Varenie

Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024

haji - bez fotkyhaji, 1. novembra 2024

Další díl našeho sdílení nejen z kuchyně, ale i ze života. Podzim pomalu vystřídá zima, nejlépe je člověku doma, u něčeho dobrého, teplého a voňavého. S příchodem zimy máme svoje chutě a suroviny, které korespondují s ochlazením a potřebou zahřát tělo i duši. Přátelé, pojďme, sdílejme a zahřejme se dobrotami, naberme inspiraci a radujme se z každého nového dne. Krásný November!

@zareaguj

Diskusia k téme

janger
Mila @haji , potesila som sa dalsiemu vydaniu nasich stretavok. Dakujem ti za to. A aj vsetkym, s ktorymi sa tu stretavame.
U nas je nacisto jesen, s jej krasnou, vlhkou vonou. Ja osobne mam aj jesen velmi rada, len nesmie moc a stale prsat :-).
Mam rada aj tie tmave, skore vecery. Coskoro sa zacne vsetko vyzdobovat svetielkami, v zahradach, v oknach....Vtedy idem s radostou aj na vecernu prechadzku.
Aj ja prajem vsetkym pekny november.
janger
Nedavno som robila hlivovu polievku na sposob drzkovej. Drzkovu som uz prestrasne dlho nejedla. Mala som to vzdy velmi rada. Pridrzala som sa trosku receptu od @kimlo , ale nie vo vsetkom. Takze je predsa len trochu ina.... Nemala som tenkostennu bielu papriku a ja som dala aj zemiaky. Ani neviem uz vlastne, ci zemiaky do drzkovej patria. Polievocka bola velmi chutna, ale akosi som nemohla trafit tu typicku chut drzkovej.

kukulienka71
November vie byť síce pochmúrny, hlavne tie ranné hmly a skoré stmievanie, no ešte stále sú pestrofarebné listy na stromoch, tak aspoň nie je úplne sivo. To sa vie za dva-tri dni zmeniť, žiaľ. Vidím to na našich stromoch na dvore, jeden deň ešte odeté, druhý deň už holé. Sviatok všetkých svätých sme strávili na cintorínoch, so spomienkami na blízkych sme zapaľovali svetielka a clivotu v duši sme podvečer zahnali domácimi maškrtami, ktoré sme robili doobeda. Práve pozerám, že aj @cesminaz a @danda3 piekli žerbó.

siuuu
Ja sa po letnej prestávke, kedy sa mi naozaj v horúčavách nechcelo variť a piecť a jesennom túlaní svetom (teda Európou), akosi neviem naštartovať k vareniu a pečeniu, aj keď čo-to aj keď málo som skúšala a postupne popridávam ...
farbuska
@siuuu (2.11.2024 01:38)
Vitaj späť po prestávke. Teším sa na tvoje kreácie, chuťovo, aj pre oko. Veľakrát mi boli inšpiráciou.
2x zolik a haji
kuko95
Kacacinka len tak sol a kmin .a najviac ma tesi ten poharik s rosolom a tukom na vrchu na chlebe to nema chybu 😁
mijaita
@zolik (4.11.2024 17:40)

Z jehněčího bude 30.11. několik balíčku kleftika. Také ho někdy děláš? Jídlo máš luxusní!!
2x zolik a haji
janger
@zolik (1.11.2024 21:51), mas uzitocne zachvaty :-))). Velmi pekne podusky. Si velmi vsestranna, ozaj sikulka :-).
2x zolik a haji
janger
@stefanm (5.11.2024 20:06), ja mavam doma povacsine tiez par balickov plnenych cestovin v zasobe. Aj tortellini mam moc rada. Staci mi len postruhany syr a nejaka rajcinka, mnam.
janger
@2010 (6.11.2024 16:21), pozerala som tvoje recepty, takmer vsetky mam ulozene, ale ich tam nevidim....ale mozno pozeram "s nosom" (ako mi nedavno povedal moj vnucik ;-))....ked som nieco nemohla najst).
2x zolik a haji
zolik
@stefanm (7.11.2024 12:59)
Týmto plnením rezňom si mi narobil také chute, že som poobede išla kúpiť bravčové šnicle 😊
zolik
@janger (7.11.2024 14:52)
Chutne to Tvoje vymyslené jedlo vyzerá. Aj ja mám takéto veľmi rada. Ponúkla by som sa.
2x janger a haji
zolik
@zolik (7.11.2024 17:13)
Samozrejme že “plneným” … len autokorektúra na tablete si píše v slovenskej klávesnici čo chce ☹️
2x janger a haji
kucharka
Dobré ráno.
Ja som včera robila ryžu, šošovicu ( premiešanú s opečenou cibuľou ) a na vrch volské oko, posypané údeným čili.
K tomu bol rajčinový šalát.
Na večeru bola polievka - bravč.vývar so slížikmi.
Príjemný piatok prajem.

kucharka
@janger (8.11.2024 09:48)

Ďakujem za opýtanie, u nás sme v poriadku. Pohroma bola v okolí Valencie. Keď to človek nezažije asi si to ani nevie predstaviť. Chudáci ľudia.
U nás, v okolí Barcelony, je to oveľa lepšie.
V našom meste, keďže často neprší, zem je suchá ako kameň a všade je betón, keď príde búrka tak sa to nestíha "vsiaknuť" a všetky cesty, podchody a garáže sú pol dňa pod vodou.
Ale už sme si zvykli, vieme kadiaľ sa nedá po búrke ísť a kde je to priechodné.
Dnes naopak svieti slnko, má byť 21 stupňov. Ešte stále sme nevytiahli zimné bundy. Je to na krátky rukáv a večer na svetrík.
Príjemnú a pohodovú nedeľu prajem.

2010
Konecne sa podarilo zakvitla nam kralovna tropickych kvetov helikonia, v popredi zebra ta zase rastie ako burina.

cesminaz
@zolik (12.11.2024 14:19)

Dobrá kombinácia. Normálne si mi narobila chute s tými plackami... že by som dnes urobila? 😅🙂
2x zolik a haji
zolik
Urob 😂. Tento Tvoj recept je výborný. Tá mletá rasca (ktorú som nikdy pred tým nedávala) tým plackám dodá na objeme chuti. Bolo to milé prekvapenie. Dúfam že sa máš dobre. Už máš dozavárané? Pozdravujem Ťa ❤️ a 😘
janger
@kucharka (10.11.2024 09:39), je to strasne, koho to postihne. Bud velmi sucho, alebo silne dazde! Uz tusim ani "medzicesta" neexistuje.
Je mi luto vsetkych.
Pozdravujem do Spanielska.
2x zolik a haji
janger
@zolik (10.11.2024 16:52), narobila si mi chut :-).
Budu dnes u nas na veceru. Uz som namiesala cesto.
2x zolik a haji
stefanm
@janger (12.11.2024 15:44)

...vodka?!?... že vodka?!?... už ste videli tmavú vodku?
Vodka je jediný alkohol bez, vône, bez chuti a bez farby!!!
...to je výborný domáci žihľavovy sirup...to mi robí vždy na jar manželka🙂🙂
cesminaz
@zolik (12.11.2024 14:43)

Ty si nikdy rascu nedávala? Ja si bez nej neviem tieto placky predstaviť🙂 Zaváranie už chvalabohu skončilo, do budúceho roku nechcem o ňom ani počuť😅 Mám sa dobre dakujem krásne a dúfam že aj ty. Pozdravujem a obýmam...😘
janger
@stefanm (12.11.2024 16:31), ved vodka moze byt aj zamaskovana v tmavej flasi :-). No ale verim ti :-). Na sirupe by som si aj ja pochutila.
2x zolik a haji
cesminaz
@janger (12.11.2024 18:47)

Ahoooj @janger zlatá ❤️ Ja som zasa v živote zemiakové placky bez rasce nejedla a musím ti povedať, že tá rasca tam strašne vela spraví. To je akoby si to robila bez majoránky😅😅 Keď človek pečie placky, tak práve tá vôňa rasce sa nesie vo vzduchu !!! Mňam🥰 Určite vyskúšaj. Tu je recept  varecha.pravda.sk/recepty/najlepsie-zemiakove-placky-s-ch...
kuko95
Na obed halusky na veceru zabijackova kasa a domaca cvikla ..kto ma rad kasu vyskusajte vyborna kombinacia 😀
janger
@cesminaz (12.11.2024 19:11)
Cezminocka nasa zlata :-)), dakujem za link, idem si obzriet tie placky. Ja sa zmenam nebranim 😇👍😚
2x zolik a haji
haji
Dnes pečené kuře, jasmínová rýže, kvašák. Moc dobré.
Děkuji všem za dobroty, které vaříte, pečete, sdílíte. Jste moc šikovní!
Krásný den přeji všem!
haji
@zolik (13.11.2024 11:43)
Jsi milá, potěšila jsi. Jen potřebuji trochu víc času na regeneraci. Děkuji!!
1x zolik
haji
Ještě jednou všem moc děkuji za kkomenty a fotečky. Přiznám se dobrovolně, že houby vidím. Něco mi sežralo moje "internetové brýle" a ne a ne je objevit.
@kucharka velmi sa těším, že jste v pořádku, moc jsem na vás myslela!! Chválabohu za ty dary!!
Krásný den přeji všem!
zolik
@mijaita (13.11.2024 20:31)
Ďakujem, Tvoj koment ma veľmi potešil 😊
Prajem Ti pekný deň
1x haji
zolik
Zo včera zostali v šupke uvarené zemiaky, tak dnes z nich boli opekané. Vysmážaný Camembert je polotovar, ale veľmi dobrý ( švajčiarske syry sú vlastne všetky dobré)
+ domáca Tatarka a brusnicový džem

kuko95
Take maso s knedlou a kapustou a je toho vela a bez starosti ..a vychadzka s gabkom sice su len 3 stupne ale nevadi mu to 😀
farbuska
Pribudli tu samé vábivé (aj na oko) jedlá... deň začína inšpiratívne. Peknú jesennú nedeľu vám všetkým, pri stole, v kuchyni alebo hocikde inde.
kuko95
Tak vajicka so slaninou to je vsetko len nie varenie ale inspiracia ? Ja to mam proste rad ..a to koleno je robene 6hodin v PH je to vyborne bez roboty kto nema taku masinku urcite odporucam
farbuska
@kuko95 (17.11.2024 07:56)

Mala som na mysli aj tie obrázky a komentáre zo včerajška...:) O chuti kolienka z pomalého hrnca nepochybujem ani chvíľočku. Akurát čerstvo nastrúhaný chren mi tam chýba!
kuko95
@mijaita (17.11.2024 08:54)

Ano je tam obrovske setrenie energie a hlavne je to skvela mozem ist prec mozem ist spat hocico ked sa to dorobi automaticky sa to vypne..a hovedzie rebra ,kacacie stehna z PH tak to ani nebudem pisat aka dobrota ..😀
kucharka
Dobré ráno.

U nás boli včera na obed "kapustné fliačky" bez fliačkov, cestovina je kupovaná. Ale aj tak nám to chutí. Dobre pokorenené :-)
K tomu šalát, čalamáda alebo kyslá uhorka. Mňam.

kucharka
Pred pár dňami sme na večeru mali španielsku omeletu, k tomu bageta potretá rajčinovou šťavou a pokvapkaná oliváčom.

Dnes bude, pravdepodobne, nejaká polievka. Asi cesnačka.
Príjemný štvrtok prajem.

stefanm
... dnes:

Huby podpňovky na masle s čerstvou zmesou byliniek (vňať petržlenová, zelerova, maggi, kola) a paprikova ryža 😋

zolik
@kuko95 (21.11.2024 17:39)
Ahoj Kuko,
Na jemno nastrúhané zemiaky (vytlačiť tekutinu) vajce, soľ, čierne korenie, majoránka a hladká múka. Naklepané šnicle obalím v hladkej múke a následne v zemiakovom cestíčku.
zolik
@kucharka (21.11.2024 09:22)
To je tá originálna španielska Tortilla? Vyzerá veľmi chutne 😊
1x haji
kucharka
@stefanm (21.11.2024 09:47)
No predsa zemiaky, vajce … 😂😂 … ale nie, žartujem. Tým, že sa otáča a robí sa z oboch strán, je to španielsky systém :-)

@zolik , originálna? Neviem …. :-)
Je to ako to robí rodina môjho manžela. Jednoducho. Podľa :

varecha.pravda.sk/recepty/tortilla-de-patatas-zemiakova-p...

Pravdou je, že momentálne v rodine obľubujeme omeletu, čo je v strede ešte trochu riedka.
2x haji a zolik
stefanm
@kucharka (22.11.2024 08:13)

... veď tak robím aj ja a nevedel som, že robím "španielsku"!...občas pridám aj nejakú klobásu a hrášok a je potom
"sedliacka"...a furt otáčam aj z druhej strany, mám radšej prepečenu

Omelete zdar 🙂
kuko95
Smotanove linguine velmi rychlo hotove a vyborne len treba mixer 😀a gabko rastie rychlo uz ma 7mesiacov a najviac mu chuti pribinacik 😀
2x haji a zolik
haji
Všem děkuji za komenty, fotečky, sdílení, inspiraci a potěšení! Omlouvám se, že nekomentuji tak často, jak jsem byla zvyklá. Trochu mi chybí sil, soustavnost a detailní pozornost. V týdnu jsem dělala kuřecí játra na cibulce s omáčkou, k tomu těstoviny, a /měla jsem kotel čočkové polévky. Obměnou přílohy byla směs listového salátu, někdy kvašák /škoda, už jsem je dojedla/. Dnes ke zbytku jater rýže. Moc mi to nejde, musím víc ///*********/než hodně odpočívat, ale už mi chutná, a je mi pomaloučku líp. Jeden neví, co všechno musí a může absolvovat. No, co už, mráz kopřivu nespálí. Čas od času nakouknu, lajknu a šupajdím zpět do peří.
Přeji všem pevné zdraví, plno radosti a inspirací všeho druhu, přátelé! Ať vám to dobře vaří, peče a tvoří! Děkuji také za zajímavé fotečky květin/rostlin, pohladí, potěší! Gabko už má 7 měsíců, roste do krásy, krásně se umí smát, lišáček malý! Letí puska a pohlazeníčko pro Gabka!
Moc za vše děkuji, přátelé!! A dobrou chuť nejen k dnešnímu obědu!
haji
Kde se mi v textu vzaly dělítka a hvězdičky, netuším, asi tam chtěly... mršky
1x zolik
farbuska
@haji (23.11.2024 12:00)

Pozdravujem a držím palce, aby čo najskôr bolo už dobre. :)
Varili sme trochu podobne: tiež som robila pečeň/játra, ale s trochou póru, červenej a žltej papriky, mladej cibuľky a cesnaku - tak trochu á la čína - a k tomu tiež cestoviny: ryžové rezance. Trochu som potom zaľutovala, že som to sem neodfotila, lebo to bolo nielen veľmi chutné, ale celkom pekne to na tanieri vyzeralo.
Prajem veľa síl a trpezlivosti pri doliečovaní.
stefanm
...v nedeľu bol aj u nás aj koláč (autori: manželka a vnučka), jednoduchý z nemleteho maku a s drobným ovocím 😋

kucharka
@stefanm (26.11.2024 13:09)
Tak toto je moje najobľúbenejšie "babkine" jedlo. Babka, už dávno nieje medzi nami, dávala medzi orechy aj trochu strúhanky, samozrejme, aby ušetrila :-)
Sto rokov som to nejedla. Nechala by som sa ponúknuť, dobre si navaril :-)
2x haji a zolik
kucharka
Tuším už to boli posledné normálne rajčiny, tieto boli ešte chutné ale inak v zime nemajú moc chuti. Cez zimu zvyknem kupovať cherry paradajky.

Pekný deň prajem.

stefanm
@kucharka (27.11.2024 08:41)

... ďakujem...pochutil som si a ešte mi ostalo trochu aj na dnes ale nechoď ku nám, nedám!!!🙂
2x haji a zolik
kuko95
@kucharka (27.11.2024 10:05)

Pekny chleba :)) ja som u nas v masiarstve ,mame 3 a vsade maju domace vyrobky kupil telacie parky a pasteku tak bolo treba okostovat ci som dobre kupil 😀
janger
@haji (23.11.2024 12:00), nasa mila @haji , prajem ti zo srdca vela sil, aby si sa sa skoro zotavila, nech sa ti zlepsi. Posielam uprimne objatie a drz sa x.

Zial, skrabacek od mojej zlatej Misulky ti uz neposlem. Miska nam v nedelu zomrela. Strasne za nou smutim. Mesiac sme chodili po zverolekaroch, liecba nezaberala, ani v klinike pre zvieratka ju z toho nedostali. Tam ju nakoniec v nedelu vyslobodili z utrpenia. Uz mi zostala len malinka krabicka popola. Moc mi chyba, bola to moja nerozlucna spolocnicka. Je tu prazdno...
janger
@afataga (28.11.2024 12:30), aj pred jedenastimi rokmi som to prezivala.
A teraz znovu. Ale moc, moc mi Miska chyba.
Ten pocit poznas....a iste to dobre chapes. Dakujem ti.
farbuska
@janger (28.11.2024 18:48)

Ďakujem. Môj Amigo je už v psom matuzalemskom veku a začína sa to prejavovať. O to viac som sa vedela vžiť do tvojich pocitov, lebo - aj keď s ťažkým srdcom - viem, že náš spoločný čas sa začína krátiť.
kukulienka71
@haji (23.11.2024 12:00)

Prajem ti veľa síl a zdravia, som rada, že aj keď pomenej, ale nazrieš sem. A že ti už viac chutí. V tvojej diskusii sú tak lákavé jedlá, že je radosť sem nakúkať.
mariamka
@janger (28.11.2024 09:50)

Ach milá @janger sucitim s tvojou stratou, veľa sily a nech čas zahojí bolesť na dusi. Malinkej je už dobre na oblacku. Možno to aj mňa za nedlho čaká ,, nás drobec je chorý nezvratne a čas ukáže kedy to príde... Nechcem ani myslieť na to. Všetkým pekný večer a pokojný adventný čas. ❤️
haji
@janger (28.11.2024 09:50)
Oh, to je smutná zpráva, soucítím s tebou i celou rodinou, Miska chybí a chybět bude. To mě mrzí a je mi líto, že Mska odešla. Už létá na obláčku s ostatními kočičáky, pejsky a dalšími zvířecími miláčky - hezky si spolu hrají a nic jim nechybí, posílají nám lásku a dívají se na nás z nadhledu při svých hrách. Ano, časem se vše zhojí a láska v našich srdcích k milovaným zůstává čistá, léčivá.
Hodně sil přeji, s láskou objímám, milá @janger ! Jsem s tebou!
haji
@blissofplants (29.11.2024 17:52)
Krása střídá nádheru, shimeji bych ráda ochutnala, magicky mě přitahují! Díky za inspiraci, kouzelná fota, s láskou připravená jídla jsou nej!
Letí pozdravení!
haji
@2010 (30.11.2024 07:52)
Krásná práce! Dostaneš řád Zlaté včelky, opilovačky!
Letí pozdravení!
haji
@eruska25 (30.11.2024 10:39)
Tiše závidím, krásná práce a klidně si vyměním místo s vaší Nelou. Jen nezaračuji, že budu pouze čuchat......
Letí pozdravení a dobrú chuť!
haji
Dělala jsem před pár dny /na víc dní/ pečené vepřové stehno a krůtí spodní stehno na cibuli, jablkách a celeru, troše koření. Pak jsem šťávu se zeleninou projela tyčákem, podáváno s jasmínovou rýží, 2x s Litle Gem salátkem, dnes s rajčátkovým. Dobrota veliká. Jen nejsou lidi, co by uvařili polévku, byť hakkaido kraluje v lednici.
Děkuji všem za komenty, fotečky, inspiraci, přání a potěšení!
Krásný víkend přeji a mažu do peří! Je mi o další fous líp. Jde to pomalu, ale to vím, jen bobřík trpělivosti je mrška těžce lovitelná.
janger
@mariamka (30.11.2024 00:00), predstav si, este nedavno som si na teba pomyslela, ani neviem, preco...asi tie pekne spomienky na zvieratka, co sme tu casto pozerali a predebatovali.
Dakujem za citlive slova, mila @mariamka . Nech ta strata tvojho drobca este dlho obchadza. Je mi velmi luto, ze je to nezvratny stav.
Moja mala chlpanka mala este len 9,5 roka a prislo to vsetko dost nahle. Dufala som velmi, ze ju zverolekari z toho dostanu. Ale teda, Bohu zial.
Aj tebe pokojny adventny cas x
janger
@haji (30.11.2024 12:45), dakujem za utesujuce slova. Kazdu chvilu placem, nemozem si pomoct. Ani varit ma nebavi, ani jest.
Viem, ze to nie je clovek, ale aj tak mi dala kopu oddanej zvieracej lasky. Vzdy pri mne...

Mila @haji nka, ty sa drz, vela sil ti prajem. Dopraj si pokoj a odpocinok. Myslim na teba, objatie a cmuk leti na Moravu x

zolik
@afataga (30.11.2024 18:00)
Ja by som si prebytok týchto úžasných húb zamrazila ako polotovar. Na tú omáčku som veľmi zvedavá. Dúfam, že odfotíš.
haji
@zolik (30.11.2024 18:58)
Aj slza mi ukápla, takto nám moje maminka smažila jablka v županu, lahůdka neskutečná. Nebylo to často, o to nám byla vzácnější... Díky za nostalgické foto! U nás bez šlehačky. Hmmmm
haji
@stefanm (28.11.2024 13:12)
Krásné a chutné foto, rolky všeho druhu miluju!
Letí pozdravení a poděkování za všechna fota, komenty a inspiraci!
haji
@mariamka (30.11.2024 15:44)
Děkuji za milý koment, přání a fotečku! Hmmm huspeninu miluju, s radostí bych se přidala při koštování!!
Letí pozdravení!
A poděkování všem za komenty a fotečky, jste šikovní, pracovití a těch dobrot co tu je!!
kukulienka71
@janger (30.11.2024 16:13)

Je mi to ľúto, súcitim s tebou. Toto obdobie je ťažké práve bezmocnosťou, ktorá trhá srdce. Iste ste boli spojené veľmi silným putom a ono este stále drží. Nech ti dá silu ísť ďalej vedomie, že ste si dali toľko lásky, koľko sa len dalo. Verím, že duše neodchádzajú a iste by ťa tá jej nerada videla dlho utrápenú.
kukulienka71
Dnes varím kapustnicu a nevladala som otvoriť fľašu odloženej domácej kvasenej od vlani. Manžel so psom v lese, tak som to musela vyriešiť takto barbarsky🙂‍↕️ale varí sa!

haji
@kucharka (1.12.2024 12:33)
Děkuji pěkně za komentíky i krásné a chutné fotečky!
Krásnou neděli přeji, už je otevřený nový měsíc, přátelé!
haji
@kukulienka71 (1.12.2024 12:29)
Ahaha, příště to chce malý kastrůlek s vodou, dát vařit, flašu dolů značky a chvíli povařit. Pak vzít utěrku, závit půjde dolů snáz.
Letí pozdravení! P.S. Flašu otevírá obvykle manžel a nebo pes? haha
haji
@afataga (1.12.2024 11:23)
Jsi milá, hlavně že zpracuješ takovou vzácnost!
Letí pozdravení!
1x zolik
kukulienka71
@haji (1.12.2024 12:53)

Som rada, že si sa pobavila☺️ pes ešte nie je nato vycvičený, manžel už áno😅 tebou navrhovaný systém je super, no už som dostala vzduch pod viečko, asi by mi dole značky vytiekla šťava, to by som neriskla. To viečko však napriek tomu nechcelo povoliť a ďalším manévrovaním sa už začalo zvonka uštrbovať sklo. Tak zato som na to šla teda zvrchu...ďakujem ti.
2x zolik a haji
kukulienka71
@zolik (1.12.2024 13:01)

Chuťovo nemala chybu, to by som jej tým názvom krivdila😁ale kebyže vidím také jedlo na jedàlnom lístku niekde v reštaurácii, aj by som bola na ňu zvedavá🙂pekný deň ti prajem
2x zolik a haji
zolik
@afataga (1.12.2024 15:03)
Ďakujem, že si sa podelila o skúsenosť. Máš pravdu, treba dávať sakra pozor. So strapačkou sa neradno zahrávať. Prajem Ti peknú adventnú nedeľu.
haji
@kukulienka71 (1.12.2024 14:14)
No to je někdy zákeřné, dostat se do flaše, ještěže jsi našla metodu. Někdy se velmi těžce dostávám do plechovky sardinek - a to si připadám jako chudák kočka, která má chuť na sardinky a otvírák ani nůž nefungují... Život píše romány. Hlavně, že chutnalo!
haji
@afataga (1.12.2024 15:03)
No to je zajímavé, ani jsem netušila, že podobná huba existuje. Jeden se pořád učí.
janger
@kukulienka71 (1.12.2024 12:26), ty si nedavno stratila maminku. To je neporovnatelna strata, ked odide blizky clovek. A zostane uz len v spomienkach...
Prajem ti vela sil. Nastavajuce vianocne obdobie bude tazke.

Moja Misulka bola "len" zvieratko, ale veru moc mi chyba. Len sa stale obzeram okolo seba, a nic...