
Špikované jelenie stehno na bratislavský spôsob
Doma máme veľmi radi bratislavské pliecko, tak prečo ho neskúsiť aj z našej obľúbenej diviny so...

Zapečená cuketa
Tento recept bol inšpirovaný receptom z gurman. sk, samozrejme, niečo sa vynechalo, niečo bolo...

Špízy
Špízy robievam keď potrebujem nasýtiť viac jedákov, pretože môžem použiť rôzne druhy ingrediencií. Je...

Dusená kapusta s údeným bravčovým mäsom
Opäť som chcel byť „šporovlivý“ a v AJ markete som kúpil hotové mrazené zemiakové knedle (na Slovácku známe ako chlupaté knedlíky, alebo tiež blbóni)....

Domáce rezance s makom
Rýchly ľahký obed, ktorým potešíte doma svoje deti a pochutia si aj dospeláci.

Bravčové pečené po pekársky - Rôti de porc boulangére
Tentoraz francúzsky recept na výbornú baštu, v ktorej sa do seba zaľúbia zemiaky a pečené mäsko....

Zapekané bravčové kotlety a kuracie nugety
V tejto práci som "spriatelil" dva jedla!... Skombinoval som jedlá ktoré sú v knihe "Recepty za Života...

Kuřecí prsa, omáčka z gorgonzoly a hrnkové knedlíky
Mám velice ráda gorgonzolu a často z ní dělám omáčku. Místo ní můžeme použít nivu, ...

Morský mix
Niekto mi v komentoch písal, že zbiera recepty na tri suroviny, tak snáď ani štyri...

Pečené králičie stehná na tymiane špikované údenou slaninou a cesnakom
Môj priateľ teraz zabil viac králikov, tak som upiekla králičie stehná, pretože majú veľmi jemné...

Cestoviny s pórom, slaninou a šampiňónmi
Tak, tento recept mám od mojej sesternice. Dosť som zaváhala, pretože mi kombinácia slaniny...

Cuketové halušky
Tak milovníci halušiek... čo tak urobiť si ich z cukety? Sú vynikajúce, veľmi chutné a...

Králik na kapuste
Mal som dva pekné kúsky z králika tak som ich spravil na čerstvej kapuste.

Pečený diviak na zázvorovo–medovej omáčke
Rúru rozohrejeme na 130 0C. Jednu cibuľu prešpikujeme klinčekmi. Mäso prudko opečieme na oleji, ...

Kysnutá haruľa v pekáči
Listovala som v Medzinárodnej kuchárke a našla som tento recept. Pravdaže, recept na haruľu poznám,...

Domáci králik à la Pčoch na divoko
V dobrom kolektíve, hlavne vojenskom, vznikajú priateľstvá, tie pravé, na celý život! V...

JAHŇACIE mäso - inšpirácia
@jerica pridávam recept , jednoduchá úprava jahňacieho mäsa . Tento recept pridávam pre inšpiráciu ,...

Zapečený baklažán s parmezánom, mozarellou a paradajkovou omáčkou
Nachystáme si všetky suroviny, aby sme mali všetko po ruke.

Pečené kuracie stehienka na paprike a slaninke
Jednoduché a predsa výborné pečené kuracie stehná, ktoré budú chutiť každému v rodine.

Kuracie prsia v omáčke z čerstvých paradajok
Cibuľu nakrájanú na kocky orestujeme spolu s nasekaným cesnakom na oleji. Pridáme kr. cukor a všetko...

Zelerové placky
Na hrubšom strúhadle si postrúhame očistený zeler (mal vyše 1 kg). Potom postrúhame...

Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou
K nedeľnému obedu som spravila ľahkú prílohu z prekladaných zemiakov s cuketou a paradajkami, ktoré som...

Haruľa na plechu s kapustovou omáčkou
Keď že začalo už pôstne obdobie , v našej rodine to znamená, že sa varia...

Tuniakový šalát Easy
Tuniakový šalát s chrumkavými kúskami uhorky, cibule a listového šalátu a paradajkami, dochutený olivovým olejom...

Oščadnické polesniky od babky
Polesniky robievala moja babka na sporaku a k tomu domace mlieko. Moje detstvo na ktore nikdy nezabudnem....

Hovädzie srdce na smotane
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zeleninu a červenú papriku.
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky