Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 0 zatiaľ bez komentárov
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 353 najnovší komentár dnes 19:35
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 353 najnovší komentár dnes 19:35
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár včera 15:11
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 187 najnovší komentár dnes 19:35
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Krémové kuracie karí pečené v rúre VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Pudingovo-šľahačkové poháre s likérom a čokoládou VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Jednoduché a predsa výborné: 10x lekvárové taštičky. Pečie ich aj herečka Eva Pavlíková, vyskúšajte aj jej recept
-
Sýty prívarok: 9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou
-
11 receptov na veľkonočné rolády: Krásne na pohľad, lahodné na jazyku. A prezliecť do nich môžete aj známe zákusky!
-
Pestré farby a lahodná chuť: 9x vajíčková tlačenka, chuťovka ako stvorená na veľkonočné pohostenie
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
Zda sa ze si necital recept ktory som pridal , povodny rusky z 19 storocia nie internetove vytvory.
Ragu alla Bolognese podla Artusi Pellegrino v jeho kucharskej knihe (La scienza in cucina e larte di mangiar bene ) z 1891 neobsahuje paradajky je to historicky taliansky recept davno predtym ako boly paradajky dovezene Columbusom...obsahuje soffrito .
Veď aj mne sa páči pečenie v rúre, aj keď mne sa "pštrosie vajce" ešte nikdy nepripálilo a bolo dobre prepečené.
Naprosto souhlasím s pečením v troubě, protože "pštrosí vejce" se při vyprážaní obvykle na povrchu připálí dříve než se vejce uvnitř pořádně ohřeje.
Dakujem, zaujimave ta symbolika, iny kraj, ina mrav, alebo ako niekto hovori - iny brav :-)
Dik
Ďakujem za info. Zaujímavé
Dobrý deň, tento postup ste mohli napísať do receptu lebo sú tu aj zaciatocnicky a je dosť nepraktické sa k tomuto konecne postupu práce dostat až cez sekciu všetky komentáre. Dakujem pekne
Čerstvý chleba domáca paštéka jedno 🍺..a hneď je svet krajší 😁
Ani som nemyslela,že recept bude mať komentáre... Ohľadom kyslej uhorky, šampiňónov....Ako som napísala môj recept ľahšia verzia stroganov.... Ďakujem za komentár..... Pozdravujem.
Ďalšia informácia a tak som spokojná s mojím hovädzím ... Ďakujem za komentár.
Vďaka za vysvetlenie. Zaujímavé. V ľavom hornom rohu fota vidím na bielej miske 3 okrúhle ryžové koláčiky...tie občas robievam. Sú pre našinca trochu nezvyklé, ale celkom príjemnej a málo sladkej chuti.
V Japonsku sa tieto farby používajú na oslavách, sú to národné farby.
Malé rybky sú trochu sladké. Kedysi sa ryby dávali do pôdy na “hnojivo”. Znamenajú “dobrý zber úrody” v novom roku.
Žlté sú ikry sleďov - buď požehnaný veľa detmi… :-))
Celkom zaujímavé, že?
Pekný večer prajem.
Tak, už som tu s odpoveďou :-))
Hlavné jedlo na Nový rok v Japonsku je v červenej miske.
To biele je ryžový “koláč”. Červená kruhová mrkva reprezentuje prvý východ slnka v roku.
Reďkovka je nakrájaná v tvare korytnačieho panciera (hexagon), reprezentuje modlitbu za dlhý život.
Čierne fazuľky sa volajú “mame” čo taktiež znamená “usilovný”. Takže reprezentujú usilovnosť do nového roku.
Biela reďkovka a červená mrkva v pohári sú v octe. V Japonsku sa tieto dve farby, a ich kombinácia,
A este ako viem spaldova muka potrebuje viac tekutin...podla mna by si mala dat troska muky menej ..aby neboli take hutne ..