
Šošovicová polievka s párkom
Šošovicu prepláchneme a namočíme na hodinku do vody. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ju do sklovita...

Zvyškový obed :)
Včera sme mali grilovačku, z 11 pozvaných prišli 4 :D a my nachystaného ako pre armádu. Nevadí...

Rybacia panvica s cukinou
Rybu umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Cukinu...

Zapekané tekvicovo-avokádové cestoviny s mletým mäsom
Áno, áno, opäť tekvicové :D tekvice je však v tomto období neúrekom a ja ju...

Kukuričná kaša s medom a ovocím
Na dochutenie tejto kaše môžete použiť akékoľvek čerstvé bobuľové ovocie.

Talianska veľkonočná torta
Múku, soľ a olej zmiešame a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré...

Fašiango turíce
Zmiešame spolu, droždie, cukor, múku, soľ . Potom prilejeme mlieko, pridáme...

Sladké osvieženie
Ďalší jednoduchý recept v mojom podaní. Rýchly, svieži a veľmi chutný koláčik.

Tortillové košíčky plnené ricottou a hráškom
Chrumkavé slané košíčky môžete servírovať aj na párty ako občerstvenie.

Zelenina s ovčím syrom
Cibuľu pokrájame na tenké kolieska a opražíme na oleji do sklovita. Baklažán umyjeme, vykrojíme stopku,...

Vajcia v zemiakovom hniezde
Olúpané zemiaky uvaríme v slanej vode, scedíme a s trochou mlieka a masla roztlačíme na hustú...

Tuniaková nátierka a špaldovo-slnečnicový chlebík
Vždy som túžila upiecť chlebík. Roky bežali a nemala som ani recept, ani čas, ...

Mrkva s citrónovo - jogurtovým krémom
Tyčinky mrkvy s osviežujúcim krémom z bieleho jogurtu a citrónu, výborné ako príloha či ľahká desiata...

Veselá pizza
Komerčný recept<br /> Potešte svojich hostí pizzou pripravenou so špeciálnou omáčkou zo šťavnatých paradajok dozretých na horúcom stredomorskom...

Pečená tekvica so šošovicou ako obed do práce
Takto pripravená tekvica so šošovicou chutí výborne aj ohriata, takže je ideálna aj na krabičkovanie....

Karfiol s hubami
Karfiol očistíme, uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme ju...

Zelerovo-syrové risotto na víne so sušenými paradajkami a skaramelizovanou cibuľkou
Keď som pred pár rokmi prvýkrát skúsila, ako chutí ozajstné rizoto, odvtedy to "naše slovenské"...

Zelné bramborové koule s farofou
Farofa je opražená, hrubá manioková mouka, (lze nahradit hrubou moukou kukuřičnou nebo hrubou...

Plnené žemle podľa Maroša Molnára
Tip známeho trénera na plnohodnotné jedlo, ktoré v sebe spája sacharidy, bielkoviny, antioxidanty aj...

Fazuľový šalát s olivami
Konzervovanú fazuľu necháme odkvapkať a dáme do misky. Cibuľu najemno nakrájame, pridáme k fazuli a všetko...

Pohánkovo-ovsené karbonátky
Skúšala som už viacero receptov na zeleninové karbonátky, no tieto sú prvé čo nám chutili...

Kryštálové medovníky
Máme vo zvyku ešte robievať tieito kryštálové medovníky. Chuťovo su ešte lepsie ako klasické, pridám aj foto,...

Citrusový sorbet
Cukor s 5 PL vody zvaríme na sirup a necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého sirupu dáme...