Foto: dr
Chutila nám, je šťavnatá a voňavá, ak chcete skúste.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Jablká na hrubšie nastrúhame, pridáme 3 PL kryštálového cukru a 1 KL škorice. Tvaroh zmiešame s 2 PL kryštálového cukru. Nakrájame rožky na väčšie kocky. Mlieko prevaríme a pridáme do horúceho vanilkový cukor a maslo, necháme rozpustiť a premiešame.
- 2
Nakrájané rožky zalejeme horúcim mliekom, v ktorom je vanilkový cukor a maslo, premiešame a necháme vsiaknúť. Oddelíme si žĺtky od bielkov a bielka so štipkou soli vyšľaháme do tuha, pridáme 2 PL lyžice kryštálového cukru, prešľaháme a pridáme žĺtky a znova prešľaháme, pridáme do rožkov. Zmes dobre premiešame a môžeme vrstviť.
- 3
Formu alebo pekáč vymastíme rozpusteným maslom a vysypeme strúhankou. Na dno formy dáme polovicu zmesi rožkov, druhá vrstva sú jablká, ktoré troška vyžmýkame, tretia vrstva je tvaroh a nakoniec posledná vrstva je druhá polovica rožkov.
- 4
Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov približne 30 minút, pokiaľ nie je povrch na pohľad do chrumkava upečený, každý podľa svojej chuti.
- 5
Na obrázku je žemľovka prichystaná vo forme pred vložením do rúry.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu