
Šošovica zapečená s kyslou kapustou
Šošovicu povaríme do polomäkka v slanej vode s bobkovým listom. Kyslú kapustu udusíme. Pridáme trošku...

Šošovicový prívarok so strateným vajcom
Vo dvoch hrncoch pripravíme cibuľovo–cesnakový základ. Do prvého dáme klasickú šošovicu, orestujeme, zalejeme vývarom,...

Paráková nedeľa s kelovou omáčkou
Skúšam parný hrniec. Urobili sme si vianoce trošku skôr, nevedela som sa dočkať parného hrnca...

Domáce gnocchi s bešamelom, bryndzou a restovanými šampiňónmi
Čaru gnocchov sme podľahli vlani na dovolenke v Taliansku. Odvtedy sú často v našom jedálničku,...

Karé Emile Henry
mäso pripravené v hrnci Emile Henry, ktorý som vyhral ... a je perfektný :-) ďakujem,...

Zemiakovo-šampiňónové fašírky so syrovým krémom z údeného polooštiepka
Toto jedlo je dôkazom toho, že aj z úplne obyčajných surovín možno pripraviť delikátny pokrm a...

Bravčové karé s lečom a ajvarom
Mäso na šťavičke ako deti hovoria. Robil som toho viac. Zvyšok išiel do pohárov na rýchly obed....

Netradičné zemiakové placky (fotorecpet)
Pre mňa a našu rodinu sú tieto placky netradičné, pretože doteraz sme ich vždy robili s...

Ispanaklı Peynirli Yufka Böreği
Spenatovo-syrový borek tak ako ho robí moja svokra :)

Mamina kyslouhorková omáčka
Túto omáčku varievala moja mama väčšinou v nedeľu k mäsku z polievky. Je podobná kôprovej, ...

Syrom a špenátom plnené kuracie prsia v trojobale
Výborný a veľmi jednoduchý spôsob, ako chutne využiť kuracie prsia. Je to skvelá a veľmi chutná obmena rezňov....

Cukina v pivovom cestíčku
Tento recept vznikal spontánnym nápadom nazretia do chladničky. Takpovediac - Čo dom dal. :) Dobrú chuť:)

Keď konečne môžem podľa Zuzany Haasovej
Speváčka a herečka Zuzana Haasová pripravila výdatnú dobrotu z kuracieho mäsa.

Bravčový bôčik
Bravčový bôčik pečený je nádhera no niekto ho nemôže je dosť kaloricky. Tak ho občas robím...

Rybie prsty s hranolkami
Inšpiracia pre "prázdninové babky " a ich vnučatká alebo fastfood doma.

Dekolt Madame du Barry
Zasa som teda raz experimentovala a čuduj sa (či nečuduj ?) svete, bolo to super...

Candát (zubáč) v mandlovém trojobalu
Velmi příjemná úprava candátího filetu, jehož chuť je podtržena mandlovým trojobalem.

Dusené kura na kyslej kapuste
Kurča rozkrájame na štyri alebo viac častí, nasolíme, okoreníme a chvíľu necháme odstáť. Na...

Ovčiarsky nákyp
Recept som objavila v staršom čísle časopisu Dobré jedlo. Pôvodne obsahuje mleté hovädzie mäso, ale...

Lečo so šampiňónmi
Mala som v chladničke šampiňóny, ktoré som kúpila preto, lebo boli pekné. Pôvodne som...

Šampiňóny na smotane so syrom
Očistené a pokrájané huby podusíme na polovici masla. Pridáme šunku nakrájanú na rezance, koňak a...

Králík na cibuli
Tak jako obyčejně nejen retro recept, ale i retro nádobíčko. Nějak pořád nepoužívám pomalé hrnce...

Hovädzie carbonnade
Nedávno sme toto jedli na návšteve, chutilo, tak som si pýtala recept a dnes som...

Pizza zeleninová
Túto pizzu som vymyslela pre mojich domácich "dospelákov" ktorí sa chcú stravovať podľa princípov delenej stravy,...

Kuracie prsia na cesnaku
Lahodné kuracie prsia, ale len pre tých, ktorí nemajú problémy so žlčníkom :-)

Zapekaná šošovica so zeleninou
Tento recept mám z medzinárodnej kuchárskej knihy, ktorá má asi 25 rokov, ale z akej...

Filety zo zubáča s pomarančovou polentou
Filety osolíme a okoreníme, opekáme na oleji z každej strany 4–5 minút.

Špízy z morčacieho stehna so zeleninou a zemiakmi
Morčacie stehná sú chutné, zdravé, dajú sa pripraviť na rôzne. Dnes som vyskúšala morčacie...

Konfitované kačacie prsia s kapustou a knedľou
Pripravte si spolu s kuchárom Alexom z penziónu Starý hostinec vo Svätom Antone konfitované kačacie prsia podávané...

Talianske medovo-citrónové kura
Tento recept som dostala od kolegyne. Tak som si povedala, ze vyskusam, pofotim...

Pofranštené rízky
Neviem, čo mám v poslednej dobe s tými francúzmi... :-) No, akokoľvek, toto...