Štafetková roláda fotorecept
Foto: olinecka
Takúto dobrotu pripravte pre svojich blízkych. Snehové cesto, kávová plnka, výborná roláda na blížiace sa sviatky.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
9 ks |
|
240 g |
|
110 g mleté |
|
110 g |
|
štipka |
|
1/2 ČL |
|
Plnka: | |
100 g |
|
100 g |
|
400-500 ml (uvarená) |
|
150 g |
|
200-250 g (alebo Hera) |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Bielky vyšľaháme do penista, pridáme cukor a misu dáme na vodný kúpeľ, šľaháme do tuhej peny. Počas šľahania pridáme štipku soli. Múku, mleté vlašské orechy a prášok do pečiva zmiešame. Sneh zložíme z vodného kúpeľa a varechou do nej vmiešame pripravenú múčnu zmes.
-
3
Plech väčší (31x41 cm) vyložíme papierom na pečenie, papier vymastíme maslom, aby sa nám lepšie pracovalo pri rolovaní rolády. Rúru predhrejeme na 200 stupňov, cesto vylejeme na plech a pečieme 10-12 minút.
-
4
Plnka: Uvaríme silnejšiu kávu. Maslo rozpustíme, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku (bešamel), ktorú zalejeme kávou a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, do ktorej vmiešame práškový cukor.
-
5
Maslo vymiešame do hladka a spojíme s kávovou kašou.
-
6
Boky snehového korpusu upravíme. Na korpus rozotrieme plnku do 3/4 štvrtiny korpusu a pomocou papiera zrolujeme roládu, viď foto. Z plnky trocha odložíme na zdobenie.
-
7
Zrolovanú roládu dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Stuhnutu roládu polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a ozdobíme zvyšným krémom.
Naozaj plnka vynikajúca, ako stvorená do rolády ďakujem za komentár, pozdravujem
Ďakujem za krásny komentik.
Ďakujem.
Bielky najprv vyšľaháme do peny pridáme cukor dáme na vodný kúpeľ šľaháme asi 5-8 minút. A nemusí sa hneď stáčať preto papier ešte vymastíme maslom potom natrieme plnku zrolujeme. Nemusíme sa báť, že sa nám potrha. Pozdravujem.
Ďakujem.
Ďakujem za krásny komentik.
Chutí výborne.
Ďakujem.