Crepes so slivkami a jogurtom

Jozef Preisinger
sous chef Lancia Café, Erdödy Palace v Bratislave, 8. októbra 2009
Crepes so slivkami a jogurtom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a Zobraziť celý popis Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
0,5 l
50 g
2 ks
15 - 20 ks
4 PL
250 g
4 PL




Postup

  1. 1

    Crepes (palacinky) pripravíme obvyklým spôsobom z tekutého cesta z uvedených surovín. Slivky umyjeme a prepolíme a zohrejeme s medom. Crepes potrieme lekvárom a teplou slivkovou zmesou. Lyžičkou kladieme jogurt vymiešaný s medom a na záver posypeme postrúhaným perníkom.

  2. 2

    Náš tip: Crepes sú tenké palacinky pripravované zo pšeničnej múky. Zrodili sa v Bretónsku – údajne preto, že v chudobnom regióne sa neurodilo dosť pšenice na pečenie chleba. Tradične sa k nim podáva jablčný cidr – skvasený jablčný mušt (2–8 % alkoholu).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia