Další díl našeho sdílení nejen z kuchyně, ale i ze života. Podzim pomalu vystřídá zima, nejlépe je člověku doma, u něčeho dobrého, teplého a voňavého. S příchodem zimy máme svoje chutě a suroviny, které korespondují s ochlazením a potřebou zahřát tělo i duši. Přátelé, pojďme, sdílejme a zahřejme se dobrotami, naberme inspiraci a radujme se z každého nového dne. Krásný November!
@zareaguj
U nas je nacisto jesen, s jej krasnou, vlhkou vonou. Ja osobne mam aj jesen velmi rada, len nesmie moc a stale prsat :-).
Mam rada aj tie tmave, skore vecery. Coskoro sa zacne vsetko vyzdobovat svetielkami, v zahradach, v oknach....Vtedy idem s radostou aj na vecernu prechadzku.
Aj ja prajem vsetkym pekny november.
Inspiraciou mi bol tento recept, hoci so zmenami.
Môj záchvat 😂
No vidíš, tenhle záchvat se ti podařilo dotáhnout do naprosté dokonalosti :-) Postýlka jak z pohádky.
Spousta zelí, vývar, koření, jidášovo ucho a vytuněné lehce smetanou. Prima byl pomejdanový den :-)
Mejdany milujem a takáto polievka je hotový vyprošťovák 😇
Ďakujem 😍
A som rada že si opäť tu. Si mi chýbala 😘
Vitaj späť po prestávke. Teším sa na tvoje kreácie, chuťovo, aj pre oko. Veľakrát mi boli inšpiráciou.
Bravčové karé plnené s diétou parkou, omáčka s bejby mrkvičkami, restovane zemiaky a pivo (bolo aj na pondelok!)
... dnes, pravdepodobne, cestoviny (Raviol con prosciutto e ricotta...polotovar)
Pekný deň prajem
Aj by som ti dala like, ale jahnacie nejem :-)
Z jehněčího bude 30.11. několik balíčku kleftika. Také ho někdy děláš? Jídlo máš luxusní!!
... takže neboli "Ravioli" a cestoviny boli...a výborne
kedysi davno som ich aj sem pridal ,zaujmava kombinacia , ryba, zelena fazulka a kari pasta.
Plnený bravčový rezeň (šunka, syr, medvedí cesnak)
... dnes:
"Portobello" paprikáš, nokerle 😋
Ak budes v kontakte, tak ju pozdravuj. A ze trpezlivo budeme cakat :-).
Pekný deň všetkým na Vareche.
Týmto plnením rezňom si mi narobil také chute, že som poobede išla kúpiť bravčové šnicle 😊
Chutne to Tvoje vymyslené jedlo vyzerá. Aj ja mám takéto veľmi rada. Ponúkla by som sa.
Ďakujem veľmi pekne za pochvalu. Potešila 😍
Samozrejme že “plneným” … len autokorektúra na tablete si píše v slovenskej klávesnici čo chce ☹️
Ja som včera robila ryžu, šošovicu ( premiešanú s opečenou cibuľou ) a na vrch volské oko, posypané údeným čili.
K tomu bol rajčinový šalát.
Na večeru bola polievka - bravč.vývar so slížikmi.
Príjemný piatok prajem.
Ďakujem za opýtanie, u nás sme v poriadku. Pohroma bola v okolí Valencie. Keď to človek nezažije asi si to ani nevie predstaviť. Chudáci ľudia.
U nás, v okolí Barcelony, je to oveľa lepšie.
V našom meste, keďže často neprší, zem je suchá ako kameň a všade je betón, keď príde búrka tak sa to nestíha "vsiaknuť" a všetky cesty, podchody a garáže sú pol dňa pod vodou.
Ale už sme si zvykli, vieme kadiaľ sa nedá po búrke ísť a kde je to priechodné.
Dnes naopak svieti slnko, má byť 21 stupňov. Ešte stále sme nevytiahli zimné bundy. Je to na krátky rukáv a večer na svetrík.
Príjemnú a pohodovú nedeľu prajem.
Rezeň, krkovička 😋😋
U mňa s ryžou a broskyňovým kompótom 😋
Pekné nedeľné poobedie všetkým na Vareche.
Prajem pekný pondelkový večer všetkým na Vareche
Špenát a…
Dobrá kombinácia. Normálne si mi narobila chute s tými plackami... že by som dnes urobila? 😅🙂
...pol hodiny krájania...
...dva hodiny miešania a "lahôdka" je na svete 😋
Nádhera!
Je mi luto vsetkych.
Pozdravujem do Spanielska.
Budu dnes u nas na veceru. Uz som namiesala cesto.
Ale teda prijala by som taku misticku masti a oskvarceky, mnamiii!
Aj ja, len za tými oškvarečkami by som potrebovala tú vodku 😂
To sa teším. Bude výborná večera 😊
...vodka?!?... že vodka?!?... už ste videli tmavú vodku?
Vodka je jediný alkohol bez, vône, bez chuti a bez farby!!!
...to je výborný domáci žihľavovy sirup...to mi robí vždy na jar manželka🙂🙂
To nieje obyčajná Vodka! To je taký "extra domáci" žihlavový sirup s vodkou 😅😅😅 @Stefanm ti to práve objasnil 👍😅
Ty si nikdy rascu nedávala? Ja si bez nej neviem tieto placky predstaviť🙂 Zaváranie už chvalabohu skončilo, do budúceho roku nechcem o ňom ani počuť😅 Mám sa dobre dakujem krásne a dúfam že aj ty. Pozdravujem a obýmam...😘
Boli v roznom podani.
Ahoooj @janger zlatá ❤️ Ja som zasa v živote zemiakové placky bez rasce nejedla a musím ti povedať, že tá rasca tam strašne vela spraví. To je akoby si to robila bez majoránky😅😅 Keď človek pečie placky, tak práve tá vôňa rasce sa nesie vo vzduchu !!! Mňam🥰 Určite vyskúšaj. Tu je recept varecha.pravda.sk/recepty/najlepsie-zemiakove-placky-s-ch...
Už touto správou ho mám krajší 😍
Bravčové pečené trhane mäso, kapusta, lokša 😋
Cezminocka nasa zlata :-)), dakujem za link, idem si obzriet tie placky. Ja sa zmenam nebranim 😇👍😚
Tu je sychravo, 4C a vo vyšších polohách už predpovedaný sneh
Jedno hezčí než druhé :-)
Děkuji všem za dobroty, které vaříte, pečete, sdílíte. Jste moc šikovní!
Krásný den přeji všem!
Děkuji za srdečný komentík, písnu víc později.
Jsi milá, potěšila jsi. Jen potřebuji trochu víc času na regeneraci. Děkuji!!
@kucharka velmi sa těším, že jste v pořádku, moc jsem na vás myslela!! Chválabohu za ty dary!!
Krásný den přeji všem!
Ďakujem, Tvoj koment ma veľmi potešil 😊
Prajem Ti pekný deň
Fazuľová polievka a zemiakové placky 😋
+ domáca Tatarka a brusnicový džem
ach, to tvoje nadobi a salaty! a @zolik taky. To je podivana a inspirace! :-)
Jednoduche, spáchám a sním! :-)
Muntingia calabura , nema kostku a chuti ako cukriky
Jednoducho ale chutne...Rezance (cestoviny!!☹️) s tvarohom
Hovädzí vývar s koreňovou zeleninou
(bude aj na zajtra)
Prajem pekné poobedie všetkým na Vareche.
Príjmený zvyšok soboty prajem všetkým.
Vyzerá nádherne, slepo závidím 😉
Nádherné, čo viac dodať
Mala som na mysli aj tie obrázky a komentáre zo včerajška...:) O chuti kolienka z pomalého hrnca nepochybujem ani chvíľočku. Akurát čerstvo nastrúhaný chren mi tam chýba!
Dvě úžasné veličiny - kolínko a pomaláč. ANO!
Prídite, ponúknem :-))
Vykostene kuracie stehno s celozrnnou horčicou a šampiňónmi 😋😋
Dnes šošovicový dhal😊
Ano je tam obrovske setrenie energie a hlavne je to skvela mozem ist prec mozem ist spat hocico ked sa to dorobi automaticky sa to vypne..a hovedzie rebra ,kacacie stehna z PH tak to ani nebudem pisat aka dobrota ..😀
Casto davam v noci kus hovězího, zmrzleho srdce a ke snidani mam luxusní, hovezi vyvar!
Bravčové pliecko, pikantná omáčka, knedlík a...
...a ku popoludňajšej upršanej "sieste" orechový koláč 😋😋 (autor: manželka)
U nás boli včera na obed "kapustné fliačky" bez fliačkov, cestovina je kupovaná. Ale aj tak nám to chutí. Dobre pokorenené :-)
K tomu šalát, čalamáda alebo kyslá uhorka. Mňam.
Dnes bude, pravdepodobne, nejaká polievka. Asi cesnačka.
Príjemný štvrtok prajem.
...ahoj... čo "španielske" je v tej omelete?
...aj tebe príjemný štvrtok
Huby podpňovky na masle s čerstvou zmesou byliniek (vňať petržlenová, zelerova, maggi, kola) a paprikova ryža 😋
Mila zolik ako robis tie snicle ? Mam chut to spravit :)
Ahoj Kuko,
Na jemno nastrúhané zemiaky (vytlačiť tekutinu) vajce, soľ, čierne korenie, majoránka a hladká múka. Naklepané šnicle obalím v hladkej múke a následne v zemiakovom cestíčku.
Dakujeem urcite spravim
A u mňa práve teraz takto 😊
Neďaleko hranice Francúzsko/Nemecko/Švajčiarsko
To je tá originálna španielska Tortilla? Vyzerá veľmi chutne 😊
No predsa zemiaky, vajce … 😂😂 … ale nie, žartujem. Tým, že sa otáča a robí sa z oboch strán, je to španielsky systém :-)
@zolik , originálna? Neviem …. :-)
Je to ako to robí rodina môjho manžela. Jednoducho. Podľa :
varecha.pravda.sk/recepty/tortilla-de-patatas-zemiakova-p...
Pravdou je, že momentálne v rodine obľubujeme omeletu, čo je v strede ešte trochu riedka.
Tak to vám závidím. Krása.
... veď tak robím aj ja a nevedel som, že robím "španielsku"!...občas pridám aj nejakú klobásu a hrášok a je potom
"sedliacka"...a furt otáčam aj z druhej strany, mám radšej prepečenu
Omelete zdar 🙂
Bez slov 😋
...
Fíha! Vyzerá to úžasne. Na toto by som ja určite nemala trpezlivosť. Obdivujem.
Přeji všem pevné zdraví, plno radosti a inspirací všeho druhu, přátelé! Ať vám to dobře vaří, peče a tvoří! Děkuji také za zajímavé fotečky květin/rostlin, pohladí, potěší! Gabko už má 7 měsíců, roste do krásy, krásně se umí smát, lišáček malý! Letí puska a pohlazeníčko pro Gabka!
Moc za vše děkuji, přátelé!! A dobrou chuť nejen k dnešnímu obědu!
Pozdravujem a držím palce, aby čo najskôr bolo už dobre. :)
Varili sme trochu podobne: tiež som robila pečeň/játra, ale s trochou póru, červenej a žltej papriky, mladej cibuľky a cesnaku - tak trochu á la čína - a k tomu tiež cestoviny: ryžové rezance. Trochu som potom zaľutovala, že som to sem neodfotila, lebo to bolo nielen veľmi chutné, ale celkom pekne to na tanieri vyzeralo.
Prajem veľa síl a trpezlivosti pri doliečovaní.
Mne sa tam zasa napchalo slovo "trochu" hneď niekolkokrát... trochu príliš!!! :)
...ky. kapusta, bravčové dusené mäso, knedlík (kupovaný ☹️) a pivo 😋
Je to fakt velmi jednoduche a rychle :-)
Pečená krkovička s kosťou a rozpečenym cesnakom, kapusta, zemiaky a pivo 😋😋
... lahôdka 😋
...a včera:
Spomienka na mladosť...vajičkovy šalát s pečivom 😋... emócie 🙂
...konečne niečo naše, domáce od teba!🙂... dobrá voľba
...ja dnes jednoducho - šuľance, už mi išli na chuť 😋
Tak toto je moje najobľúbenejšie "babkine" jedlo. Babka, už dávno nieje medzi nami, dávala medzi orechy aj trochu strúhanky, samozrejme, aby ušetrila :-)
Sto rokov som to nejedla. Nechala by som sa ponúknuť, dobre si navaril :-)
varecha.pravda.sk/recepty/kralovske-rezy-s-kyslou-smotano...
Je výborný.
Pekný deň prajem.
... ďakujem...pochutil som si a ešte mi ostalo trochu aj na dnes ale nechoď ku nám, nedám!!!🙂
Ani ja by som nikomu nedala :-))
Jasmínový čaj.
Pekny chleba :)) ja som u nas v masiarstve ,mame 3 a vsade maju domace vyrobky kupil telacie parky a pasteku tak bolo treba okostovat ci som dobre kupil 😀
Zial, skrabacek od mojej zlatej Misulky ti uz neposlem. Miska nam v nedelu zomrela. Strasne za nou smutim. Mesiac sme chodili po zverolekaroch, liecba nezaberala, ani v klinike pre zvieratka ju z toho nedostali. Tam ju nakoniec v nedelu vyslobodili z utrpenia. Uz mi zostala len malinka krabicka popola. Moc mi chyba, bola to moja nerozlucna spolocnicka. Je tu prazdno...
To mi je luto, dobre to poznam. Pomoze len cas, ver mi.
Zemiaková s párkou a...
...a Plnená bravčová rolka, ryža, omáčka, pivo 😋😋
Je mi to veľmi ľúto a cítim s tebou.
A teraz znovu. Ale moc, moc mi Miska chyba.
Ten pocit poznas....a iste to dobre chapes. Dakujem ti.
Ďakujem. Môj Amigo je už v psom matuzalemskom veku a začína sa to prejavovať. O to viac som sa vedela vžiť do tvojich pocitov, lebo - aj keď s ťažkým srdcom - viem, že náš spoločný čas sa začína krátiť.
Prajem ti veľa síl a zdravia, som rada, že aj keď pomenej, ale nazrieš sem. A že ti už viac chutí. V tvojej diskusii sú tak lákavé jedlá, že je radosť sem nakúkať.
Talianske cestoviny s mletým orechom, mandľovými lupienkami, hrozienkami v rume a ochutené medom 😋... báječné
Polievku som nazvala 'liečivá' 😌
Ingrediencie 》 šalotka, cesnak zázvor, červená paprika, japonské hríby shimeji, hliva, tofu, ryžové rezance, karfiol, chilli papričky, čerstvé bylinky, voda a ochutíme podľa chuti..😊
A ešte falafel, pečená cvikla, mrkva, opražené shimeji so zelenou fazulkou s hummusom a šalátom s olivami..😋
ja som masozravec, ale toto by som si s chutou dala
s radosťou by som sa pridala
I ja si tvorim podobne talire, tvoje jsou jeden hezci a chutnejsi nez druhy, ale tofu NE! :-)
I ja si tvorim podobne talire, tvoje jsou jeden hezci a chutnejsi nez druhy, ale tofu NE! :-)
Ach milá @janger sucitim s tvojou stratou, veľa sily a nech čas zahojí bolesť na dusi. Malinkej je už dobre na oblacku. Možno to aj mňa za nedlho čaká ,, nás drobec je chorý nezvratne a čas ukáže kedy to príde... Nechcem ani myslieť na to. Všetkým pekný večer a pokojný adventný čas. ❤️
Ďakujem velmi pekne!🤗taak tofu sa vynecha😉
Oh, to je smutná zpráva, soucítím s tebou i celou rodinou, Miska chybí a chybět bude. To mě mrzí a je mi líto, že Mska odešla. Už létá na obláčku s ostatními kočičáky, pejsky a dalšími zvířecími miláčky - hezky si spolu hrají a nic jim nechybí, posílají nám lásku a dívají se na nás z nadhledu při svých hrách. Ano, časem se vše zhojí a láska v našich srdcích k milovaným zůstává čistá, léčivá.
Hodně sil přeji, s láskou objímám, milá @janger ! Jsem s tebou!
Krása střídá nádheru, shimeji bych ráda ochutnala, magicky mě přitahují! Díky za inspiraci, kouzelná fota, s láskou připravená jídla jsou nej!
Letí pozdravení!
Krásná práce! Dostaneš řád Zlaté včelky, opilovačky!
Letí pozdravení!
Tiše závidím, krásná práce a klidně si vyměním místo s vaší Nelou. Jen nezaračuji, že budu pouze čuchat......
Letí pozdravení a dobrú chuť!
Děkuji všem za komenty, fotečky, inspiraci, přání a potěšení!
Krásný víkend přeji a mažu do peří! Je mi o další fous líp. Jde to pomalu, ale to vím, jen bobřík trpělivosti je mrška těžce lovitelná.
Hajinka naša veľa zdravia, síl a šetri sa nám 😘
Dakujem za citlive slova, mila @mariamka . Nech ta strata tvojho drobca este dlho obchadza. Je mi velmi luto, ze je to nezvratny stav.
Moja mala chlpanka mala este len 9,5 roka a prislo to vsetko dost nahle. Dufala som velmi, ze ju zverolekari z toho dostanu. Ale teda, Bohu zial.
Aj tebe pokojny adventny cas x
Viem, ze to nie je clovek, ale aj tak mi dala kopu oddanej zvieracej lasky. Vzdy pri mne...
Mila @haji nka, ty sa drz, vela sil ti prajem. Dopraj si pokoj a odpocinok. Myslim na teba, objatie a cmuk leti na Moravu x
Asi vsetko neminiem, co s tym? Susit? Poradte.
Ja by som si prebytok týchto úžasných húb zamrazila ako polotovar. Na tú omáčku som veľmi zvedavá. Dúfam, že odfotíš.
Tiše záávidím!! Půjde usušit aj zamrazit: www.jaktak.cz/jak-zpracovat-kotrc-atlas-hub.html...
Aj slza mi ukápla, takto nám moje maminka smažila jablka v županu, lahůdka neskutečná. Nebylo to často, o to nám byla vzácnější... Díky za nostalgické foto! U nás bez šlehačky. Hmmmm
Krásné a chutné foto, rolky všeho druhu miluju!
Letí pozdravení a poděkování za všechna fota, komenty a inspiraci!
Děkuji za milý koment, přání a fotečku! Hmmm huspeninu miluju, s radostí bych se přidala při koštování!!
Letí pozdravení!
A poděkování všem za komenty a fotečky, jste šikovní, pracovití a těch dobrot co tu je!!
Aj si ma dojala @janger sme také mäkké duše na zvieratká ,.spájajú láskou celý svet ako Tvoja Naša líška Nech sa ti darí a verim, že nová dušička si ťa najde 🌹
Dakujem, aj @zolikovi. Zvysok ususim a budem pouzivat ako hubove korenie. Keby si bola blizsie, rada by som ti dala.
Je mi to ľúto, súcitim s tebou. Toto obdobie je ťažké práve bezmocnosťou, ktorá trhá srdce. Iste ste boli spojené veľmi silným putom a ono este stále drží. Nech ti dá silu ísť ďalej vedomie, že ste si dali toľko lásky, koľko sa len dalo. Verím, že duše neodchádzajú a iste by ťa tá jej nerada videla dlho utrápenú.
Zemiaky sú posypané čili a korením, pokvapkané medom.
Chlieb, cottage syr, šunka, avokádo a semienka/koreniny. Oliváč.
Děkuji pěkně za komentíky i krásné a chutné fotečky!
Krásnou neděli přeji, už je otevřený nový měsíc, přátelé!
Ahaha, příště to chce malý kastrůlek s vodou, dát vařit, flašu dolů značky a chvíli povařit. Pak vzít utěrku, závit půjde dolů snáz.
Letí pozdravení! P.S. Flašu otevírá obvykle manžel a nebo pes? haha
Jsi milá, hlavně že zpracuješ takovou vzácnost!
Letí pozdravení!
😂 Bude Barbarská kapustnica.
Som rada, že si sa pobavila☺️ pes ešte nie je nato vycvičený, manžel už áno😅 tebou navrhovaný systém je super, no už som dostala vzduch pod viečko, asi by mi dole značky vytiekla šťava, to by som neriskla. To viečko však napriek tomu nechcelo povoliť a ďalším manévrovaním sa už začalo zvonka uštrbovať sklo. Tak zato som na to šla teda zvrchu...ďakujem ti.
Chuťovo nemala chybu, to by som jej tým názvom krivdila😁ale kebyže vidím také jedlo na jedàlnom lístku niekde v reštaurácii, aj by som bola na ňu zvedavá🙂pekný deň ti prajem
a @haji , tak nakoniec huby isli do kompostu, vonali ako kucierka, ale vyzeralo to trochu inak ako ta, co sme par krat nasli, nakoniec sme sa uzniesli, ze je to na 99% strapačka úhľadná, netreba riskovat: www.nahuby.sk/atlas-hub/Ramaria-formosa/strapacka-uhl...
Ďakujem, že si sa podelila o skúsenosť. Máš pravdu, treba dávať sakra pozor. So strapačkou sa neradno zahrávať. Prajem Ti peknú adventnú nedeľu.
No to je někdy zákeřné, dostat se do flaše, ještěže jsi našla metodu. Někdy se velmi těžce dostávám do plechovky sardinek - a to si připadám jako chudák kočka, která má chuť na sardinky a otvírák ani nůž nefungují... Život píše romány. Hlavně, že chutnalo!
No to je zajímavé, ani jsem netušila, že podobná huba existuje. Jeden se pořád učí.
Mila @mariamka , tvoje slova mi pohladili dusu, dakujem 🩷.
Prajem ti vela sil. Nastavajuce vianocne obdobie bude tazke.
Moja Misulka bola "len" zvieratko, ale veru moc mi chyba. Len sa stale obzeram okolo seba, a nic...
Dakujem, mila @kucharka . Pozdrav leti do Spanielska, pa-pa.