Mrvenicové lievance s lieskovcami a medovým jogurtom

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 29. augusta 2013
Mrvenicové lievance s lieskovcami a medovým jogurtom
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
280 g
1 PL
800 ml
150 g
z 1/2 ks citróna
 štipka
4 ks
250 g
200 g
Jogurt s medom:
400 g
100 g




Postup

  1. 1


    Z dvoch vajec, múky a vody vypracujeme tuhé cesto, necháme ho chvíľu odležať a nastrúhame ho na strúhadle.

  2. 2


    Nastrúhané cesto dáme do vriaceho mlieka s cukrom, citrónovou kôrou a so soľou. Varíme, až kým nevznikne hustá masa, do ktorej zamiešame 50 g masla a žĺtky. Vylejeme na plech, rozotrieme na hrúbku asi 1 cm a necháme vychladnúť.

  3. 3


    Navlhčenými rukami tvarujeme okrúhle lievance, obalíme ich v pomletých lieskových orieškoch a opečieme na masle. Podávame s jogurtom, do ktorého pridáme med a najemno nakrájanú medovku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia