Crepes so slivkami a jogurtom
sous chef Lancia Café, Erdödy Palace v Bratislave, 8. októbra 2009
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a Zobraziť celý popis Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Crepes (palacinky) pripravíme obvyklým spôsobom z tekutého cesta z uvedených surovín. Slivky umyjeme a prepolíme a zohrejeme s medom. Crepes potrieme lekvárom a teplou slivkovou zmesou. Lyžičkou kladieme jogurt vymiešaný s medom a na záver posypeme postrúhaným perníkom.
- 2
Náš tip: Crepes sú tenké palacinky pripravované zo pšeničnej múky. Zrodili sa v Bretónsku – údajne preto, že v chudobnom regióne sa neurodilo dosť pšenice na pečenie chleba. Tradične sa k nim podáva jablčný cidr – skvasený jablčný mušt (2–8 % alkoholu).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu