Fatimino medové pohladenie

Ivan Klčovský
šé̀fkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 1. júna 2014
Fatimino medové pohladenie
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 ks
porcií
35 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g
60 g
25 ml
45 g
Ďalej:
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Všetok med zmiešame s vodou a povaríme do 130 °C. Bielky vyšľaháme s cukrom do peny.

  2. 2

    Horúci sirup pripravený z vody a medu vlejeme do vyšľahaného snehu a 10 minút šľaháme nad parou.

  3. 3

    Do pripravenej hmoty vmiešame mandle a posekané pistácie, potom zmes dáme do formy vystlanej potravinárskou fóliou. Hotové vložíme asi na hodinu do chladničky. Potom vyberieme a nakrájame na kúsky podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu

jamarlen
prvý recept pri ktorom do tureckého medu ide aj med včelí….
lollyteska
Mňam, presne takéto ja milujem! Ukladám... Mimochodom: Kuchyni hotelu Chopok dávam 1 s hviezdičkou, vždy sa tam radi vraciame aj kvôli tým skvelým pochúťkam, ktoré ponúka! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia