Bulgur s makom a dusenými jablkami

macka78 - fotkaMacka78, 12. januára 2019 19:04
Ďalšie recepty »

Bulgur s makom a dusenými jablkamiFoto: Macka78

Obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok ako fosfor, horčík, selén či železo a vitamín A. Je bohatý na vlákninu a má veľmi nízky obsah tuku, preto by mal byť súčasťou jedálneho lístka všetkých, ktorí bojujú s nadbytočnými kilogramami.

Suroviny

1 hrnček (250 ml)
100 g (mletý)
4 ks
cca 3 PL (podľa chuti)
1,5 dcl  (ľubovolné)
1 PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Uvaríme si bulgur podľa návodu. Mak pomelieme, sparíme horúcim mliekom a primiešame lekvár. Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky a krátko podusíme spolu so škoricou. Nakoniec pridáme med a trošku citrónovej šťavy.

  2. 2

    Uvarený bulgur zmiešame s makom a jabĺčkami. Ten kto nedrží diétu, môže pridať maslo na zjemnenie. Ako prílohu som použila figy, lebo sú sladučké a mne veľmi chutia a ozdobila čerstvou mätou. Jablká môžete nahradiť slivkami.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist