Špenátovo - tuniakový závin

zdenzlo - bez fotkyzdenzlo, 10. decembra 2012
Špenátovo - tuniakový závin
Foto: zdenzlo

Môj ďalší experiment, čo chladnička a špajza dá. Keďže tento závin robievam so syrom, ale ten som si zjedla musela som použiť niečo nové...lístkové cesto je veľmi vďačné a preto sa aj tento recept vydaril:)

30-40 minút
príprava
20-30 minút
na 220 °C

Suroviny

 (strúhanka) na posypanie cesta
1 balenie
1 ks
4-6 strúčikov
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špenát si zmiešame s tuniakom, prelisovaným cesnakom a ostatnými koreninami. Ja to tepelne upravujem na šporáku (pretože väčšinou mám špenát mrazený). Všetkého pridajte podľa chuti, tuniaka som mala v oleji a dobre to chutilo keď som tam kúsok toho oleja priliala.

    Špenátovo - tuniakový závin - obrázok 1
  2. 2

    Na lístkové cesto nasypeme strúhanku/krupicu, len takú slabú vrstvu. Pridáme kúsok vychladnutú zmes a okraje potrieme rozšlahaným vajíčkom, lepšie sa to cesto spojí dokopy. Zabalený závin potom potrieme po celom povrchu vajíčkom. Dáme piecť na 200° na 20-30 minút.

    Špenátovo - tuniakový závin - obrázok 2

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: