Torta a la Sacher robená v mikrovlnke

cupcake - bez fotkycupcake, 20. mája 2011

Ja milujem cokoladove zakusky a torty, naozaj cokoladove. Tento recept mi poslala moja kamaratka s komentarom, ze je fantasticka, cokoladova a hlavne strasne nenarocna Zobraziť celý popisJa milujem cokoladove zakusky a torty, naozaj cokoladove. Tento recept mi poslala moja kamaratka s komentarom, ze je fantasticka, cokoladova a hlavne strasne nenarocna na pripravu a pecenie. Skusila som a musim povedat, ze mala pravdu. Chutila nam vsetkym. Nie je to original , ale daleko od neho nema a original som jedla tiez.

10-15 minút
príprava

Suroviny

3 ks celé
80 g
100 g
100 g
1 cajova lyz.
100 g
100 g
100 g
 podla potreby




Postup

  1. 1

    V mixeri vyslahame vajcia s cukrom do penista. Rozpustime si 100g masla a 100g cokolady, miesame kym trosku nevychladne a pridame do vajec s cukrom, premiesame dobre.

  2. 2

    Muku zmiesame s lyzicou prasku do peciva a pridame do mixu, dobre premiesame. Robila som to rucne.Do pripravenej keramickej misy s priemerom asi 15 cm a vysokou asi 8 cm, vymastenej zlahka maslom a spodok vylozeny parchmen papierom zmes vylejeme. Vlozime do mikrovlnky na ohrev 750 W na 6min. Po vypnuti neotvarame, nechame ju stat v mikrovlnke este asi cca 15 min.

  3. 3

    Vyberieme, vyklopime na tacku, rozrezeme na polovicu, potrieme marhulovym lekvarom, spojime a celu tortu tiez potrieme lekvarom. Nechame postat v chladnicke. Medzitym si urobime cokolaovu polevu a dortu oblejeme. Podavame s cerstvo vyslahanou slahackou.Pouzivam tmavu cokoladu s obsahom aspon 70-80% kakaa. Je to rychlovka a chuti vsetkym.

Diskusia k receptu

babidka
dnes som doma sama , urobi si ju a celu ju sama zjem!!!!Ked mas o tom pochybnosti - uver mi:-) ja som totiz taky cokoholik a dnes som este trosku nervozna , tak sa budem "utesovat" aspon takto :-)))))) len uz nemam marhulovy dzem- budem ho musiet nahradit niecim:-((( ribezlovy? malinovy? cernicovy?
afataga
uz som tento recept videla ale neskusala, prekvapuje ma, ze tam nejdu mlete mandle ale aj tak vyskusam
cupcake
Ver mi babidka, my sme ju tiez zjedli za den. Manzel len navstevoval chladnicku, potom sa jeduje, ze pribera. Je naozaj vyborna a ten lekvar. nuz ved je to jedno, aky mas-taky das,nie? Treba aj improvizovat. Ale len tak zo zaujimavosti napis, ci chutil.
ainy
poznám, robievam aj ja a dokonca sa vajíčka ani nemusia vymiešavať úplne do peny....ale je fakt výborná
ainy
jáj zabudla som dodať, že teraz fičím na muffinoch, tak ich robievam podľa tohto receptu pri 750 W 3,5 minúty v mikrovlnke, samozrejme náplň vo vnútri muffinov je marhuľový lekvár tak 1 ČL a ja to podávam len so zmrzlinou :-)
cupcake
ainy, ako ich pecies, papierove kosicky neudrzia cesto.
wevewe
750W to je maximalny vykon mikrovlnky? ja tam nemam oznacenie Watov, tak neviem ako sa mam orientovat :-(
ainy
@cupcake ja ich robím v mikrovlnke, mám silikónovú formu na muffiny, takže sa cesto v nej pekne drží a je to rýchlovka
ainy
@wevewe 750 W je orientačne, ja som robila v mojej starej mikrovlnke na 700 W a som si cca o pol minúty predĺžila čas varenia...ak nemáš gombík, podľa ktorého by si si to nastavila alebo pozrela, tak mikrovlnka musí mať z boku alebo zo zadu taký štítok, kde je uvedený aj výkon, ktorý sa zrejme nebude dať meniť, ale to vôbec nevadí, keď aj skôr otvoríš a ešte to nebude hotové, tak potom len po 30 sekúnd postupne pridávaj čas varenia a na správny čas prídeš :-))
cupcake
Vdaka, napadlo na to az potom, ze asi pouzivas silikonove formy. Urcite vyzeraju a chutia vyborne. Mame sviatky, tak ich skusim.
babidka
vyskusane , zjedene a vyborneeee!:-) ja mam asi silnejsiu MV a tak sa mi zdalo cesto "prepecene", nabuduce dam asi o 1 min.menej .Nakoniec som namiesto slahacky pouzila normalnu kyslu smotanu vyslahanu s vanilkovym cukrom - a doporucujem . Malo to presne taku spravnu coko-sladko-kyslastu chut ako mam poslednu dobu rada:-)))))
babidka
este som zabudla- na druhy den bola este lepsia , nesetrila som s ribezlovym dzemom ani s tou kyslou smotanou a tak sa ten posledny kusok co sa mi podarilo "zachranit" uplne rozplyval v ustach :-)
janaalizibolenova
skusila som, moja MW ma vykon 1250 W, tak som dala len na 5 minut , ale nebola dorobena, tak som ju dala este na dalsie 2minuty a potom este 1, az vtedy bola ok, nic to vsak nemeni na tom, ze bola mnaaaam !!! povodne mala byt pre svagrinu k ukonceniu statnic, ale manzel to uz nevydrzal a nahovoril ma, aby sme ju nacali, ked do nej zahryzol, blysklo sa mu v ociach a povedal, "to je taka , ako z obchodu, mnam !!!" okrem dvoch kuskov , co som mu nalozila na tanier, z nej este stale uzdiboval, az vyuzdiboval polovicu :-D nabuduce ju urobim rovno z dvojitej davky !!! uz aj mama si pytala recept, idem jej ho prave poslat, dakujem za skvely recept :-D
julica
ohohooooooo, vaříme v mikrovlnce tři. ide sa na to :)
marienka44
@Cupcake ,ja nemam vhodnu nadobu do mikrovlnky /silikon/. Moze sa to podla tohto receptu upiect v tortovej forme v el. trube?
cupcake
Prepac, som tak zaneprazdnena, ze som ani nekontrolovala Varechu. Nemusi byt silikonova forma, ja som pouzila obycajnu jensku misu/sklenenu/ a bolo to v poriadku. Silikonovu potrebujes, len ked chces robit mafiny, neviem o nijakej sklenenej verzii- zatial.
cupcake
Prepac, som tak zaneprazdnena, ze som ani nekontrolovala Varechu. Nemusi byt silikonova forma, ja som pouzila obycajnu jensku misu/sklenenu/ a bolo to v poriadku. Silikonovu potrebujes, len ked chces robit mafiny, neviem o nijakej sklenenej verzii- zatial.
evelyna
Dnes som ju upiekla,je výborná a hlavne rýchla,a nič by sa asi nestalo keby že sa len pocukruje,lebo u nás niekto sa nevie dočkať,kedy to už bude,ale s čokopolevevou je naj.
cupcake
evelyna,mala som problemy dostat sa na moju stranku, konecne sa to mojmu manzelovi podarilo,takze mozem odpovedat. Som rada ze sa podarila hlavne chutila. Tiez ju mame radi cokoladovu a kazdemu chuti. Dakujem, ze si skusila a chuti.
aleana
nerada nikoho straším ale tento článok mi zachránil život tak ho pridávam keby niekto mal takéto zdravotné problémy ako tu píšu. Ja som ich mala a vôbec som netušila že za ne je zodpovedná mikrovlnka. Akonáhle som ju prestala používať moje problémy zmizli. Mikrovlnku som už vyhodila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia