Parené buchty
Parené buchty

Moje parené buchty fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 29. apríla 2020
Moje parené buchty (fotorecept)
Foto: luwinka

Dnešný obed. Parené buchty tak ako ich robím ja.

12
porcií
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 PL
30 g
štipka
2 ks
300 ml vlažné
50 ml
Plnka:
Na posypanie:
 mletý
Na poliatie:
Na pomastenie buchiet:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z 1 dcl vlažného mlieka, 1 lyžice cukru, medzi prsty múky a droždia pripravíme kvások. Do misy dáme múku, pridáme soľ, premiešame, pridáme vajcia, cukor, olej, zvyšné mlieko a nakoniec nakysnutý kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 35 minút odpočívať na teplom mieste prikryté utierkou.

  2. 2

    Cesto nám už pekne vykyslo.

    Moje parené buchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme a povykrajujeme z neho kúsky, na ktoré lyžičkou nanesieme lekvár.

    Moje parené buchty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každý kúsok zvinieme do batôžteka.

    Moje parené buchty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A prevrátime spojom naspodok a vzniknú nám buchty. Necháme ich chvíľu ešte nakysnúť.

    Moje parené buchty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do hrnca dáme vodu, do nej paráčik, ktorý potrieme po vrchu olejom. Položíme do neho buchty, prikryjeme ho pokrievkou a paríme 8 minút.

  7. 7

    Takto vyzerajú už naparené.

    Moje parené buchty (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Buchty vyberieme na tanier a každú jednu pomastíme olejom.

  9. 9

    Pripravíme si cukrom ochutený mletý mak, ktorým posypeme buchty. Nakoniec ich po vrchu polejeme roztopeným maslom.

    Moje parené buchty (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
pekne vsetkych pozdravujem, u nas je ,,, parena buchta s makom, tvarohom,,, tiez sladko č. 1 ale manzelka ich pripravuje - pari, dvoma sposobmi, prvy, ako je tu prezentovany, a druhy sposob ,,,,len pre mna,,,,,, po starom, podla mojej mamy a to, pecenim v hrnci na kvapke bravcovej masti, potom vysledna buchta ma na spodku peknu do hneda opecenu kvorku, co tu buchtu robi este chutnejsou, mozno tento sposob aj niekto iny pozna, dobru chut,