Foto: dvorka
Je obdobie pre mňa najúžasnejšieho ovocia jahôd. Pretože som v starej knižke našla skvelý receptna rezy, chcem sa s ním podeliť
príprava
na 175 °C
Suroviny
4 ks |
|
220 g |
|
0,2 l vlažná |
|
0,10 l |
|
4 lyžičky |
|
250 g |
|
1 balíček |
|
Na plnku: | |
250 g |
|
150 g |
|
1 hrnček |
|
1 balíček |
|
1 balíček |
|
0,5 l |
|
Na polevu: | |
|
|
|
|
0,5 kg čerstvé |
|
Postup
-
1
Za hrnček jahôd som si rozpučila, zaliala vodou a rozmiešala. Pridala som prášok pudingový a Zlatý klas, cukor a uvarila som hustú kašu. Tú som vložila do drezu so studenou vodou a za občasného premiešania som nechala chladiť. Ak nie je sezóna jahôd, môže sa použiť kompót a namiesto vody a pučených jahôd sa použije kompótová šťava.
-
2
Zapla som si rúru na 180°C, aby sa vyhriala. Najskôr som si vymiešala žĺtky s cukrom do svetlej peny. Pomaly som primiešavala vodu, olej, kakao. Opatrne a pomaly, lebo zmes je riedka a strieka.
-
3
Potom som pridávala postupne múku s práškom do pečiva a vymiešala hladké cesto.
-
4
Bielkovú penu som vymiešala z bielkov a ja pridávam na jeden bielok jednu lyžicu studenej vody.
-
5
Polovicu peny som vmiešala metličkami na najpomalšom stupni a druhú polovicu už en rukou - so stierkou.
-
6
Cesto som rozotrela na plech s papierom na pečenie, zo stredu som ho roztiahla do rohov a šupla do rúry.
-
7
Upečený plát som vysunula na dosku z plechu, obrátila papierom hore a papier som stiahla.
-
8
Do pudingovej hmoty som vmiešala maslo a poriadne vymiešala na hladký krém a jednu tretinu som natrela na plát cesta. Umyté a osušené jahody som prekrojila na polovicu a poukladala na plnku,trochu pocukrovala a potom som opatrne natrela zbytok plnky na jahody.
-
9
Ozdobila som ešte jahodami čo mi ostali a počarbala čokoládou roztopenou s troškou Palmarinu.
Diskusia k receptu