Foto: luwinka
Náš nedeľný zákusok. Piekla som v okrúhlej forme.
na 180 °C
Suroviny
125 g |
|
150 g |
|
4 ks |
|
7 PL mleté |
|
3 PL |
|
5 PL vlažná |
|
1 ks |
|
Plnka: Parížsky krém | |
400 ml 30 % |
|
200 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
domáci |
|
Ozdoba: | |
strúhaná |
|
Postup
-
1
Ako prvé si žltky vymiešame s cukrom do peny. Pridávame vlažnú vodu, potom olej. Pridáme pomleté orechy a vymiešame. Múku rozmiešame s práš. do pečiva a zamiešame ju do cesta. Nakoniec primiešame zľahka tuhý sneh. Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, do ktorej dáme cesto.
-
2
Upečieme vo vyhriatej trúbe na 180 stupňov 15 - 17 minút.
-
3
Necháme vychládnuť a vyklopíme z formy. Prežeme na 2 pláty.
-
4
Parížsky krém: Ešte večer - deň pre pečením si dáme do hrnca šľahačkové smotany a polámanú čokoládu.
-
5
Za stáleho miešania privedieme k varu, čokoláda sa musí úplne rozpustiť.
-
6
Takto pripravený krém miešame do vychladnutia a dáme ho do chladničky cez noc.
-
7
Na druhý deň si pridáme do neho Smetafixy a ušľaháme šľahačom na parížsky krém.
-
8
Na spodný plát nanesieme krém a rovnomerne ho rozotrieme, (trochu si necháme z neho aj na vrch).
-
9
Banány pokrájame na kolieska, ktoré poukladáme na vrch krému.
-
10
Vrchný plát natrieme džemom a priložíme na vrch a zatlačíme.
-
11
Zvyšným krémom potrieme vrch a posypeme postrúhanou čokoládou. A máme hotovo. Dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky.
-
12
V reze.
-
13
Pokrájané na rezy - na tácke.
-
14
:-)
Diskusia k receptu