Baskické kura fotorecept

evas13 - fotkaevas13, 29. augusta 2010
Baskické kura (fotorecept)
Foto: evas13

Pri nedávnom hľadaní úplne niečoho iného, som našla recepty s ktorými som sa už rozlúčila. Ponúkam Vám jeden z ních

4
porcie
30 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2-3 lyžice
3-4 strúčiky
3 lyžice
3 ks
10 dag/dkg/
20 dag
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté kurča nakrájame na kúsky, poprášime múkou a opečieme na oleji v nádobe vymazanej cesnakom

    Baskické kura (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozkrájame rajčiny, feferónky, šampiňóny, šunku a pridáme ku kurčaťu, okoreníme, osolíme a zalejeme bielym vínom. Pod pokrievkou dusíme asi 30 min. Po udusení pridáme asi 25 g masla na zjemnenie chuti.

    Baskické kura (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s ryžou a bielym vínkom.

    Baskické kura (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Toto vínko som pridala ku kuriatku.

    Baskické kura (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
? ako v baskitsku som zila 8 rokov a v zivote som tam taketo nieco co sa podoba na nase zavodne stravovanie nevidela. Ani ryzu ako prilohu ani poprasovanie mukou
@ditatxu dostala som tento recept pred desiatkami rokov a zdala sa mi to to zaujímave, tak prečo nie. To ako žijú Baskovia naozaj neviem a o závodnom stravovaní a domácej strave asi veľa nevieš. Rada sa poučím a pridaj zopár správnych receptíkov. :-)
ja robiem tento receptik,ale len odkedy som ho objavila tu na vareche,inak ja zijem uz 3 roky v baskitsku a fakt som sa ani ja z tymto receptom tu nestretla,tu kura velmi nie je v oblube
@elaia ďakujem za koment a predpokladám, že ti chutí, nie je tam nič čo by nám mohlo nechutiť. Boh vie kde tento receptík vznikol, lebo ani francúzske zemiaky vraj nevznikli vo Francúzsku.
OK ukladám do svojej KK nabudúce spravím a aké víno suché, polosladké alebo sladké sa používa a tu panvicu kedy treba potrieť cesnakom pred pridaním alebo až keď je olej teplí ešte som to nerobil.
@peter64 vínko si daj aké máš rád, rozhodne nemá byť nejaké málo kvalitné, my používame suché. Panvicu vytrieš najprv cesnakom, dáš olej a opečieš kuriatko a postupuješ ďalej v príprave tohto vynikajúceho kuriatka. Dobrú chuť prajem. :)
určite túto voňavú dobrotu v dohľadnom čase uvarim, podľa surovin ide o vynikajúcu chuť , pekná pochúťka na tanieri, na rcp nič nebudem meniť, všetko čo je v ňom, má svoj význam, ďakujem za prima receptik aj pekné foto

Pridaj komentár k receptu: