Hrachová kaša bez zahustenia

kristinamia - fotkakristinamia, 19. apríla 2016

Nevedela som čo dnes uvariť, ale napadla mi hrachová kaša, ktorú sme už dlho nemali...

Suroviny

500 g
podľa chuti
3 strúčiky
3 ks (alebo špekáčiky)
100 g
3 ks
1,5 l

Postup

  1. 1

    Hrach som dala variť do tlakáča s vodou, vegetou a cesnakom. (pridala som aj dve lyžice oleja kvoli peneniu) Varila som ho 15-20 minut. (ak nemate tlakac, vari sa v hrnci do makka) Slaninu som nakrájala na menšie kúsky a dala opekať na panvicu, pridala som nakrájané párky a nakoniec cibuľu, aby neprihorela.

    Hrachová kaša bez zahustenia - obrázok 1
  2. 2

    Uvarený hrach som rozmixovala a prepasirovala do menšieho hrnca. Ak sa vám zdá veľa vody odoberte ju ešte pred mixovanim, následne môžete doliat, ak by bola kaša hustá. Dochutila som soľou a vegetou. Kaša sa môže ešte zjemniť maslom a kyslou smotanou. Ja som ju servirovala na tanier.

    Hrachová kaša bez zahustenia - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu

amilka2
Hrachovú kašu tiež nezahustujem , hrach to nepotrebuje. Dobrý nápad, tiež som dávno nerobila... Nepoužívam vegetu, dávam len soľ, cesnak, cibuľu, majoranku a nepasirujem. Podávam s opekanou špekačkou alebo plátkom opečeného údeného mäsa.Ďakujem za tip.
1x frezia
haji
Hrachovou kaši jsem také nikdy nezahušťovala, dělám z hrachu půleného žlutého, který se mi osvědčil. Nepasíruji - jsem všema deseti pro rustikal. Ale sto lidí, sto chutí. Někdy jdu do experimentu s kořením - majorán zaměním za tymián apod.
denyany
Dobrý nápad, dávno sme nemali. Tiež nezahusťujem a nepasírujem a smotanu som ešte nedávala, možno to skúsim s ňou.
monty469
Hrachovú kašu nezahusťujem, je to dobré jedlo. Vďaka za pripomenutie receptu, už dlho som ju nerobila

Zaujímavé video z archívu TV Varecha