
Morský vlk s mozzarellovou krustou
Filety z morského vlka posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, potrieme olivovým olejom a necháme odležať...

Parená sudová kapusta
Tento recept sa u nás pripravuje dosť často a už dlho, patrí medzi naše obľúbené. Zdedili...

Polievka Saint Germain, pravá, neskrátená verzia
Toto je pravá Saint Germain, na porovnanie so skrátenou verziou. Je vynikajúca, a chutí...

Kokorinka (kokosovo-mandarínková mňamka)
Môj kokosovo-mandarínkový výmysel - doma bola len krupica, kokos a mandarínky, tak som trošku tvorila...

Kuracie pečienky v omelete z Marakéšu
Recept je vďaka koreninám, pochutinám, viacerej zelenine pikantnej, zvláštnejšej, pestrej chuti, práve...

Zapečený kapor na švajčiarsky spôsob
Rybku si môžete zvoliť akúkoľvek podľa chuti a možností.

Jabĺčková pečienka
Ako mám nevariace obdobie, zdokonaľujem sa v rýchlosti prípravy jedla. :-) Tak sa nechajte inšpirovať....

Ryža na grécky spôsob
Osviežujúci obed alebo večera v podobe ryže na grécky spôsob. Slaná feta, acidné paradajky a...

Kolieska so sekanými orechami
Tento recept poznam uz od detstva, piekli sme ho doma na kazde Vianoce, je to...

Polievka z pečených baklažánov s mozzarellovým maslom
Polievočka, ktorú si nadovšetko obľúbil môj drahý. A keďže on nie je moc zeleninový bola...

Domáce rezance s bryndzou a kôprom
Recept pochádza od mojej starej mamy tak ako som si ho z detstva zapamatal a ako ho...

Talianska veľkonočná torta
Múku, soľ a olej zmiešame a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré...

Špenátové halušky
Vynikajuce jedlo, ktore sa stalo oblubene aj napriek tomu, ze obsahuje špenát .....

Chlebová polievka
Zemiaky nakrájame na kocky, chlieb a cibuľu nakrájame na malé kocky. Nakrájanú cibuľu speníme na...

Mrkva s citrónovo - jogurtovým krémom
Tyčinky mrkvy s osviežujúcim krémom z bieleho jogurtu a citrónu, výborné ako príloha či ľahká desiata...

Rezance s kuriatkovou omáčkou
Nemožné na počkanie a zázraky do troch dní. Aj tak by som mohol parafrázovať názov tohto môjho receptu....

Zelenina s ovčím syrom
Cibuľu pokrájame na tenké kolieska a opražíme na oleji do sklovita. Baklažán umyjeme, vykrojíme stopku,...

Bazové kvety vo vínovom cestíčku
Keďže je baza momentálne v plnom kvete a sirupov a nápojov mam už dosť tak takáto chuťovka......

Clafoutis z dvoch druhov špargle
Špargľová sezóna sa ešte neskončila a preto som sa rozhodla pripraviť špargľové clafoutis, ktoré nás ohromilo...

Králičie rezne s ovocno-zeleninovou prílohou
Spomienka na tohotoročné leto, kedy sme sa viac „venovali“ ľahším jedlám, zelenine a ovociu...

Jarný šalát z reďkoviek 4 farieb a šalviovým kvetom
Dnes sa na mňa usmievali moje krásne reďkovky 4 farieb... biela, žltá, červená a bordová....

Plnený pečený baklažán
Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe....

Makové rožteky s citrónovou glazúrou
Zo všetkých surovín, okrem tých na glazúru, vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie...

Jahody s mascarpone pražené na Soberane
Jahody mám veľmi rada a v kombinácii s mascarpone ich zbožňujem! Tak jednoduché, a také úžasne...