Túto tortu pečiem každé Vianoce, každý rok sa veľmi tešíme na lahodný zážitok vďaka tejto torte.
porcií
Suroviny
Cesto: maslo | |
4 ks |
|
125 g |
|
štipka |
|
75 g |
|
1 ČL |
|
75 g |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
3 PL |
|
500 ml |
|
2 balíčky |
|
2 balíčky |
|
170 g |
|
Zdobenie: | |
200 g |
|
50 g |
|
200 g,z horkej čokolády |
|
50 g, mliečna čokoládová |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si cesto-maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Vajcia rozklepneme a žĺtky oddelíme od bielkov. Zo žĺtkov, cukru a 4 PLteplej ušľaháme vo väčšej miske hustý krém. Do krému opatrne vmiešame roztopené maslo. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý navrstvíme na žĺtkovú hmotu. V miske zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom, škrob a kakao. Všetko preosejeme na bielkový sneh a zľahka premiešame.
- 2
Rúru vyhrejeme na 175 stupňov. Cesto nalejeme do tortovej formy, vyloženej papierom na pečenie a vloždíme do vyhratej rúry. Pečieme asi 35 minút. Upečený tortový korpus vyberieme z formy, necháme vychladnúť a dlhým nožom ho prečne prekrojjíme. Spodný plát cesta pokvapkáme rumom.
- 3
Smotanu zmiešame so stužovačom a ušľaháme s vanilínovým cukrom dotuha. Pridáme 150g mletých orechov. Z orechovej šľahačky odoberieme 3 PL a zvyšok rozotrieme na spodný plát cesta. Prikryjeme vrchným plátom. Tortu potrieme dookola zvyšnou šľahačkou.
- 4
Marcipán spracujeme s práškovým cukrom. Medzi dvoma priesvitnými fóliami ho vyvaľáme do kruhu (priemer asi 34 cm). Tortu prekryjeme vyvaľkaným marcipánom. Obidve polevy rozpustíme vo vodnom kúpeli. tortu najprv prelejme polevou z orkej čokolády. Cez ňu prelejeme v tenkých nitkách mlečnu polevu. Necháme zaschnúť. Ozdobíme zbyšnýmí vlašskými orechami a čokoládovými hoblinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Torta vydrzi aj dlhsie cerstva? Ta slahacka ...