Foto: lucsar
piekla som podľa Adriany Polákovej s menšou úpravou. Hoci je už po sviatkoch, pridávam aj tak :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
190 g |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
150 g |
|
1/2 bal. |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
na posypanie |
|
na očká modré |
|
Postup
-
1
Oddelíme si bielky a žĺtky, bielky si môžeme hneď vyšľahať. Žĺtky si vymiešame poriadne s cukrom - práškovým aj vanilkovým. Postupne zašľaháme olej. Ďalej primiešame múku s KP. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
- 2
Formu na barančeka si poriadne vymažeme maslom a vysypeme nahrubo polohr. múkou aby baranček šiel ľahko vyklopiť. Použila som kameninovú ťažkú formu. Cesto nalejeme, formu zatvoríme a dáme piecť na 180 st. približne 50 minút. Rúru si predhrejeme.
- 3
Po upečení formu vytiahneme, necháme vychladnúť kým sa dá chytiť do rúk, pokojne aj hodinu. Potom už len vyklopíme, barančeka posypeme práškovým cukrom a urobíme oči. Použila som dekoračnú posýpku - mám takú farebnú, tak som vybrala dve modré zrniečka, ktoré som trošku omaslovala a prilepila..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu