
Polievka z droždia
Na oleji opražíme cibuľku a pridáme droždie. Miešame ho, až kým sa nerozpustí, zalejeme...

Praclíky k vianočnému punču
Slané pečivo nesmie na sviatky chýbať, z cesta na praclíky som robila aj tyčinky a slimáčiky...

Somlói galuska – lahodný maďarský zákusok
Najprv vyšľaháme bielky na tuhý sneh, do ktorého pridáme cukor a nakoniec doň pridáme žĺtky, ...

Mastné hnetené rožky
Tieto rožky svokra piekla veľmi často. Pri listovaní jej receptov na mňa dnes hodili oči pod...

Vlašská nátierka
Nátierky doma milujeme a preto tu nesmie chýbať recept na chutnú vlašskú nátierku...

Vanilkové vianočné trubičky
Podľa tohoto receptu ich pečiem odkedy som si kúpila formu, asi pred dvadsiatimi rokmi. Nesmú...

Krémová paradajková polievka
Chutná krémová polievočka zo zrelých paradajok, naša obľúbená, je výborná teplá v zime na zahriatie...

Šuhajdy čokoládové
Tento recept robíme u nás už niekoľko rokov , aj priateľky , ktorým som ho dala...

Lievance z ovsenných vločiek a kyslého mlieka s medovo-škoricovým maslom
Asi najlepšie zdravé lievance, aké som kedy jedla. Odporúčam na víkendové raňajky alebo ako sladký...

Diviačie stehno so šampiňónmi
Mäso nakrájame na menšie medailóniky, osolíme, okoreníme korením na divinu a vyklepeme na hrúbku asi...

Banánový tunel
Tento nepečený dezert máme radi, pretože je aj jednoduchý, aj veľmi, veľmi chutný

Domáca pizza bez kysnutia, alebo ovocný koláčik bez kysnutia
Výborné na prípravu nenáročné, rýchle a chutné cesto. Naozaj môžem len doporučiť.

Okonomiyaki
Okonomiyaki (お好み焼き) je japonská, velice jednoduchá vyšší placka z čerstvého zelí, dochucená...

Anglický rozbíf
Odležanú roštenku umyjeme, čistou utierkou osušíme a odblaníme. Tukovú časť na povrchu aj so spodnou blanou niekoľkokrát narežeme, osolíme,...

Jednoduchý domáci chlieb
Po neúspešných pokusoch o pečenie domáceho chlebíka som pred tým mala rešpekt. Recepty, ktoré som...

Teľacie mäso v horčicovej omáčke
Som naučená jesť slané jedlá, keďže moja mamka solí asi aj nadmieru. Viem, že...

Domáce žemle
Pokúšam sa upiecť žemličky aké sme kedysi kupovali v pekárňach za 20 halierov... určite si mnohí...

Obazda
Obazda je bavorská nátierka zo syru Camembert a je to ozaj pochúťka a špecialita. Podáva sa...

Sýta polievka z ružičkového kelu
Ružičkový kel - začína jeho sezóna a nakoľko ho mám veľmi rada pripravila som dnes z neho...

Zapekaná ryža na spôsob číny
Včera som bola v čínskej reštaurácii a nesmierne som sa objedla (: A keďže mám rada čínske...

Syrovo-šunkové prekladané pagáčiky
Veľmi jednoduché a rýchle prekladanie bez čakania. Takýmto spôsobom ste určite pagáče ešte nerobili....

Makové buchty na pare
Nadýchane cesto plné maku pre tých, ktorí ho majú radi. Potešia malých aj veľkých...