Bryndzová nátierka s údeným syrom
Syr najemno postrúhame, cibuľku nakrájame (najlepšia je mladá, nemala som, dala som 1/2 červenej),...
Palacinky zo špaldovej múky s citrónovým tvarohom
Klasika, ale zo špaldovej múky so sviežim citrónovým tvarohom.
Sezamové koláčiky plnené vanilkovým jablkom
Dalsie jablkove koláčiky do zbierky :-) Vrelo odporucam, su fantasticke.
Pikantný bôčik
Tento recept mám ešte z dôb socialistického Receptára. Aj keď sa zdá zložitý, výsledok poteší....
Raw kakaový chia puding s mangom
Chia regulujú cukor v tele, vďaka tomu máme viac energie. Sú najbohatším rastlinným zdrojom omega-3 mastných...
Okurkovo-tvarohová mana
Miluju slovenský hrudkový tvaroh a neméně nakládačky čerstvé.
Crostini s brusnicami a pistáciami
Bagetu nakrájame na šikmo zhruba na 1 cm hrubé plátky. Z oboch strán ich potrieme olivovým...
Drevorubačský zapečený chlebík
Odporúčam, tá chuť mäska, zeleninky, slaninky a ta cibuľka a čo je u nás...
Bylinkový chlieb v kvetináči
Keď som pred niekoľkými rokmi "prišla" k tomuto receptu, povedala som si, to musím určite...
Zapekané rožky
Tento recept robievam, keď zostane pečivo, alebo zbytky v chladničke. Dá sa to jesť teplé...
Kakaovo-slivkový dezert bez mlieka
Lahodná kombinácia, ktorá chutí a v horúcich dňoch vychladená aj osvieži. Dezert je pripravený z...
Čerešňovo-bryndzový koláč
Pri príprave jedál nikdy nepoužívame stužené tuky a margaríny, použite radšej aplikáciu sedliacky rozum a tiež...
Domáce žemle
Domáce žemle vhodné na prípravu burgerov alebo len tak ako raňajkové pečivo, či ako snack...
Nátierka z údenej makrely so sušenými paradajkami
Niekedy stačí málo, aby sa z obchádzanej a pritom chutnej údenej rybky stala delikatesná pomazánka...
Mega osie hniezdo so škoricou a s hrozienkami
Mlieko mierne zohrejeme, pridáme trochu cukru, droždie a pripravíme kvások. Do veľkej misy dáme múku,...
Nórske žemličky
Tieto žemle som dnes po prvykrát upiekla, keďže sa mi dostal do rúk nórsky časopis. Nórske jedla...
Bryndzová nátierka – Abov – Iowa - so stonkami zeleru
Dostal som „zásielku“ ešte letnej bryndze „Zvolen_Slatina“, tak som urobil nátierku. Túto „svojsky“ moju som...
Tekvicovo-bryndzová nátierka
Zvýšilo mi pyré z hokkaido tekvice, tak som ho sfúzovala s bryndzou, ovoňala korením a...
Bezlepkové plnené štangle
Chutné sú aj samotné, prípadne môžete pripraviť cesnakový dresing alebo len kečup.
Chlebové bochníky plnené sušenymi paradajkami a pečeným cesnakom
Tento recept ako skoro vsetky moje recepty som nasla na internete.
Sýrová omeleta se špenátem
Dostali jsme chuť na omeletu. Zase jsem viděl v televizi že si dělali omeletu. To...
Pečené slivkové buchty zo špaldovej múky
V miske zmiešajte múku s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom. Do múky urobte jamku a...
Raňajkové risotto s lesným ovocím a ovsenými vločkami
Kvôli tomuto receptu som si konečne kúpila Arborio ryžu a je to moje úplne prvé risotto aj...
Banánové lievance
Banány ako také mi moc nechutia ale ako prísada do tepelne upravených jedál, prípadne studených zákuskov...
Baba ghanoush, svieži pokrm arabských krajín
Arabská kuchyňa je jedna z mojích obľúbených. Dnes som sa prvýkrát pustila do prípravy výbornej baba...