Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
2010
„Hovädzí stroganov (fotorecept)”
@kucharsbradou (16.1.2024 14:55)

Zda sa ze si necital recept ktory som pridal , povodny rusky z 19 storocia nie internetove vytvory.
Ragu alla Bolognese podla Artusi Pellegrino v jeho kucharskej knihe (La scienza in cucina e larte di mangiar bene ) z 1891 neobsahuje paradajky je to historicky taliansky recept davno predtym ako boly paradajky dovezene Columbusom...obsahuje soffrito .
dvorka
„Kuskusový šalát so stonkovým zelerom (fotorecept)”
Na úvodnej fotke mi tie kúsky zelerovej stonky pripadali ako červy, preto som otvorila recept lebo som chcela vedieť čo to je za potvory ☺. Ja práve obedujem kus kus s tuniakom a kopcom opečenej zeleniny. Tiež mám rada kus kus na všeliaké spôsoby, ale ja ho robím s roztopeným maslom alebo prepusteným maslom, ktoré vmiešam po nabptnaní kus kusu. Pre mňa je tak jedlo lahodnejšie. Recept je variabilný, dá sa použiť všakovaká zelenina ktorá je poruke, takže vďaka za pridanie.
chemik
„Tekvicový prívarok s kôprom”
Moje šarišská mama nevařila z tekvice jako přílohu k masu řídký prívarok, ale hustou tekvicovou kapustu. Hlavní zásadou je nesolit na začátku, ale až nakonec a po chvíli dušení na cibulce okyselit octem nebo naloženým koprem v octě, aby se nerozpadla. Uvolněnou tekutinu sbírat přes ponořené sítko, odpařit v kastrolku, nakonec vrátit zpět a přidat hustou zakysanou smetanu. Ale není mi to nic platné, protože bělomasou tekvicu již několik let v Praze neseženu.
eva9
„Šošovicový prívarok (videorecept)”
Áno milá Cesmina aj mne pripomína tento recept detstvo.Pripravujem presne takto, iba nedávam kmín, ale cesnak. A tiež s volskym okom😊. Ako som už raz spomenula Cezminine recepty mi pripomínajú kuchyňu mojej babky. Kuracie prsia robím už iba podľa vasho receptu sú skvelé. Pekný deň Cesminka aj všetkým varechacom😊
preco
„Hamburgerové žemle”
@violeta (7.10.2020 17:54)

Dobrý deň, tento postup ste mohli napísať do receptu lebo sú tu aj zaciatocnicky a je dosť nepraktické sa k tomuto konecne postupu práce dostat až cez sekciu všetky komentáre. Dakujem pekne
coldie3
„Paella Valenciana (fotorecept)”
Vyzerá to výborne, no chýba mi tam informácia. Zhruba akú veľkú paelleru potrebujem na prípravu jedla s týmto množstvom ingrediencií? Myslím tým priemer panvice. Podľa fotky to vyzerá na 50cm. Potrebujem si prepočítať množstvo na menšiu panvicu. Ďakujem za odpoveď.
kucharka
„Čo dnes varíte? Január 2024”
Pokračovanie… ( nechtiac som klikla na mobil )
V Japonsku sa tieto farby používajú na oslavách, sú to národné farby.
Malé rybky sú trochu sladké. Kedysi sa ryby dávali do pôdy na “hnojivo”. Znamenajú “dobrý zber úrody” v novom roku.
Žlté sú ikry sleďov - buď požehnaný veľa detmi… :-))

Celkom zaujímavé, že?
Pekný večer prajem.


kucharka
„Čo dnes varíte? Január 2024”
@afataga

Tak, už som tu s odpoveďou :-))

Hlavné jedlo na Nový rok v Japonsku je v červenej miske.
To biele je ryžový “koláč”. Červená kruhová mrkva reprezentuje prvý východ slnka v roku.
Reďkovka je nakrájaná v tvare korytnačieho panciera (hexagon), reprezentuje modlitbu za dlhý život.
Čierne fazuľky sa volajú “mame” čo taktiež znamená “usilovný”. Takže reprezentujú usilovnosť do nového roku.
Biela reďkovka a červená mrkva v pohári sú v octe. V Japonsku sa tieto dve farby, a ich kombinácia,