

112zuzulienka233 - bez fotky112zuzulienka233, 7. júla 2014

tento recept mám z našej domácej kuchyne a poznám ho asi od čias ked som začínala variť

4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
podla potreby
 trošku
10 dkg
15 dkg
1 ks
500 g
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme ryžu,umyjeme dáme do hrnca olej podusíme cibuľku vysypeme ryžu popražíme zalejeme vodou a varíme.

  2. 2

    Kuracie rezne si naklepeme okoreníme dáme zohriať na panvici olej a na prírodno ich vysmažíme.Ak sú vysmažené poukladáme ich na plech jeden vedľa druhého na každý dáme 1až 2 plátky šunky polovičku broskyňe a posypeme nastrúhanym syrom.

  3. 3

    Na koniec dáme zapiecť na chvýľku do trúby.

Diskusia k receptu

zolik
Stara, dobra, socialisticka klasika. Obmeny boli este s ananasom alebo hruskou. Preco nie? Trochu nostalgie nikomu neuskodi a jedavala som to rada.
micanela
pre mna des zo skolskej jedalne kde to bolo kazdy tyzden ... ale jasne, ze urobene doma je ine ako vo vyvarovni
rea1
tohoto sa nevedel kedysi dojesť môj starší syn. len kvôli nemu som to robievala, ja mäso nerada a s ovocím už vôbec a mladší bol rezňový no ale nesprav to pubertiakovi, keď tak pekne očami klipkal. :-))
evanaaa
Tak ja sa teda na to vôbec nepamätám - mäso s ovocím, mimochodom, ani ja nerada túto kombináciu, dokonca som nevedela prísť na chuť ani kompótu k mäsovým jedlám miesto kyslého, asi preto, že u nás sa to (doma) nezvyklo robiť....pritom možno ak by som ochutnala, rozmýšľala by som ináč.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia