Pšenično - sójové rezance na taliansky sedliacky spôsob
Sýte jedlo z panvice, ktoré je chutnou bezmäsitou variáciou talianského sedliackeho kuraťa.
Kuriatko aj bravčové rebierka na paradajkách
Kedže mam v záhrade veľa paradajok, tak som sa rozhodla ich použiť. a urobila som dobre,...
Mleté mäso s kelom
Kel uvaríme do polomäkka, vytlačíme z neho vodu a pomelieme ho s mäsom.
Králik s kuriatkami na smotane
Dnešný vynikajúci obed na králičiu nôtu... dostala som čerstvú dodávku králikov, tak už aj som sa...
Trinxat
Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).
Skoro grécky kebab
Recept som našla na nete , troška som to upravila podľa mojich predstáv a vzniklo niečo...
Pstruh na olivovom oleji
Pstruha umyjeme a osušíme, potom nasolíme bilinkovou soľou a naplníme cibuľou a bazalkou , dáme na panvicu...
Baranie pečené
Mäso umyjeme, osušíme, zbavíme blán a dôkladne popreťahujeme kúskami cesnaku, osolíme a okoreníme. Mäso...
Vysmážané palacinky na slano
Tieto palacinky patria u nás doma k tým obľúbeným, hoci sú trošku kalorickejšie, pretože sú...
Kuracie nôžky s ryžou v batôžku
Tento recept som si sama vymyslela, nakoľko môj manžel nemá rád hydinu a prispôsobila som ho jeho...
Bravčová kapsa s prekvapením
Tak isto recept , , čo chladnička dala´´... a musím povedať že sa mi fakt podaril...
Mäsové guľky s tagliatelle a paradajkovou omáčkou
Bravčovú panenku opracujeme a nakrájame na malé kúsky. Zomelieme na hrubšom nástavci spolu s cibuľou, ...
Plnené šampiňóny na slovenský spôsob
Očistené šampiňóny trochu vydlabeme a vnútro aj s nožičkami pokrájame na drobno. Pokrájame si na malé...
Pečené zemiaky, batáty a cvikla s cibuľou a pekanovými orechami
Pečené zemiaky môžu vždy chutiť inak :) perfektná príloha, alebo večera plná vitamínov.
Divá kačica na víne
Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...
Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK
Demikát je hútny, sýty, nahradí aj druhé hlavné jedlo. Chuť ovčieho mlieka okrem bryndzi,...
Farfalle s hlivou
Na trochu oleja dáme smažiť nadrobno nakrájanú cibuľu, keď už je sklovitá pridáme dva nadrobno nakrájané...
Paradajkové soufflé s cestovinovým šalátom
Tento recept je z môjho blogu veggiecookin. wordpress. com
Panenka s líčkami, kalerábovým pyré a hlivou
V rozpustenej husacej masti, do ktorej sme pridali cesnak, bobkový list a tymian, pomaly konfitujeme...
Polievka z dubákov a vývaru z údeného
Odložila som si vývar z varenia údeného mäska a dnes som dala do neho sušené dubáky, ...
Hünkar Beğendi
Imam omdlel. Mamka&dcéra. Rozprárané brucho. Áno, aj takéto prečudesné názvy nesú staré osmanské...
Kus-kus s tofu a ľanovými semienkami
Kuskus alebo cous cous je jednou zo základných potravín severoafrickej kuchyne a pre mňa je to univerzálna...
Tofu so zeleninovou cestovinou
Syr tofu nakrájame na kocky a vložíme do sójovej omáčky pomiešanej s vegetou a korením. Necháme pol hodiny odstáť....
Jahňacie karí s mangom a hrozienkovým kuskusom
Vďaka tomu, že dcéru som v sobotu dopoludnia odlifroval na lyžiarsky, mohol som si dovoliť...
Pstruh pečený na masle s mandľami
Rada takto pripravujem pstruha. Je to rýchle a chutí to veľmi dobré.