Foto: mariana33
Už neviem čo s cuketou, tak som to skúsila takto a zjedli to aj deti, čo ma teší, lebo dostať do nich dáku zeleninu Zobraziť celý popisUž neviem čo s cuketou, tak som to skúsila takto a zjedli to aj deti, čo ma teší, lebo dostať do nich dáku zeleninu je nadľudský výkon:o)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cuketu si nahrubo nastrúhame, osolíme a necháme chvíľku odležať, lebo pustí šťavu, ktorú treba z nej potom vymačkať. Medzitým si nakrájame na jemno cibuľu a pretlačíme cesnak.
-
2
Do vymačkanej cukety pridáme, vajcia, cibuľu, cesnak, majoránku a soľ, korenie podľa chuti. Zmiešame.
-
3
Prisypeme ovsené vločky, premiešame a necháme postáť cca. 10-15min.
-
4
Z masy formujeme fašírky a obaľujeme v strúhanke. V prípade, že by sa rozpadávali, treba pridať ešte vajce a kto chce tak aj strúhanku, ale strúhanka už trošku zmení chuť. Ale to vajce ich udrží pokope, hoci je to trošku redšie.
-
5
Obalené fašírky vyprážame.
-
6
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom....
mala som poslúchnuť kámošku a nedať tam tú fotku...