Quinoový šalát
Quinoový šalát

Teplý šalát z brokolice a z quinoy

Jarmila Horváthová
, 1. júla 2024
Teplý šalát z brokolice a z quinoy
Foto: Shutterstock

Brokolica je považovaná doslova za zázračnú zeleninu, toľko priaznivých účinkov na zdravie sa jej pripisuje. Mali by sme ju mať na jedálnom lístku Zobraziť celý popisBrokolica je považovaná doslova za zázračnú zeleninu, toľko priaznivých účinkov na zdravie sa jej pripisuje. Mali by sme ju mať na jedálnom lístku pravidelne, keďže je veľmi všestranná.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 g
200 g
160 g (čerstvý alebo mrazený)
1 ks veľká
Dresing:




Postup

  1. 1

    Brokolicu rozoberieme na ružičky a oblanšírujeme v horúcej vode. Mrkvu nakrájame a krátko povaríme, aby zostala chrumkavá, rovnako hrášok uvaríme. Quinou pripravíme podľa návodu, je dobré ju pred uvarením aj trochu opiecť. Cibuľu nakrájame.

  2. 2

    Do misy dáme všetky suroviny a premiešame.

  3. 3

    V osobitnej miske pripravíme dresing, namiesto citrónovej šťavy môžeme použiť aj vínny ocot. Premiešame so šalátom. Šalát podávame vlažný. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu