Citrónové keksíky

blueberry - fotkablueberry, 9. decembra 2015
Citrónové keksíky
Foto: blueberry

Sušienky ma vždy potešia a milujem ich vôňu keď sa pečú. Tieto sú obzvlášť výnimočné, pretože majú citrónovú chuť a to mi pripomína Vianoce, Zobraziť celý popisSušienky ma vždy potešia a milujem ich vôňu keď sa pečú. Tieto sú obzvlášť výnimočné, pretože majú citrónovú chuť a to mi pripomína Vianoce, ktoré sa už blížia a na ktoré sa neviem dočkať. A nie je to kvôli darčekom,ale kvôli pečeniu a tej úžasnej atmosfére. A keďže som taká nedočkavá a chcela som si ešte Vianoce pripomenúť trochu skôr, upiekla som si tieto voňavé sušienky už dnes ! Viac fajnových a zdravých lakociniek nájdete na mojom blogu recipesbyblueberry.blogspot.com

30
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g celozrnná hladká
50 g
4 PL nerafinovaný
2 PL
1 ks na kôru
2 ČL
2 ČL
2 ks
max 4 PL ľubovoľné
125 g zmäknuté




Postup

  1. 1

    Všetky sušienky majú rovnaký postup. Takže si predohrejeme rúru na 180 stupňov.

  2. 2

    Vymiešame si maslo a cukor. Následne pridáme vajíčka.V druhej miske si zmiešame múku, vločky, prášok do pečiva a škoricu. Do maslovej zmesi pridáme trocha múky a poriadne vymiešame. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a cesto premiešame. Potom postupne pridávame múku po kúskoch. Malo by vzniknúť husté cesto. Ak je až príliš husté, pridáme mlieko.5. Ak sme sa rozhodli pridať ešte niečo do cesta, tak to pridáme až nakoniec.

  3. 3

    Vystelieme si plech papierom na pečenie a z cesta si pomocou ruky vytvárame malé guľôčky. Dáme ich na papier a buď lyžičkou alebo rukou ich pritlačíme, aby mali plochý tvar. Ak chcete, aby mali sušienky nejaký tvar, tak po pritlačení ich ešte môžete vykrojiť formičkami na linecké pečivo. Pečieme ich cca 15 minút dozlata.

Diskusia k receptu

afataga
take chrumkacie veci mame doma najradsej, sice nevyzeraju vystavne, ale urcite su vyborne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia