Mrvenicové lievance s lieskovcami a medovým jogurtom
Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 29. augusta 2013
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 29. augusta 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
280 g |
|
1 PL |
|
800 ml |
|
150 g |
|
z 1/2 ks citróna |
|
štipka |
|
4 ks |
|
250 g |
|
200 g |
|
Jogurt s medom: | |
400 g |
|
100 g |
|
|
Postup
-
1
Z dvoch vajec, múky a vody vypracujeme tuhé cesto, necháme ho chvíľu odležať a nastrúhame ho na strúhadle.- 2
Nastrúhané cesto dáme do vriaceho mlieka s cukrom, citrónovou kôrou a so soľou. Varíme, až kým nevznikne hustá masa, do ktorej zamiešame 50 g masla a žĺtky. Vylejeme na plech, rozotrieme na hrúbku asi 1 cm a necháme vychladnúť.- 3
Navlhčenými rukami tvarujeme okrúhle lievance, obalíme ich v pomletých lieskových orieškoch a opečieme na masle. Podávame s jogurtom, do ktorého pridáme med a najemno nakrájanú medovku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu