Moje parené buchty fotorecept
Foto: luwinka
Dnešný obed. Parené buchty tak ako ich robím ja.
porcií
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
3 PL |
|
30 g |
|
štipka |
|
2 ks |
|
300 ml vlažné |
|
50 ml |
|
Plnka: | |
|
|
Na posypanie: | |
mletý |
|
|
|
Na poliatie: | |
|
|
Na pomastenie buchiet: | |
|
Postup
-
1
Z 1 dcl vlažného mlieka, 1 lyžice cukru, medzi prsty múky a droždia pripravíme kvások. Do misy dáme múku, pridáme soľ, premiešame, pridáme vajcia, cukor, olej, zvyšné mlieko a nakoniec nakysnutý kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 35 minút odpočívať na teplom mieste prikryté utierkou.
- 2
Cesto nám už pekne vykyslo.
- 3
Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme a povykrajujeme z neho kúsky, na ktoré lyžičkou nanesieme lekvár.
- 4
Každý kúsok zvinieme do batôžteka.
- 5
A prevrátime spojom naspodok a vzniknú nám buchty. Necháme ich chvíľu ešte nakysnúť.
- 6
Do hrnca dáme vodu, do nej paráčik, ktorý potrieme po vrchu olejom. Položíme do neho buchty, prikryjeme ho pokrievkou a paríme 8 minút.
- 7
Takto vyzerajú už naparené.
- 8
Buchty vyberieme na tanier a každú jednu pomastíme olejom.
- 9
Pripravíme si cukrom ochutený mletý mak, ktorým posypeme buchty. Nakoniec ich po vrchu polejeme roztopeným maslom.
Tiež parené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krasne buchty. Moje najoblubenejsie sladke jedlo. Viem sa z nich riadne zcemerit. Mam slubene od mami, ked pridem. Len najprv musia zrusit statnu karantenu.
Asi ich dlho naparuješ.
V bode 6. píše, 8min.:-)
Dakujem za radu
Reagovala som na koment od @tanuska
aj moja babka tak robila
masť-buchty-posypala trošku cukrom-podliala trochu vodou..cukor skaramelizoval..tá pripečená sladká kôročka-rozprávočka..
dobré pokojné to boli časy..ďakujem za šťastné detstvo..
Aj tu je taký recept (a možno nie jeden),spomínam si,že ich nazývajú "Maryša buchty" ☺.
varecha.pravda.sk/recepty/chrumkave-buchty-na-pare-fotore...
Teórií je viac,niekto tvrdí,že sú prekysnuté,ale ak by to bolo tak,tak by všetky spľasli :).Prikrývku treba odklápať nabok tak,aby ti z nej nekvaplo na buchty.