Pralinky z domáceho marcipánu plnené kakaovým krémom
Medové motúzy, 26. decembra 2023
Foto: Jana Štrbková
Neodolateľné kúsky z domáceho marcipánu plného mandlí.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Marcipánová hmota: | |
150 g lúpané |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 PL (alebo ružová voda) |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
150 g stuhnuté |
|
70 g |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
10 ml |
|
Poleva: | |
150 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Mandle najemno pomelieme, primiešame k nim práškový cukor a ešte premixujeme. Pridáme med, vodu z pomarančových kvetov alebo ružovú vodu a zapracovávame tak dlho, kým nám nevznikne kompaktná hmota. Takto pripravenú marcipánovú hmotu nastrúhame a pridáme k nej bielok. (Ak chcete mať v marcipáne čistú chuť mandlí, nahraďte v recepte vodu z pomarančových kvetov či ružovú vodu mandľovým likérom.)
- 2
Z hmoty vytvarujeme valček a nakrájame ho asi na 22 kúskov. Z každého vytvoríme v dlaniach guľôčku, ktorú položíme na papier na pečenie a mierne prstom sploštíme.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 10 minút.
- 4
Na plnku zmiešame maslo s oboma cukrami, kakaom, so škoricou, zázvorom, pridáme rum. Na 15 minút odložíme do chladničky, potom rozdelíme tiež na 22 kúskov. Tie vrstvíme na upečené vychladnuté marcipánové vrstvy, aby vznikli pralinky približne v tvare kvapiek.
- 5
Na polevu vo vodnom kúpeli rozohrejeme maslo s čokoládou a pralinky napichnuté na špajdľu v nej namáčame, necháme odkvapkať na mriežke.
Tiež pralinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu