Foto: palokuchki
Ak sme upiekli na vianoce privelku morku a nedari sa nam ju dojest...
8
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
3 salky, upecene |
|
2 ks |
|
200 ml |
|
1 salka |
|
1/2 salky |
|
1 PL |
|
na obalovanie: | |
1/2 salky |
|
3 ks |
|
1 1/2 salky |
|
na vyprážanie |
|
omacka: | |
1 PL |
|
1/4 salky |
|
1/2 salky |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Upecene alebo uvarene morcacie maso si nakrajame na drobne kusky.
-
2
Pridame vajicka, smotanu, mladu cibulku, horcicu a struhanku. Spolu vsetko spracujeme a sformujeme na male rezne. Ak nemame mladu cibulku mozeme pouzit cibulu a tiez mozeme pridat nasekanu petrzlenovu vnatku.
-
3
Rezne obalime v trojobale a vyprazime.
-
4
Pripravime si omacku; Do kastrola si odmerame smotanu, horcicu a ribezlovu marmeladu.
-
5
Povarime na miernom ohni asi 2-3 minuty, alebo pokym nam omacka trochu nezhustne. Odstavime z ohna, pridame kyslu smotanu a zamiesame.
Diskusia k receptu