Foto: luss44
Keďže boli tento víkend u nás hody, tzv. Kráľovské hodovanie, patrilo sa uvariť slávnostnú polievku, v ktorej u nás nesmú chýbať frkacule - domáca Zobraziť celý popisKeďže boli tento víkend u nás hody, tzv. Kráľovské hodovanie, patrilo sa uvariť slávnostnú polievku, v ktorej u nás nesmú chýbať frkacule - domáca cestovina, prácne urobená šikovnými rukami počas zimných večerov. Polievka je obyčajný kurací vývar, dávam to sem hlavne kvôli tým frkaculiam, ktoré si to zaslúžia, lebo s nimi je každá polievočka skvelá.
Postup
-
1
Uvaríme si klasický kurací /alebo iný/ vývar a po precedení zavaríme už spomínané frkacule
- 2
to sú ony - domáce cestoviny - závarka do polievok, ktoré sa každý jeden kúsok šúľa samostatne na drážkovanom drievku, u nás sa nezaobíde bez nich žiadna svadba, krstiny, ... požičiam si od susedy drievko na výrobu frkacúl a pridám nabudúce aj foto
- 2
Cestovina sa šúľa na na konickej paličke a podložkou je práve spomínané brdo.Ja používam paličku z vretienka :-))
www.uluv.sk/sk/galeria/nastroje/?s=b...
Ale Tvoje sú nádherné.
máš môj obdiv.