Ak sme upiekli na vianoce privelku morku a nedari sa nam ju dojest...
8
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 3 salky, upecene |
|
| 2 ks |
|
| 200 ml |
|
| 1 salka |
|
| 1/2 salky |
|
| 1 PL |
|
| na obalovanie: | |
| 1/2 salky |
|
| 3 ks |
|
| 1 1/2 salky |
|
| na vyprážanie |
|
| omacka: | |
| 1 PL |
|
| 1/4 salky |
|
| 1/2 salky |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Upecene alebo uvarene morcacie maso si nakrajame na drobne kusky.
-
2
Pridame vajicka, smotanu, mladu cibulku, horcicu a struhanku. Spolu vsetko spracujeme a sformujeme na male rezne. Ak nemame mladu cibulku mozeme pouzit cibulu a tiez mozeme pridat nasekanu petrzlenovu vnatku.
-
3
Rezne obalime v trojobale a vyprazime.
-
4
Pripravime si omacku; Do kastrola si odmerame smotanu, horcicu a ribezlovu marmeladu.
-
5
Povarime na miernom ohni asi 2-3 minuty, alebo pokym nam omacka trochu nezhustne. Odstavime z ohna, pridame kyslu smotanu a zamiesame.









Diskusia k receptu