Baskické kura fotorecept

evas13 - fotkaevas13, 29. augusta 2010
Baskické kura (fotorecept)
Foto: evas13

Pri nedávnom hľadaní úplne niečoho iného, som našla recepty s ktorými som sa už rozlúčila. Ponúkam Vám jeden z ních

4
porcie
30 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2-3 lyžice
3-4 strúčiky
3 lyžice
3 ks
10 dag/dkg/
20 dag
1 dl




Postup

  1. 1

    Umyté kurča nakrájame na kúsky, poprášime múkou a opečieme na oleji v nádobe vymazanej cesnakom

    Baskické kura (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozkrájame rajčiny, feferónky, šampiňóny, šunku a pridáme ku kurčaťu, okoreníme, osolíme a zalejeme bielym vínom. Pod pokrievkou dusíme asi 30 min. Po udusení pridáme asi 25 g masla na zjemnenie chuti.

    Baskické kura (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s ryžou a bielym vínkom.

    Baskické kura (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Toto vínko som pridala ku kuriatku.

    Baskické kura (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

sjuz
viem si predstaviť tú chuť...:), fajn recept:)
jerica
Pekné , pre mňa bez šunky, mám rada kura na šťave , to je celkom chutné, najbližšie vyskúšam.
evas13
Dámy určite vyskúšajte a pokiaľ máte radi cesnak nešetrite, @energizer šťavička je naozaj výborná :)
evas13
Vínko sa veru predsa nenechá pokaziť a ešte taká kvalita :)
ditatxu
? ako v baskitsku som zila 8 rokov a v zivote som tam taketo nieco co sa podoba na nase zavodne stravovanie nevidela. Ani ryzu ako prilohu ani poprasovanie mukou
evas13
@ditatxu dostala som tento recept pred desiatkami rokov a zdala sa mi to to zaujímave, tak prečo nie. To ako žijú Baskovia naozaj neviem a o závodnom stravovaní a domácej strave asi veľa nevieš. Rada sa poučím a pridaj zopár správnych receptíkov. :-)
elaia
ja robiem tento receptik,ale len odkedy som ho objavila tu na vareche,inak ja zijem uz 3 roky v baskitsku a fakt som sa ani ja z tymto receptom tu nestretla,tu kura velmi nie je v oblube
evas13
@elaia ďakujem za koment a predpokladám, že ti chutí, nie je tam nič čo by nám mohlo nechutiť. Boh vie kde tento receptík vznikol, lebo ani francúzske zemiaky vraj nevznikli vo Francúzsku.
peter64
OK ukladám do svojej KK nabudúce spravím a aké víno suché, polosladké alebo sladké sa používa a tu panvicu kedy treba potrieť cesnakom pred pridaním alebo až keď je olej teplí ešte som to nerobil.
evas13
@peter64 vínko si daj aké máš rád, rozhodne nemá byť nejaké málo kvalitné, my používame suché. Panvicu vytrieš najprv cesnakom, dáš olej a opečieš kuriatko a postupuješ ďalej v príprave tohto vynikajúceho kuriatka. Dobrú chuť prajem. :)
anina43
určite túto voňavú dobrotu v dohľadnom čase uvarim, podľa surovin ide o vynikajúcu chuť , pekná pochúťka na tanieri, na rcp nič nebudem meniť, všetko čo je v ňom, má svoj význam, ďakujem za prima receptik aj pekné foto
3sandra3
súhlasím s týmto komentárom nado mnou,,, super, na jednotku
evas13
Práve teraz v nedeľu idem variť Toto vynikajúce kuriatko a verí, že aj Vám bude tak fajn chutiť ako nám doma. :))
remcula
Myslím, že už jsem to někdy dělala a bylo to dobré, jako všechno z kuřátka:-)
1x evas13
evas13
Jani máš pravdu kuriatko nič nepokazí a bolo to vynikajúce.
evas13
@dena883 inšpirovala si aj mňa, takže túto dobrotu budeme robiť spolu, verím, že budeš spokojná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia