Foto: sany11
Chlebík je veľmi chutní a zakaždým iný.ja ho robím raz zo semiačkami (sezam.semiačka,ľanové semiačka,slnečnic.semiačka),raz s bylinkami (bazalka,pažitka),alebo len taky s kmínom a zakaždým nám Zobraziť celý popisChlebík je veľmi chutní a zakaždým iný.ja ho robím raz zo semiačkami (sezam.semiačka,ľanové semiačka,slnečnic.semiačka),raz s bylinkami (bazalka,pažitka),alebo len taky s kmínom a zakaždým nám veľmi chutí.ak chcete vyskúšajte.
Postup
-
1
Do misky nasypeme muky v strede si urobim jamku a do nej pomrvim 1/2 kocky droždia,nalejem teplu vodu aby bolo droždie zaliate,zatial pridam med,sol,kmín,olivov.olej,zvyšnú vodu a vypracujem cesto.
- 2
necham kysnúť 45min.
- 3
na plech dame papier.na peč.,vyklopime z misky vykysnute cesto a sformujeme do tvaru chlebika.do pol deci vody dame štipku soli,1čl slneč.oleja a potrieme chlebik(neminieme cele množstvo vody,iba kolko treba na chlebik)
- 4
dame piecť do vyhriatej rúry 200°C na 15 min,potom teplotu znižime na 180°C a pecieme dalej 15 min.(chlebik si sledujeme)
- 5
upečeny chlebík.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu