Zapekané cestoviny s brokolicou

henriet - fotkahenriet, 12. apríla 2013
Zapekané cestoviny s brokolicou
Foto: henriet
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

400-500 g
2 strúčik
1
2 dl
20 dkg
20 dkg
 (mrazená alebo čerstvá)




Postup

  1. 1

    Nakrájame si brokolicu na menšie kúsky , ktoré uvaríme v slanej vode aby trošku zmäkli . Zatiaľ si uvaríme penne . Brokolicu scedíme a ak nám ostali veľké kúsky tak ich ešte pokrájame (ak chcete) . Do rajničky si dáme olej , nakrájanú salámu na kocky a pridáme brokolicu , chvíľu smažíme . Pridáme 1KL vegety a 2 pretlačené strúčiky cesnaku . Podlejeme 1 dcl vody a dusíme cca 3 minúty.

    Zapekané cestoviny s brokolicou  - obrázok 1
  2. 2

    Do zmesi pridáme 2dcl kečupu a chvíľu povaríme . Zatiaľ si cestoviny scedíme a dáme ich do zapekacej misy . Zmes vylejeme na cestoviny a premiešame . Na vrch cestovín dáme trochu z nastrúhaného syru a premiešame , druhú polovicu alebo teda zvyšný syr dáme na vrch cestovín .

    Zapekané cestoviny s brokolicou  - obrázok 2
  3. 3

    V miske si zmiešame smotanu s 1/2-1 KL vegety a s trochou korenia . Pridáme mlieko na rozriedenie a polejeme touto "zmesou" vrch cestovín . Dáme zapiecť na 180 °C pokiaľ smotana nepopuká. Dobrú chuť.

    Zapekané cestoviny s brokolicou  - obrázok 3

Diskusia k receptu

laurika1
Poznám :) Len my dávame Maggi nápady prášok - zapečené cestoviny :)
kraskark
Robila som ich už raz boli skvelé, jedla som ich na ranajky,obed i večeru :D fakt nemali chybu.Dnes si robíme znovu mňamka, klobúk dole.
concord
Nezabudni si ich ešte urobiť do konca mesiaca. Čo potom? Brokolica skončí a asi sa budeš musieť vysťahovať z tejto čaroskrásnej krajinky zvanej Slovakia, lebo broko už nebude.Potom to istí jedine oravská slanina, cesnak, cibuľa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia