Frkaculová polievka po modransky

luss44 - fotkaluss44, Modra, 19. mája 2013
Frkaculová polievka po modransky
Foto: luss44

Keďže boli tento víkend u nás hody, tzv. Kráľovské hodovanie, patrilo sa uvariť slávnostnú polievku, v ktorej u nás nesmú chýbať frkacule - domáca cestovina, prácne urobená šikovnými rukami počas zimných večerov. Polievka je obyčajný kurací vývar, dávam to sem hlavne kvôli tým frkaculiam, ktoré si to zaslúžia, lebo s nimi je každá polievočka skvelá.

Suroviny

100 g
1 ks
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme si klasický kurací /alebo iný/ vývar a po precedení zavaríme už spomínané frkacule

  2. 2

    to sú ony - domáce cestoviny - závarka do polievok, ktoré sa každý jeden kúsok šúľa samostatne na drážkovanom drievku, u nás sa nezaobíde bez nich žiadna svadba, krstiny, ... požičiam si od susedy drievko na výrobu frkacúl a pridám nabudúce aj foto

    Frkaculová polievka po modransky - obrázok 2
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Trnavský kraj, Polievky, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
v Modre frkacúle, na Gemeri gágoríky a v Maďarsku csiga (slimáky) ... zaujímavé cestovinky. Našťastie pre mnohých nás zaneprázdnených, dajú sa už niekde aj kúpiť hotové. Ale je fakt: domáce je domáce
tiginko,frkacule!!! Pekne,po modransky poprosíme.Ďakujem. Tuším by som mala našúlať,už som ich roky nerobila.
... a čo sa mňa týka, už sa teším, @luss44 na originálne frkacule; to drážkované drievko som v živote nevidel! Už som bol neraz spomínal, človek sa učí celý život a predsa na "Slávu Božiu" odchádza, ehm "nenaučený"!!!