Tvarohové koláče
Tvarohové koláče

Sladké lístkové tvarohové pečivo

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 27. augusta 2023

Tvarohové koláčiky z lístkového cesta s pekanovými orechmi a lyofilizovanými malinami.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal. (rolka)
200 g
hrsť
hrsť (drvené)
25 g (65 % kakaa)
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozložíme a na pôvodnom papieri na pečenie pokrájame na 6 rovnakých štvorcov (zbytok použijem na slané tyčinky). Štvorce cesta oddelíme od seba, aby sa pri pečení nezlepili.

  2. 2

    Do každého štvorca nožom predznačíme vo vzdialenosti asi 1 cm od okrajov menší vnútorný štvorec. Cesto narežeme dôkladne podľa predznačenia, avšak v strede každej strany necháme asi 4 mm neprekrojené.

  3. 3

    Do stredu každého štvorca naložíme kôpku tvarohu, postupne prstami uchopíme a zodvihneme všetky 4 vonkajšie rohy smerom k stredu (oddelia sa od rohov vnútorného štvorca). V strede ich dobre stlačíme a urobíme jamku. Do záhybov zatlačíme polovičky pekanových orechov na ozdobu a celé koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom.

  4. 4

    Papier s pečivom opatrne ťahom presunieme na plech. Pečieme pri 200 °C cca 7 minút, potom teplotu znížime na 180 °C a dopečieme do zlato-hneda.

  5. 5

    Plech s upečeným pečivom preložíme na mriežku a necháme vychladnúť. Nakoniec do stredových jamiek lyžičkou nalejeme trochu čokolády rozpustenej vo vodnom kúpeli, ktorú ihneď posypeme drvenými lyofilizovanými malinami. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

farbuska
Vyzerajú utešene! Vďaka za peknú ďalšiu inšpiráciu pre chvíle, keď nie je príliš veľa času alebo energie na prípravu zložitejších koláčov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia