
Raňajky alebo Shakshuka po slovensky
Keďže mi zvýšili párky a aj zeleninku trebalo využiť, napadlo mi toto jedlo. Je podobné...

Nivové kytičky
Mouku prosejeme a promícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí a zalijeme...

Chrbát z diviaka s chrenovou kôrkou
Z mäsa vykrojíme sviečkovicu a odložíme ju do chladu. Kosti a nakrájanú zeleninu prudko opekáme na...

Sviatočná roláda
Keď už budete mať počas Vianoc dosť sladkého, určite vám zachutí táto výborná slaná roláda.

Baraní perkelt s kapustou
Baranie mäso zbavíme tuku i blán, dobre umyjeme a pokrájame na kocky. Cibuľu nadrobno posekáme, speníme na...

Zapekaný guláš
Čikóšom, pastierom, ktorí niekedy pásli stáda po panónskej puste môžeme poďakovať za guláš – “gulyás-hús”...

Smotanový- jahodový koláč
troška zohrejeme mlieko, do misky dáme obidve múky, pridáme droždie, 50g práškového cukru a...

Chorešt s baklažánom - Khoresh Bademjan (dusené mäso s baklažánom)
Recept ma naučila rodina z Iránu a preto také zvláštne meno. Väčšina surovín v recepte bežne...

Kuracie smajlíky na mrkvovej kaši
Hydina, ryby, králik... aj mäsožravci si v horúcom lete môžu prísť na svoje...

Piškótové košíčky s čučoriedkami a šľahačkou
Vejce s cukrem ušleháme, postupně přidáváme horkou vodu, olej a mouku, šleháme...

Špargľové toasty
Našla som na jednom anglickom webe a keďže je práve sezóna špargle, tak pridávam. Nám...

Lososový tatarák
Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...

Zemiaky plnené tvarohom
Zemiaky dobre umyjeme a v šupke ich uvaríme v osolenej vode. Z uvarených zemiakov odkrojíme hornú...

Halušky s tvarohom a bylinkami /fotorecept/
Nastrúhame zemiaky na jemno , pridáme vajcia soľ a múku a vypracujeme cesto... do vriacej vody nahádžeme...

Talianske chlebíčky
Recept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej...

Mrkvová pochúťka
Dúfam že postup je každému jasný. Mrkvu, zemiak postrúhame, cesnak roztlačíme pridáme cibuľu a...

Valentínske potešenie
Tento valentínsky recept je improvizácia z viacerých receptov. Kto nemá formičky srdiečok môže si ich pripraviť na...

Jednoduchý bublaninový jablčník s posýpkou
Tento koláč je u nás veľmi obľúbený. Na meranie surovín vám postačí 250 ml hrnček a...

Zapečená brokolica
Dnes máme brokolicový deň. Urobila som brokolicovú polievku a teraz zapečenú v rímskom hrnci.

Kuracie soté s olivami a cherry paradajkami
Na rozpálenom oleji popražíme cibuľu nakrájanú na tenké mesiačiky, po chvíli pridáme na plátky nakrájaný cesnak....

Šalát s červenými pomarančmi
Tak nejako som sa postupom času dopracovala k závislosti na šalátoch s ovocím....

Karí zelenina na plechu
Výborne chutí či už ako teplá zeleninová príloha, ale aj samostatne.

Jarné plnené kuracie mäso
Pôvodne som uvažoval o mäsku z moriaka ale čoskoro budeme mať rodinné oslavy tak tú morčacinku použijem...

Baklažánové rolky s parmezánom
Pôvodný recept je tu, foto je tam oveľa lákavejšie ;) Involtini di Melanzane alla parmigiana

Opitý malinový dezert pre dospelých
Keď je teplo, nemá človek vždy chuť na pečené sladkosti. Viac osvieži ovocný pohár zo...

Amur na cibuľke sa strúhaným chrenom
Upravovaného amura nakrájame na menšie porcie a osolíme. Porcie zabalíme do plátku slaniny a obviažeme...

Uhliarske zemiaky
Jedlo chudobných. Veľmi časté v českých horách, kde žili uhliari. Teda nie baníci, ...