
Tekvicovo-mandľový trhanec bez lepku
Aj vy preferujete sladké raňajky, ale chceli by ste zároveň niečo zdravšie a výživné? Máme pre vás riešenie v podobe receptu na tekvicovo - mandľový trhanec....

Ryžový šalát s vajíčkom
Ryžový šalát je ideálnou voľbou, ako si vychutnať čerstvé a ľahké jedlo....

Mečúň na mrkve
Ahoj, hľadal som tu recept na kapustné placky a tak ma napadlo, že sa podelím aj...

Tekvicové vafle bez lepku s čučoriedkovou omáčkou
Bezlepkové vafle sú krásnym spôsobom, ako začať víkendové ráno. Celou vašou kuchyňou sa bude šíriť príjemná sladká vôňa a týmto raňajkám len ťažko niekto odolá....

Kuracie mäso s tekvicovým prívarkom
Kuracie mäso: Na oleji so štipkou rasce dozlata urestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme na rezance nakrájané kuracie...

Jablkovo-mätové cestoviny
Jablká nemusia byť iba na koláče a žemľovky. Môžu sa použiť aj v kombinácii s cestovinami....

Ryža s bravčovým mäsom
Táto ryža s bravčovým mäsom naplní vôňou celú kuchyňu, je to ten recept, ktorý vonia ako víkend doma....

Fašírky so sírovcom
Mäsové fašírky obohatené o sírovec - výbornú hubu, ktorá rastie na listnatých stromoch.

Goody Foody Red burger s pečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou
Goody Foody Red burger s pečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou.

Marmitako z tuniaka
Recept pochádza z krajiny Baskov. Je viacej spôsobov prípravy, ja vám ponúkam ten náš, ...

Tvarohové kroketky
V šupke uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Prelisovaný tvaroh vymiešame s cukrom a...

Treska s hubami shimeji
Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny...

Hovädzie na klinčekoch
Mäso prešúpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme z každej strany prudko opečieme na rozpalenom oleji. Pridáme nakrájanu cibuľu,...

Špenát so zemiakmi varený v jednom hrnci
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dáme do hrnca s vodou a soľou a celou...

Ryžové placky so šošovicou
Ryžové hamburgery sú lahodnou a zdravou alternatívou pre tých, ktorí hľadajú inú možnosť ako klasické mäsové hamburgery....

Hovädzie obaľované v syre
Uvarené stuhnuté mäso nakrájame na plátky asi pol centimetra hrubé, namočíme ich v rozšľahanom vajci, ...

Sicílska caponata
Caponata sa na talianskom ostrove Sicília podáva ako zeleninové predjedlo alebo ako príloha k mäsu aj rybám....

Nigérijská hovädzia suya
Tradičný nigérijský recept na hovädziu suyu – lahodné, pikantné kúsky hovädzieho mäsa grilované na ihliciach, ochutené zmesou afrických korenín....

Mexické zeleninové záviny s bolonskou omáčkou
Tento receptík som našla v maďarskej kuchárskej knižke tak som sa rozhodla, že ju preložím a...

Grilované sardinky z Madeiry
Sardinky sú národnou rybou Madeiry a najčastejšie sa tam podávajú grilované. Keďže ich dostať aj u...

Banánová žemľovka
Olúpané jablká nakrájame na plátky, banány na kolieska. Ovocie dáme na rozohriatu panvicu s tukom....

Baklažánovo - paradajkové koliečka
Recept som našla v prílohe jedného denníka, tak som ho odskúšala a mierne pozmenila. Zdravé,...

Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....

Zemiakovo-mäsová maškrta
Chutne pripravené zemiačiky z kuchyne našich starých matiek majú svoje čaro detských čias. Vyskúšajte tento recept......