Mäsové knedličky s paprikou a cestovinami

artus - fotkaartus, 27. septembra 2013

"Pestré jedlo z cestovín" - Cestoviny aj mleté mäso sú obľúbené samy o sebe. Ak má polovica rodiny chuť na mleté mäso a druhá na Zobraziť celý popis"Pestré jedlo z cestovín" - Cestoviny aj mleté mäso sú obľúbené samy o sebe. Ak má polovica rodiny chuť na mleté mäso a druhá na cestoviny, skúste ich skombinovať v jednom jedle.

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 ks
100 g
2 lyžice
1/2 l (alebo bujón)
200 g
1 strúčik
2 lyžice
2 lyžice
2 lyžice
2 ks
2 lyžice




Postup

  1. 1

    mleté mäso zmiešame s vajciami, 50 g cibule, strúhankou, 4 lyžicami vody a korením. Z hmoty urobíme guľaté knedličky (máčajte si ruky v studenej vode, aby sa vám mäso nelepilo na ruky), privedieme vývar do varu, dáme doň knedličky a povaríme. (Knedličky môžete i zmraziť varené bez omáčky).

  2. 2

    Privedieme 2 l posolenej vody do varu (+ trošku oleja, aby sa nelepili), vsypeme kolienka a varíme ich asi 12 min. V site prepláchneme studenou vodou.

  3. 3

    Cesnak ošúpeme, posekáme na drobno, maslo speníme pri miernej teplote a cesnak a 50 g cibule podusíme do sklovita. Pridáme múku, vývar z knedličkov, paradajkový pretlak a varíme 5 min.

  4. 4

    Papriku pokrájame na pásiky. Pridáme k omáčke a povaríme. Pridáme kolienka a knedličky. Dochutíme a posypeme petržlenom. (1 porcia - 2499 joulov/ 297 kalórií)

Diskusia k receptu

rolfynka
tvoj recept sa mi pozdava ukladam a urcite vyskusam uz sa tesim mnam
ubka
pri všetkej úcte k vloženému receptu, že by 9-ročné dievčatko večer o 21:17 hod vkladalo recept ? hm...
artus
myslim, ze nezalezi na veku, no profil som si uz "upravila"...
tak snad vas skor recept zaujal ako moj vek...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia