Crostini s brusnicami a pistáciami
Bagetu nakrájame na šikmo zhruba na 1 cm hrubé plátky. Z oboch strán ich potrieme olivovým...
Bylinkový chlieb v kvetináči
Keď som pred niekoľkými rokmi "prišla" k tomuto receptu, povedala som si, to musím určite...
Drevorubačský zapečený chlebík
Odporúčam, tá chuť mäska, zeleninky, slaninky a ta cibuľka a čo je u nás...
Snehový veniec s pistáciami, čokoládou, brusnicami a karamelom
Mám rada nové a neokukané recepty a ešte radšej adrenalín, keď ich prvý krát pripravujem...
Kakaovo-slivkový dezert bez mlieka
Lahodná kombinácia, ktorá chutí a v horúcich dňoch vychladená aj osvieži. Dezert je pripravený z...
Zapekané rožky
Tento recept robievam, keď zostane pečivo, alebo zbytky v chladničke. Dá sa to jesť teplé...
Domáce žemle
Domáce žemle vhodné na prípravu burgerov alebo len tak ako raňajkové pečivo, či ako snack...
Čerešňovo-bryndzový koláč
Pri príprave jedál nikdy nepoužívame stužené tuky a margaríny, použite radšej aplikáciu sedliacky rozum a tiež...
Mega osie hniezdo so škoricou a s hrozienkami
Mlieko mierne zohrejeme, pridáme trochu cukru, droždie a pripravíme kvások. Do veľkej misy dáme múku,...
Nátierka z údenej makrely so sušenými paradajkami
Niekedy stačí málo, aby sa z obchádzanej a pritom chutnej údenej rybky stala delikatesná pomazánka...
Sýrová omeleta se špenátem
Dostali jsme chuť na omeletu. Zase jsem viděl v televizi že si dělali omeletu. To...
Bryndzová nátierka – Abov – Iowa - so stonkami zeleru
Dostal som „zásielku“ ešte letnej bryndze „Zvolen_Slatina“, tak som urobil nátierku. Túto „svojsky“ moju som...
Nórske žemličky
Tieto žemle som dnes po prvykrát upiekla, keďže sa mi dostal do rúk nórsky časopis. Nórske jedla...
Chlebové bochníky plnené sušenymi paradajkami a pečeným cesnakom
Tento recept ako skoro vsetky moje recepty som nasla na internete.
Tvarohový chlebíček s čokoládou
Žloutky, cukr a máslo ušleháme, pak přidáme tvaroh a šleháme dál, postupně za stálého...
Raňajkové risotto s lesným ovocím a ovsenými vločkami
Kvôli tomuto receptu som si konečne kúpila Arborio ryžu a je to moje úplne prvé risotto aj...
Bezlepkové plnené štangle
Chutné sú aj samotné, prípadne môžete pripraviť cesnakový dresing alebo len kečup.
Banánové lievance
Banány ako také mi moc nechutia ale ako prísada do tepelne upravených jedál, prípadne studených zákuskov...
Plnené pagáče
Krásne lístkujúce cesto, plnené v strede úžasným syrom! Tieto pagáče nielen krásne vyzerajú, ale aj fantasticky chutia. Ich príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju každý....
Baba ghanoush, svieži pokrm arabských krajín
Arabská kuchyňa je jedna z mojích obľúbených. Dnes som sa prvýkrát pustila do prípravy výbornej baba...
Tekvicovo-bryndzová nátierka
Zvýšilo mi pyré z hokkaido tekvice, tak som ho sfúzovala s bryndzou, ovoňala korením a...
Torta majstra Martina z pečiva ala Emanuel Ridi trošku inak
Už z názvu vyplýva odkiaľ recept pochádza, trochu inak znamená to, že v pôvodnom recepte...
Jogurtová torta s banánmi
Zmiešajte 2 kelímky bieleho jogurtu s grankom a vanilkovým cukrom. Do tortovej formy poukladajte vedľa seba piškóty...
Hruškovo-makový kysnutý koláč s hrozienkami
Tentokrát som zarobila kysnuté cesto podľa @enrrgizer. Pridávam link:http://varecha. pravda. sk/recepty/kysnute-pecene-buchty-fotorecept/7657-recept. html