Foto: zdenzlo
Môj ďalší experiment, čo chladnička a špajza dá. Keďže tento závin robievam so syrom, ale ten som si zjedla musela som použiť niečo nové...lístkové Zobraziť celý popisMôj ďalší experiment, čo chladnička a špajza dá. Keďže tento závin robievam so syrom, ale ten som si zjedla musela som použiť niečo nové...lístkové cesto je veľmi vďačné a preto sa aj tento recept vydaril:)
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Špenát si zmiešame s tuniakom, prelisovaným cesnakom a ostatnými koreninami. Ja to tepelne upravujem na šporáku (pretože väčšinou mám špenát mrazený). Všetkého pridajte podľa chuti, tuniaka som mala v oleji a dobre to chutilo keď som tam kúsok toho oleja priliala.
-
2
Na lístkové cesto nasypeme strúhanku/krupicu, len takú slabú vrstvu. Pridáme kúsok vychladnutú zmes a okraje potrieme rozšlahaným vajíčkom, lepšie sa to cesto spojí dokopy. Zabalený závin potom potrieme po celom povrchu vajíčkom. Dáme piecť na 200° na 20-30 minút.
Diskusia k receptu