Fatimino medové pohladenie
Ivan Klčovský
šé̀fkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 1. júna 2014
šé̀fkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 1. júna 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 ks
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetok med zmiešame s vodou a povaríme do 130 °C. Bielky vyšľaháme s cukrom do peny.
- 2
Horúci sirup pripravený z vody a medu vlejeme do vyšľahaného snehu a 10 minút šľaháme nad parou.
- 3
Do pripravenej hmoty vmiešame mandle a posekané pistácie, potom zmes dáme do formy vystlanej potravinárskou fóliou. Hotové vložíme asi na hodinu do chladničky. Potom vyberieme a nakrájame na kúsky podľa vlastnej fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu