Pepermintovo-čokoládové mafiny fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 24. marca 2015
Pepermintovo-čokoládové mafiny (fotorecept)
Foto: dorisa

Chcela som vyskúšať tieto mafiny, boli mňam.

12
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
115 g
1 ČL
1 štipka
150 g
200 ml
50 ml
100 ml
1 ks
12 ks
 na posyypanie
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravila som si suroviny.

    Pepermintovo-čokoládové mafiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do veľkej misy preosejeme múku spolu s práškom do pečiva.

    Pepermintovo-čokoládové mafiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme cukor, soľ a nalámanú čokoládu.

    Pepermintovo-čokoládové mafiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo veľkej mise vyšľaháme vajcia, vmiešame mlieko, olej a pepermintový sirup.

    Pepermintovo-čokoládové mafiny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do suchých surovín v miske vlejeme tekutú zmes.

    Pepermintovo-čokoládové mafiny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opatrne vmiešame, kým sa suroviny nespoja. Nemiešame dlho.

    Pepermintovo-čokoládové mafiny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto vlejeme do pripravených mafinkových formičiek a košíčkov. Pečieme v o vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 minút.

    Pepermintovo-čokoládové mafiny (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mafiny ozdobíme cukrovým zdobením, alebo len tak posypeme práškovým cukrom. Doma všetkým chutili. Prajem dobrú chuť.

    Pepermintovo-čokoládové mafiny (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
@jerica , trocha sa mi nafúkli nabok. mala som problém nejake schopné odfotiť, ale boli fajnučké, čo tam po kráse. @mesiar50 , chcela som vyskúšať nejaké pečenie s pepermintovým sirupom, tak so začala od mafiniek. Ďakujem vám za komentáre.
@dorisa
Vidím,že máš rada pepermitové,tak ti posielam môj najnovší,,vynález"
a to mentolovo-čokoládový tortový krém :
400 g mentolové čokoládky(mal som ich z LIDL)
400 g čokoláda horká (tiež z LIDL)
800 g smotana na šľahanie (LIDL)
(Keď treba tak doladíme cukrom ktorý pridáme hneď do prevarenej zmesy,po vyšľahaní použijeme už len práškový cukor)
Trochu prevaríme.Schladíme a dáme na 3 h.do chladničky.Po troch hodinách by mala byť čokoláda hustá.Potom už,len vyšľahať na vysokej rýchlosti pokiaľ sa nám nespravia akože hustejšie brázdy v kréme.Pri tomto kréme platí taká zásada,že čím kvalitnejšia čokoláda tým hustejší a lepší krém.Mliečne čokolády sú na takýto krém menej vhodné a dokonca aj nevhodné.Pekne ťa pozdravujem.
@dorisa , vidím, dala si sa do pečenia, už aj ja by som sa mala prebudiť:) a nielen slintať nad receptami, sladké ( zakázané) sa mi nejak žiada. S tým pepermintom je to dobrý nápad, ja ho mám rada, dobré by bolo spraviť cesto podľa teba na plech a potom doň krém podľa @mesiar50.....ale inak, chválim aj tvoje mufinky. Len ešte zohnať sirup mentol bez cukru.
vitaj spat @dorisa.
Poznam takuto kombinaciu, takze hovorim ze pekne aj dobre.
A paci s mi, ze rozsirujes spravnu techniku pecenia muffiniek lebo vela receptov si ju tu zamiena s cupcakes.
Zdravicko a Vsetko dobre!

Pridaj komentár k receptu: