Makový bulgur
Makový bulgur

Bulgur s makom a dusenými jablkami

macka78 - fotkamacka78, 12. januára 2019
Bulgur s makom a dusenými jablkami
Foto: Macka78

Obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok ako fosfor, horčík, selén či železo a vitamín A. Je bohatý na vlákninu a má veľmi nízky obsah tuku, Zobraziť celý popisObsahuje množstvo zdraviu prospešných látok ako fosfor, horčík, selén či železo a vitamín A. Je bohatý na vlákninu a má veľmi nízky obsah tuku, preto by mal byť súčasťou jedálneho lístka všetkých, ktorí bojujú s nadbytočnými kilogramami.

Suroviny

1 hrnček (250 ml)
100 g (mletý)
4 ks
cca 3 PL (podľa chuti)
1,5 dcl  (ľubovolné)
1 PL




Postup

  1. 1

    Uvaríme si bulgur podľa návodu. Mak pomelieme, sparíme horúcim mliekom a primiešame lekvár. Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky a krátko podusíme spolu so škoricou. Nakoniec pridáme med a trošku citrónovej šťavy.

  2. 2

    Uvarený bulgur zmiešame s makom a jabĺčkami. Ten kto nedrží diétu, môže pridať maslo na zjemnenie. Ako prílohu som použila figy, lebo sú sladučké a mne veľmi chutia a ozdobila čerstvou mätou. Jablká môžete nahradiť slivkami.

Diskusia k receptu

cesminaz
Ja vela používam bulgur,na pilav alebo do köfte.Občas robievam z neho aj "sütlač"-mliečnu kašu do ktorej namiesto ryži dám bulgur.Toto tvoje je niečo celkom iné,ale iste dobré :-) Ja by som ochutnala,no moji doma by to určite nezjedli :-)
macka78
@Cesminaz (13.1.2019 07:52)

Mne tieto jedlá veľmi chutia. Cez víkend si vždy doprajem niečo takéto sladké a zdravé... Vyskúšajte, jednoduchá a rýchla príprava...mne to veľmi pripomína bobaľky..
mikat
Ďakujem za tip ☺ Pre nás jedlo ako stvorené... Bulgur ma ešte nenapadlo robiť na sladko. Skvelá kombinácia z hľadiska živín...
siisa
Krásne foto a jedlo stojí za vyskúšanie. Veľmi zaujímavý recept a bobaľky mi chutia :)
macka78
@Siisa (13.1.2019 19:14)

Ďakujem Siisa, mne osobne to veľmi chutí, akurát med si musíš prispôsobiť podľa vlastnej chuti...
jamarlen
jedlo môjho detstva - ibaže z krúp, krásne si naaranžovala a tak s tými podusenými jablkami povýšila na gurmánsky zážitok!
babičkino ekomenu som to nazval pred rokmi tu, na vareche :)
weronikaxxx
Paráádne jedlo, pekná prezentácia! :-)
Napadlo ma, čo keby sa to urobilo s mletými orechami? veď aj cestoviny sa robia či s makom či s orechami.... Neskúšala si to?