Pečené kuracie prsia na masle, údenej slanine, zázvore, citróne a mede
Toto jedlo je ideálne na nedeľu, ked sa mi nechce stáť pri sporáku, príprava jednoduchá,...
Opečená krkovička s mungo klíčkami a špenátom
Spojila som dohromady práve naklíčené mungo fazuľky s dobre odležanou krkovičkou, bola z toho rýchla a...
Vyprážané cuketovo-syrové guľôčky so sezamom
Už som pridala recept na Vyprážaný syr bez obaľovania, 09. 02. 2012, tento recept...
Nákyp z cukety, mrkvy a goudy
Máme radi nákypy sladké aj slané, pre ich ľahkosť a nadýchanosť, aj pre ich jemnú...
Arabské mäsové guľôčky z jahňacieho mäsa s mätou a jogurtom
Tento recept patrí Judith Stahl, ktorá ho pripravila v TV relácii o varení, zaujal ma,...
Letný šalát zo žeruchy a marinovaných reďkoviek so cherry paradajkami
BOL VÁM ZASLANÝ EMAIL REDAKCIA ____________________________________________________________ Kúpila som žeruchu, spravila som z nej na večeru osviežujúci šalát zo zeleniny,...
Halloumi so zelenou prílohou
V nemenovanom obchode bol grécky týždeň a počas neho som kúpila tento skvelý syr. U nás...
Predjedlo z uhorky a lososového krému
Teraz nám chutia rýchle letné predjedlá, ponúkam recept na jedno veľmi chutné predjedlo zo šalátovej uhorky...
Smotanovo-malinová torta
Túto výbornú tortu som zaregistrovala na FB ešte v roku 2012, mali sme milú návštevu, ...
Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte
Mám rada v nedeľu pohodlné varenie, najmä v letnej horúčave, avšak potrpím si na ľahké,...
Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou
K nedeľnému obedu som spravila ľahkú prílohu z prekladaných zemiakov s cuketou a paradajkami, ktoré som...
Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda
Vynikajuce talianske predjedlo, pochadzajuce z Apulie. Je svieze, lahke, idealne pre horuce letne...
Chrumkavý uhorkový šalát s opraženým sezamom
K dobrému obedu som spravila uhorkový šalát, síce nie obvyklým zaužívaným spôsobom, zálievka bola z...
Letný melónový šalát
Tak aj my uz mame horucavu. Tak som rozmyslal, co take osviezujuce a lahke by...
Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál
Máme radi cuketu, pripravila som z cukety fašírky s ementálom, obalila som ich v strúhanke...
Koncentrovaný sirup z mäty piepornej
Rozhodla som sa urobiť z mäty piepornej koncentrovaný sirup, ktorý použijem do rôznych osviežujúcich mätových nápojov...
Predjedlo z melóna Galia a prosciutto crudo
Ide o veľmi jednoduché a chutné osviežujúce slávnostné predjedlo. Melón Galia sa vyšľachtil Dr...
Pečené kura špikované cesnakom na masle s anglickou slaninou
V nedeľu mám rada jednoduché varenie, ale chutné a dobré. Rozporcovala som kura,...
Pečená ryba s cuketou a cesnakom
Testovala som pečenie ryby podľa Žideka. Piekol ju na panvici v papieri na pečenie. Podarilo...
Zapečené fusilli s tuniakovým šalátom
Tak toto nie je ktovie aký kulinársky zázrak, ale zase večera za 30 minút a k...
Čučoriedkový džem
Ďalší z mojich obľúbených džemov, mám ho rada na palacinkách, ale má samozrejme širšie využitie....
Pestré zdravé letné zeleninové placky
Je tu čas mladej letnej zeleniny a ptrebných vitamínov, pripravila som z nej pestré a chutné...
Šalát z pečeného baklažánu a prosciutto crudo
Na dnešnú večeru som pripravila šalát z pečeného baklažánu, prosciutto crudo a vajec varených na...
Kus-kus s tofu a ľanovými semienkami
Kuskus alebo cous cous je jednou zo základných potravín severoafrickej kuchyne a pre mňa je to univerzálna...
Marocké mäsové guľôčky s couscous
Tento recept pochádza z BBC Good Food 2011 z júla 2011, vyskúšala som ho, recept som...
Nutričné, zdravé duo-cestoviny
Nutričné preto, pretože som sa snažila tam zahrnúť všetko, čo by nám malo nutrične prispieť...
Pikantná nátierka z údených šprotov
Máme radi nátierky z rýb, dnes som nám pripravila na raňajky pikantnú nátierku z údených šprotov,...
Pečeňové knedličky
Varila som polievku z kačacích drobkov z dvoch kačíc a pridala som aj štvrť kuracieho prsa...
Zázvorovo-medové bravčové karé na zelenine
Tento tradičný taliansky recept som videla vo variacom seriáli Dvaja Hladní Taliani , v časti Lokálpatriotizmus,...
Bruschetta s dubákmi
Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku, pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom, syrom...
Semizotu mezesi
Dusený Portulak s mrkvou a cesnakovým jogurtom... Skvelé predjedlo, alebo príloha ;-P