Foto: mysiacik
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpané uvarené zemiaky si nastrúhame strúhadlom na pomúčenú dosku, spravíme si kopček, kam pridáme žĺtok, štvrť lyžičky soli a múku, následne vypracujeme cesto.
- 2
Cesto by malo byť tuhšie, aby sa nám naplnené perky vo vode nerozpadli. Ak máme cesto vypracované, vyvaľkáme časť z neho na dobre pomúčenej doske, pozor, pretože cesto lepí.
- 3
No a môžeme vykrajovať buď takým vykrajovátkom, ako je na obrázku, alebo ak nemáme, môžme použiť pohár. Naplníme džemom a ukladáme na pomúčenú dosku. Do hrnca si dáme zovrieť vodu so soľou a môžme hádzať perky :D.
- 4
Hotové sú, keď začnú plávať na hladine, necháme ešte chvíľu a vytiahneme, opláchneme, necháme odkvapkať a môžme servírovať. My ich najviac ľúbime s makom zmiešaným s trochou práškového cukru, poliate roztopeným maslom :) Kto chce, môže mak nahradiť mletými vlašskými orechmi :) A ešte jeden tip, ak sa vám už nechce plniť, môžte si zo zvyšného cesta jednoducho ušúľať šúľance.
Tiež pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
presneee :D :D najlepsiee..a mame aj aj :D aj plnene aj sulancov kopu :D
Presne..aj mne pripominaju detstvo..a tak ich teraz robim svojim detickam...snazila som sa o zdravsiu verziu