
Sójové kocky na smotane
Dcéra nekonzumuje mäso. Uvarila som jej sójové kocky na smotanovej omáčke.

Rezance s paradajkami a hrebenatkou
Hrebenatka jakubovská, vegetárián mora, má mäso s jemnou lieskovoorieškovou chuťou....

Fašírky so sírovcom
Mäsové fašírky obohatené o sírovec - výbornú hubu, ktorá rastie na listnatých stromoch.

Rýdziky pečené na masle
Hubárska sezóna je v plnom prúde. Nazbierajte si rýdziky a upečte z nich fantastickú pochúťku na...

Treska s hubami shimeji
Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny...

Tvarohová štóla s figovou plnkou s červeným vínom
Ak ste si doposiaľ na prípravu štóly netrúfli, tak s týmto receptom to určite vyskúšajte...

Čalamáda s kalerábom gigantom
Veľmi chutná čalamáda, v ktorej je kapusta nahradená kalerábom gigantom.

Praženica s čerstvými májovkami na slanine
Dnešná perfektná skoršia večera z čerstvých tanečníc májových, ktoré nazbieral manžel.

Kakaové hríbiky s marcipánom
Tieto hríbiky sa budú na každom podnose s vianočným pečivom krásne vynímať. Kombinácia kakaového lineckého cesta,...

Guľky zo sladkých zemiakov
Datle namočíme do horúcej vody na 15 minút a keď vychladnú, vykôsktkujeme ich.

Šošovicová panvička s kuskusom
Rýchle a výživné jedlo. Pripravené naozaj veľmi rýchlo, ak nemáte čas variť a treba zasýtiť...

Bublanina od Katie zo špaldovej múky - zmenená pre HIT
Prepeličie vajíčka, vanilkový cukor a trstinový cukor vymiešame do penista. Postupne primiešame olej, mlieko...

Parená knedľa v domácej pekárničke
Do nádoby pekárničky nalejeme zohriate mlieko, jedno vajce, olej a nadrobené čerstvé droždie. Počkáme...

Pošírovaný amur s pečeným pórom na víne a tymiane
V tomto recepte je použitý filet z amura, rovnako sa však dá pripraviť akákoľvek ryba...

Zeleninový šalát s chrenom
Zeleninových šalátov nie je nikdy dosť. A ak k šalátu pridáme chren, dostaneme sa do...

Brownies z cvikly
Cvikla je veľmi zdravá zelenina, ktorá sa dá použiť nielen na chutné jedlá, ale aj...

Sumček africký vo vínovej omáčke
Rybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené....

Raňajkové reďkovky s údenou parenicou
Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme...

Lievance USA s kokosovou penou a malinovým pyré
Sú to lievance väčšieho typu tzv. americké. So špeciálnou, ale veľmi chutnou penou a...

Cukety plnené dubáčikmi
Dubáky sú veľmi vďačné huby. Nemusia sa len sušiť alebo dávať do kapustnice, ich použitie...

Cviklová polievka so šalátom Misticanza
Zaujímavá a chutná kombinácia cvikly a šalátu Misticanza.

Pikantné tekvicové jadierka
Delikátne pečené tekvicové semienka, ktoré nebudete vedieť prestať chrumkať.

Krémová polievka z pečených kápií
Vďaka ozaj šikovným Mexičanom je tunajší trh nasýtený dostatkom veľkých hrubostenných paprík v rôznych farbách....