"Pestré jedlo z cestovín" - Cestoviny aj mleté mäso sú obľúbené samy o sebe. Ak má polovica rodiny chuť na mleté mäso a druhá na Zobraziť celý popis"Pestré jedlo z cestovín" - Cestoviny aj mleté mäso sú obľúbené samy o sebe. Ak má polovica rodiny chuť na mleté mäso a druhá na cestoviny, skúste ich skombinovať v jednom jedle.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
2 lyžice |
|
|
|
|
|
|
|
1/2 l (alebo bujón) |
|
200 g |
|
1 strúčik |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
2 ks |
|
2 lyžice |
|
Postup
-
1
mleté mäso zmiešame s vajciami, 50 g cibule, strúhankou, 4 lyžicami vody a korením. Z hmoty urobíme guľaté knedličky (máčajte si ruky v studenej vode, aby sa vám mäso nelepilo na ruky), privedieme vývar do varu, dáme doň knedličky a povaríme. (Knedličky môžete i zmraziť varené bez omáčky).
- 2
Privedieme 2 l posolenej vody do varu (+ trošku oleja, aby sa nelepili), vsypeme kolienka a varíme ich asi 12 min. V site prepláchneme studenou vodou.
- 3
Cesnak ošúpeme, posekáme na drobno, maslo speníme pri miernej teplote a cesnak a 50 g cibule podusíme do sklovita. Pridáme múku, vývar z knedličkov, paradajkový pretlak a varíme 5 min.
- 4
Papriku pokrájame na pásiky. Pridáme k omáčke a povaríme. Pridáme kolienka a knedličky. Dochutíme a posypeme petržlenom. (1 porcia - 2499 joulov/ 297 kalórií)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/azuki-brownies/45052-recept.htm...
tak snad vas skor recept zaujal ako moj vek...