Veľkonočný baranček

lucsar - fotkalucsar, 9. mája 2015
Veľkonočný baranček
Foto: lucsar

piekla som podľa Adriany Polákovej s menšou úpravou. Hoci je už po sviatkoch, pridávam aj tak :)

12
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
190 g
1 bal.
3 PL
150 g
1/2 bal.
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy
 na posypanie
 na očká modré




Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielky a žĺtky, bielky si môžeme hneď vyšľahať. Žĺtky si vymiešame poriadne s cukrom - práškovým aj vanilkovým. Postupne zašľaháme olej. Ďalej primiešame múku s KP. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

  2. 2

    Formu na barančeka si poriadne vymažeme maslom a vysypeme nahrubo polohr. múkou aby baranček šiel ľahko vyklopiť. Použila som kameninovú ťažkú formu. Cesto nalejeme, formu zatvoríme a dáme piecť na 180 st. približne 50 minút. Rúru si predhrejeme.

  3. 3

    Po upečení formu vytiahneme, necháme vychladnúť kým sa dá chytiť do rúk, pokojne aj hodinu. Potom už len vyklopíme, barančeka posypeme práškovým cukrom a urobíme oči. Použila som dekoračnú posýpku - mám takú farebnú, tak som vybrala dve modré zrniečka, ktoré som trošku omaslovala a prilepila..

Diskusia k receptu

jozka2
Tiez som si myslela,ze si nejako zmeskala dobu,ale zide sa na druhy rok.Vyzera krasne.*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia