Pečená tekvica so zemiakmi, dip z avokáda a vôňa verbeny
Ľahké letné jedlo plné chuti a vône.
Morčacie / kuracie / prsia s čučoriedkami
Morčacie mäso je lepšie, ale môže byť aj kuracie. Je možné pripravovať recept aj s...
Harmonika z baklažánu
Mám rada baklažány v rôznej úprave, ale najmä, ak pripravený baklažán nie je nasiaknutý ...
Zapekané cestoviny v tortovej forme
Tento pokrm som robila najmä kvôli efektu, priznávam ;-) Videla som nápad niekde na nete, ...
Sladká omeleta s vločkami
Tento nápad prišiel počas varenia či skôr pečenia broskyňového džemu v rúre. A vôbec neľutujem, ...
Losos s bazalkovou omáčkou (Salmone al basilico)
Tento recept pochadza z krajiny mojho manzela, Talianska. On to aj varil. Velmi radi jeme ryby...
Cestovinovo-syrová bomba
Túto bombu robím veľmi rada, lebo môjmu synčekovi veľmi chutí a má vždy veľkú radosť keď...
Pohánka s pórovou omáčkou
Recept som vymyslela nedávno keď som prišla zo školy a doma nebolo navarené:-) tak hor sa do...
Makovo-jablkové buchty
Závin som už robila makovo-jablkový, tak dnes pre zmenu som upiekla tieto buchty.
Gratinovaný karfiol
Gratinovanie je... ?Rúru zohrejeme na potrebnú teplotu a potom prepneme tak, aby hrial len vrch. Je nutné...
Kuracie krídla v rímskom hrnci
Pečené s kelom a zemiakmi, podliate sladkou smotanou... ozaj a toto ste vedeli? Kel...
Dusené kuracie mäso so zeleninou
Jednoduché diétne jedlo z kuracích stehien a zeleniny.
Kuracie prsičká à la improvizácia
Klasická pomaly každodenná otázka... čo dnes spraviť na obed???? Kuk do chladničky, zeleninka je v nej...
Bravčové koleno mňam
Koleno vykostíme. Z horčice, piva, prelisovaného cesnaku, soli a hubového korenia pripravíme kašičku.
Zapekaný patizón Oravienka
Tento patizón s hlivou a ďalšou zeleninou som "vykoumala" priamo v Zázrivej, nádhernom našom oravskom sídle...
Barbecue v kuchyni
Leto odišlo , jeseň pomaly tiež. My pod V. Tatrami máme už pomaly nefalšovanú zimu. Tatry už...
Cviklové pirohy
Suroviny na cesto zmiešame v miske a necháme odležať tak asi 30 minút. V prípade potreby...
Pide s náplňou z mletého jahňacieho mäsa
Pide je plochý turecký chlieb, zvyčajne okrúhleho tvaru a hladký, sú však aj iné tvary...
Domáca klobása na grile
Bravčové mäso (môžeme primiešať hovädzinu alebo divinu) pomelieme, pridáme papriku, soľ, korenie, rascu a cesnak....
Hovädzí paprikáš s hubami
Slovenské paprikáše ma sprevádzajú odjakživa. Kurací bol najlepší v košickej reštaurácii „Baránok“, držkový v motoreste...
Cícerový kuskus
Nasla som viacero receptov na kuskus, ale takyto zatial nie. Pridavam pre inspiraciu (a aby...
Gyros z trouby
Nedávno jsem viděla na netu nějaké video, jak si připravit v domácích podmínkách gyros. Původně...
Vyprážaný volovec
Nedávno pridala do receptov Dorisa vyprážaný syr, i keď mal aj oponentov, pridávam ho aj...
Zapečená plnená kapusta
Mäso zomelieme. Ryžu umyjeme, sparíme a necháme odkvapkať. Potom k nej pridáme zomleté mäso,...
Moravské jaternice
Bravčovú hlavu uvaríme, vykostíme a pokrájame na kocky. Kože uvaríme osobitne domäkka. Uvarené kože a...
Karfiol po rímsky
Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme. Na oleji speníme nadrobno pokrájaný cesnak a petržlenovú vňať, ked...