Bulgur s makom a dusenými jablkami
Foto: Macka78
Obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok ako fosfor, horčík, selén či železo a vitamín A. Je bohatý na vlákninu a má veľmi nízky obsah tuku, Zobraziť celý popisObsahuje množstvo zdraviu prospešných látok ako fosfor, horčík, selén či železo a vitamín A. Je bohatý na vlákninu a má veľmi nízky obsah tuku, preto by mal byť súčasťou jedálneho lístka všetkých, ktorí bojujú s nadbytočnými kilogramami.
Postup
-
1
Uvaríme si bulgur podľa návodu. Mak pomelieme, sparíme horúcim mliekom a primiešame lekvár. Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky a krátko podusíme spolu so škoricou. Nakoniec pridáme med a trošku citrónovej šťavy.
- 2
Uvarený bulgur zmiešame s makom a jabĺčkami. Ten kto nedrží diétu, môže pridať maslo na zjemnenie. Ako prílohu som použila figy, lebo sú sladučké a mne veľmi chutia a ozdobila čerstvou mätou. Jablká môžete nahradiť slivkami.
Tiež bulgur:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj ja som maková, tiež zjem všetko kde je mak..
Mne tieto jedlá veľmi chutia. Cez víkend si vždy doprajem niečo takéto sladké a zdravé... Vyskúšajte, jednoduchá a rýchla príprava...mne to veľmi pripomína bobaľky..
Ďakujem Siisa, mne osobne to veľmi chutí, akurát med si musíš prispôsobiť podľa vlastnej chuti...
babičkino ekomenu som to nazval pred rokmi tu, na vareche :)
Ďakujem veľmi pekne...
Napadlo ma, čo keby sa to urobilo s mletými orechami? veď aj cestoviny sa robia či s makom či s orechami.... Neskúšala si to?
Skúšala, je to výborné. Pridala som ešte aj hrudkovity tvaroh...