Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
zahra
„Londýnske rezy (videorecept)”
Mila Cezminas, dam ti do pozornosti moj recept a uvidis, ako s ti krasne pokraja. Cesto: 400g hl. muky, 140g praskoveho cukru,kypriaci prasok, 5 zltkov a cele nastruhane maslo, zmiesat, roztapkat po plechu, bohato natriet pikantnym dzemom a vyliat na to sneh z 5 bielkov, 200g krystaloveho cukru, 200g orechov, stipku soli a citronovu koru. Piect pri 180 15min., znizit teplotu na 150 a dopekat 25 minut. Piekla som tiez podla vela receptov, ale ten sa mi vidi najlepsi. Ved za pokus nic nedas, pokojne sa vratis k svojmu.
janger
„Čo variť v čase predvianočného pôstu?”
A ty ako, @kitchenguru ? Ty sa stravujes postne v tomto obdobi?
Ja napisem o sebe...My nemame vo zvyku v case adventnom sa postit. Jedine, co my robime, tak az na Stedry den sa snazime trochu obmedzit od dobrot a masa.

Myslim, ze katolicka cirkev ani nepredpisuje nejaky post v tomto obdobi. Greckokatolicka myslim, ze ano. Ale to neviem iste. Ine vierovyznania neviem, ake maju v tom pravidla....

Inak, myslim, ze trochu striedmosti neuskodi nikomu, ci veriacim, ci neveriacim.
Pre mna osobne, je skor "postom", ak by som obmedzila sladkosti. Tym viac "trpim", ako keby som nemala jest maso.

Prajem hlavne pokoj v dusi a mierne spomalenie tempa, lebo vsetci strasne stale surime, ponahlame, predbiehame. Aj o tom moze byt Advent.
gretka70
„Torta pre Danielka s mangovým želé (fotorecept)”
Vyzerá skvele,len ma prekvapila jogurtová plnka v črievku.Kde ju predávajú?
Moje Vianoce sa nesú v pečení torty,teraz to už bude 14-rok.Vnučka sa narodila 27.12.
a každý rok cez sviatky pečiem tortu,aby bola čerstvá.Vždy iná. Mojim deťom robila torty babka a stále bola tá istá(oriešková s čokoládovým krémom. Táto sa mi veľmi páči.
Ale ten jogurtový krém v črievku ma prekvapil.V ktorom markete ho predávajú?
Vždy sa teším na Vaše recepty.Rada podľa nich pečiem.
chemik
„Kapustový prívarok s bravčovým karé (fotorecept)”
Děkuji redakci za opětovné zveřejnění a Olinečce za opět nápaditý (pro Čecha) recept, kterým vyřeším problém s vnukem. Nemá v oblibě kysanou kapustu, takže nejí pravý segedín a k české klasice V-K-Z mu extra vařím hlávkové zelí i v zimě. Tímto receptem se naučí jíst variaci na segedín a doufám, že časem přejde i na ten pravý.